ادعای مقام صهیونیست: عربستان بداند که قدس پایتخت اسرائیل است
خاخام ارشد غیر رسمی رژیم صهیونیستی که مقیم ریاض است، برخلاف اخبار موجود درباره پیشرفت در روند عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو، امیدی به این توافق ندارد.
خاخام ارشد غیر رسمی رژیم صهیونیستی که مقیم ریاض است، برخلاف اخبار موجود درباره پیشرفت در روند عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو، امیدی به این توافق ندارد.
شبکه صهیونیستی «i۲۴» در گزارشی اعلام کرد، «یعقوب یسرائیل هرتزوگ»، خاخام ارشد غیر رسمی صهیونیستی که در ریاض زندگی می کند، پس از تأسیس اولین خانه یهودی موسوم به "حاباد" در عربستان برای خدمت به هزاران یهودی مقیم خارج، به خود لقب "خاخام اول ریاض" را اعطا کرد.
در این گزارش آمده است، در حالی که تیتر اخبار در اراضی اشغالی حول پیشرفت در توافق عادیسازی روابط بین رژیم اشغالگر و عربستان سعودی میچرخد اما «خاخام اول ریاض» منتظر این توافق نیست.
این خاخام یهودی از حضور تعدادی زیادی از مهاجران یهودی در عربستان پرده برداشت که برای کار به این کشور می آیند و گفت، از ۷۵۰۰۰ آمریکایی شاغل در عربستان سعودی، حدود یک درصد یهودی هستند و بیشتر از فرانسه، انگلیس و آمریکای جنوبی آمده اند. در مجموع حدود ۱۵۰۰۰ یهودی در عربستان با قراردادهای مختلف کاری مشغول به کار هستند.
وی سپس گفت، پس از بررسی های زیاد تصمیم گرفت که رهبر معنوی این یهودیان در عربستان شود.
براساس گزارش «سعودی لیکس»، یعقوب هرتزوگ، تأسیس خانه مذهبی حاباد را با هدف افزایش تعداد جامعه یهودی در خاک عربستان، پاسخگویی به نیازهای مذهبی یهودیانی که به عربستان سعودی میآیند و هموار کردن مسیر برای عادیسازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی، دنبال میکند. خاخام هرتزوگ، مقاطع زندگی خود را بین ریاض و تلآویو تقسیم کرد و از حدود دو سال پیش، کار عملی روی این پروژه آغاز کرد.
هرتزوگ، اولین خاخام صهیونیستی است که در اکتبر ۲۰۲۱ وارد عربستان شد و خدمات مذهبی به یهودیان ساکن در این کشور ارائه داده است. بر اساس گزارش رسانههای صهیونیستی او میخواهد «اولین و بزرگترین» خاخام یهودی در عربستان سعودی شود. این خاخام یهودی همچنان آزادانه در داخل عربستان رفت و آمد کرده و در بسیاری از رویدادهای رسمی اقتصادی و اجتماعی شرکت میکند. وی حتی مراسم مذهبی خود را انجام داده و به انتشار تصاویر این مراسم از عربستان افتخار میکرد. او اواسط سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که خانوادهاش را برای زندگی با خود به ریاض میآورد و پروژه «جامعه یهودی در عربستان» را راهاندازی و یک سایت ویژه برای آن تأسیس کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: «مأموریت این خاخام در عربستان حول دو محور است؛ یکی آشکار و دیگری پنهان و محرمانه. مأموریت آشکار وی آمادهسازی افکار عمومی در عربستان برای پذیرش عادیسازی روابط با تلآویو است. اما مأموریت دوم که به مراتب مهمتر و خطرناکتر از مأموریت اول است، در اجرا و برپا کردن تجمعات واقعی برای اسرائیلیها در عربستان با کمک بن سلمان و از طریق شهر «نئوم» و سپس گسترش تدریجی آن به حرمین شریفین نهفته است.»
در یادداشتی که روزنامه «تایمز اسرائیل» در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد، این خاخام یهودی گفت، در آمریکا متولد شده است و دو تابعیتی بودنش به او اجازه می دهد علیرغم عدم وجود روابط دیپلماتیک رسمی میان رژیم صهیونیستی و عربستان، به این کشور سفر کند.
هرتزوگ خود را در شبکه «لینکدین» خاخام و بازرگان در عربستان معرفی کرده است که در معاملات و نیز ختنه کردن نوزادان و گفتگوی ادیان تخصص دارد. وی در شبکه «لینکدین» و نیز در وب سایتی که برای اقدامات خاخامی خود ایجاد کرده، آشکارا به خودش لقب «خاخام اصلی عربستان» داده است. هرتزوگ در توییتر نیز خودش را «خاخام عربستان» و «خاخام جزیره العرب» معرفی کرده است.
این خاخام یهودی درباره برنامه خود برای آینده می گوید، کمترین برنامه اش این است که اولین جامعه یهودی مدرن و علنی را در عربستان بسازد.
ادعای مقام صهیونیست: عربستان بداند که قدس پایتخت اسرائیل است
مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی ضمن تکذیب عادیسازی روابط ریاض-تلآویو، در واکنش به تعیین سفیر عربستان در قدس اشغالی مدعی شد که این شهر، متعلق به صهیونیستهاست.
مقامات آمریکایی ماههاست که از تلاش برای دستیابی به توافق عادیسازی روابط میان تلآویو و ریاض سخن میگویند و رسانههای اسرائیلی هم در همنوایی با واشنگتن، این مسئله را به خورد مخاطب خود میدهند، ولی تزاچی هانگبی مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به چنین امری معتقد نیست.
هانگبی در گفتوگو با رادیو ارتش صهیونیستی گفت که اگر کاخ سفیر در برخی از گزارشهای خود، عادیسازی روابط ریاض-تلآویو را تکذیب میکند، حق دارد؛ زیرا وضعیت در آستانه امضای [چنین توافقی] قرار ندارد.
وی در عین حال ادعا کرد که در گفتوگوهای مسئولان سعودی و آمریکایی، پیشرفتهایی حاصل شده است. عربستان واکنشی به این مسئله نداشته، اما بارها به صراحت اعلام کرده که این موضوع، منوط به تشکیل کشور فلسطین بر اساس راهحل دو دولتی است.
روزنامه وال استریت ژورنال هفته گذشته مدعی شده بود که واشنگتن و ریاض به کلیات این توافق دست پیدا کردهاند، ولی سخنگوی کاخ سفید تأکید کرد که «هیچ چارچوب یا اصول مورد توافقی وجود ندارد، ولی ما متعهد به ادامه مذاکرات هستیم».
نایف السدیری هم شنبه هفته جاری به عنوان نخستین سفیر سعودی، استوارنامه خود را تقدیم تشکیلات خودگردان فلسطین داد. السدیری به صورت همزمان، سفیر غیر مقیم ریاض در رام الله و سرکنسول شهر قدس اشغالی خواهد بود. وی به خبرنگاران گفت: این اقدام بدین سبب است که در همه زمینههای سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی، روابط با فلسطین، صبغه رسمی به خود بگیرد».
هانگبی درباره این اقدام ریاض هم که خشم صهیونیستها را به همراه داشته است، گفت: ما از موضع خود عقبنشینی نخواهیم کرد. اگر سعودیها نمایندهای برای بازدید از قدس فرستادند، به آنان توضیح خواهیم داد که آن (قدس) پایتخت اسرائیل است.
الی کوهن وزیر خارجه این رژیم هم پیش از این مدعی شده بود که تلآویو به هیچ کشوری اجازه نخواهد داد نمایندگی دیپلماتیک در قدس شرقی داشته باشد. کوهن مدعی شد که این اقدام ریاض پیامی به مردم فلسطین مبنی بر اینکه آنان را فراموش نکردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید