ردپای واگنر در کودتای نیجر؟
پریگوژین که با وجود رهبری یک شورش ناموفق علیه ارتش روسیه در ماه گذشته همچنان فعال است، از کودتای نظامی نیجر به عنوان یک «خبر خوب» یاد کرد!
یوگنی پریگوژین، رئیس گروه مزدوران واگنر که با وجود رهبری یک شورش ناموفق علیه ارتش روسیه در ماه گذشته همچنان فعال است، از کودتای نظامی نیجر به عنوان یک «خبر خوب» یاد کرد و پیشنهاد داد که از نیروهای واگنر برای برقراری نظم در نیجر استفاده شود.در پیام صوتی منتسب به او که در کانالهای تلگرامی مرتبط با گروه واگنر منتشر شد، هیچ ادعایی مبنی بر دست داشتن این گروه در کودتای نیجر مطرح نشده؛ با وجود این پریگوژین این کودتا را «آزادی» از دست استعمارگران غربی توصیف کرده است. ارتش نیجر شامگاه چهارشنبه دست به کودتای نظامی زد و متعاقب آن نیز از کناره گیری محمد بازوم از مقام ریاست جمهوری این کشور خبر داد. نیجر که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است و همزمان برخی از بزرگ ترین ذخایر اورانیوم را نیز در اختیار دارد، در سال ۱۹۶۰ میلادی استقلال کامل خود را از فرانسه به دست آورد.پیام صوتی او، آخرین نشانه از آن بود که پریگوژین و مردانش همچنان در آفریقا فعال هستند؛ آن ها پیش از این نیز با برخی از کشورهای این قاره از جمله جمهوری آفریقای مرکزی، قراردادهای «امنیتی» امضا کرده بودند و مایل به گسترش آن هستند.
فعالیت آزادانه پریگوژین
به نظر میرسد پریگوژین ۶۲ ساله، به رغم تمام وقایع ماه گذشته و توافقاتی که پس از شورش نافرجام با کرملین داشت، همچنان از آزادی حرکت برخوردار است. بر اساس آن چه پیش از این درباره مفاد این قرارداد اعلام شده، پریگوژین باید به همراه نیروهایش به بلاروس نقل مکان میکرد یعنی کشوری که برخی از نیروهای واگنر هم اکنون در حال آموزش ارتش بلاروس هستند. در ویدئویی که اوایل این ماه منتشر شد نیز پریگوژین به نیروهایش دستور میداد که برای «سفری جدید به آفریقا» آماده شوند. علاوه بر این، گزارشهای متعددی در این مدت از دیده شدن پریگوژین در روسیه و حتی دیدارش با ولادیمیر پوتین منتشر شده است.همزمان با انتشار آخرین پیام صوتی منتسب به پریگوژین، دو عکس نیز در شبکههای اجتماعی منتشر شد که ادعا میکرد پریگوژین در نشست دو روزه روسیه و آفریقا در سن پترزبورگ حضور داشته و با شرکتکنندگان آفریقایی ملاقات کرده است. نیجر، در پی روی کار آمدن دولتهای نظامی در مالی و بورکینافاسو در منطقه ساحل، تنها کشور متحد قدرتهای غربی در منطقه به حساب میآمد.در حالی که کشورهای مالی و بورکینافاسو به روسیه نزدیک هستند، نیجر مخالف همکاری با شرکت امنیتی روسی واگنر بود.
خراسان
دیدگاه تان را بنویسید