پشت پرده اخراج رابرت مالی به روایت رسانه عبری
یک رسانه عبری زبان اعلام کرد، آنچه که دولت آمریکا در رابطه با تعلیق رابرت مالی فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در رسانهها اعلام کرده با آنچه که در واقع پشت پرده رخ داده تفاوت زیادی دارد.
یک رسانه عبری زبان اعلام کرد، آنچه که دولت آمریکا در رابطه با تعلیق رابرت مالی فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران در رسانهها اعلام کرده با آنچه که در واقع پشت پرده رخ داده تفاوت زیادی دارد.
روزنامه معاریو در شماره امروز سه شنبه خود در گزارشی اعلام کرد، اطلاعاتی به دست آورده است که نشان میدهد، مسئولین آمریکا حقیقت را در رابطه با دلیل کنار گذاردن رابرت مالی اعلام نمیکنند و تنها سعی دارند خروج وی را در پوشش دسترسی غیر مجاز به اسناد محرمانه عنوان کنند.
شاهار بیردیشفسکی درگزارشی خود در این رسانه عبری زبان تاکید کرد: با وجود آنکه گزارشهای رسانههای تاکید دارند که رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به مرخصی اجباری رفته و برای مدتی پست خود را ترک کرده است، اما منابع آگاه و مطلع به جزئیات این پرونده اعلام کردند که مالی به مرخصی اجباری نرفته بلکه به دلیل ارتکاب یک اشتباه بزرگ اخراج یا به تعبیری از کار معلق شده است.
در مقدمه این گزارش آمده است: ماتئو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز 30 ژوئن گذشته اعلام کرد، رابرت مالی نماینده ویژه ایالات متحده در ایران، به مرخصی رفته است و معاونش به طور موقت وظایف او را انجام خواهد داد.
به گفته مسئولین آمریکایی اداره امنیت دیپلماتیک دسترسی امنیتی مالی را لغو کرده و از اینرو او به مرخصی رفته است.
با این حال آنچه که علنا در رسانهها در مورد علت این کار امری مبهم و نامشخص بود، یک منبع آگاه آمریکایی حتی در این رابطه اعلام کرد که این دیپلمات 60 ساله به قوانین حفظ اطلاعات پایبند نبود گرچه این توضیح وی هم نتوانست آنچنان که باید به ابهامات پاسخ دهد و مشخص نشد که آیا این امر به شکل سهوی انجام گرفته یا اینکه مالی متعمدانه اقدام به افشای اطلاعات کرده است.
معاریو با استناد به اطلاعاتی که به دست آورده نوشت: روز 16 مه جلسه محرمانهای بین وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا و شماری از اعضای مجلس سنای آمریکا در مورد مسئله مذاکره با ایران برگزار شد که در آن علاوه بر سناتورهای، معاون سیاسی وزیر دفاع آمریکا، معاون سرویس اطلاعات ملی، جانشین معاون وزیر خزانه داری در امور اطلاعات مالی و مدیر امور راهبردی ستاد مشترک ارتش شرکت داشتند اما خبری از رابرت مالی به عنوان مسئول اصلی پرونده ایران در دولت بایدن نبود.
برخی از رسانهها اعلام کرده بودند که او در آن زمان به مرخصی دو روز رفته بود، در حالی که برخی دیگر تاکید کرد مرخصی او طولانی تر است، در این میان دولت ایالات متحده سعی کرد تا واقعیت را همچنان محرمانه نگه دارد و حتی اعضای مجلس سنای آمریکا را هم از واقعیت مطلع نکند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است، برخی از رسانهها حتی موعد این تعلیق را به 21 آوریل اعلام میکنند که در آن اداره امنیت دیپلماتیک به مالی اطلاع داد که دیگر حق دسترسی و در اختیار داشتن اسناد محرمانه را نداشته و مجوز وی تعلیق شده است، با این حال برای آن که این مسئله برای عموم بر ملا نشود، تلاش شد تا برخی از فعالیتهای غیر تاثیرگذار وی همچون تماس و ارتباط با خانواده زندانیان آمریکایی در ایران حفظ شود.
اما بعد از چند هفته، مالی به مرخصی اجباری بدون حقوق فرستاده شد، این دقیقا در همان زمانی بود که ایران و ایالات متحده سرگرم انجام مذاکرات محرمانه خود در عمان بودند، در آن دوره ایالات متحده برت مک گورک، عضو شورای امنیت ملی و یکی از شخصیتهای نزدیک به جیک سالیوان را به این مذاکرات اعزام کرد و واشنگتن تلاش کرد تا این اقدام را به عنوان نوعی تغییر مثبت برای پیشبرد مذاکرات نشان داده و در عین حال (رسوایی) مالی را پنهان نگه دارد.
این منبع آگاه به جزئیات همچنین فاش کرد، مالی بعد از برکناری چند دیدار با شماری از مسئولین امنیتی مانند رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و مشاور امنیت ملی انجام داد، آنها به او قول دادند که مشکل وی را حل کنند، مالی حتی تلاش کرد تا بلینکن وزیر خارجه هم دیدار کند اما تا به امروز نه او و نه حتی معاونش روی خوشی به مالی نشان نداده و حاضر به دیدار با وی نشدند./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید