شکلگیری توافق دیپلماتیک میان ایران و عربستان زیر ذره بین سیانان
یک رسانه آمریکایی با اشاره به نقش چین در شکلگیری توافق دیپلماتیک میان ایران و عربستان سعودی نوشته پکن فرضیه سلطه آمریکا در خاورمیانه را از بین برده است.
یک رسانه آمریکایی با اشاره به نقش تسهیلگری چین در توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک نوشته پکن فرضیه سلطه آمریکا در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) را از بین برده است.
شبکه خبری سیانانو نوشته ایالات متحده با تأکید بر مسائل حقوق بشری و مانعتراشی در ارسال سلاح باعث عصبانیت متحدانش در حاشیه خلیج فارس شده و «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی را به سمت شی جین پینگ، رئیسجمهور چین سوق داده است.
این رسانه نوشته است: «اعلانیه روز جمعه مبنی بر اینکه ریاض و تهران روابط دیپلماتیک را از سر گرفتهاند غیرمنتظره بود اما نباید غیرمنتظره میبود. این رویداد نتیجه انباشته شدن محدودیتهای دیپلماتیک آمریکا و اشتیاق روزافزون چین برای کشاندن جهان به مدار خودش است.
سیانان درباره انگیزههای عربستان سعودی برای آشتیجویی با ایران نوشته است: «...زیرا جنگ با ایران اقتصاد این کشور را نابود کرده و بازی محمدبنسلمان برای به دست آوردن سلطه در منطقه را به هم میریخت. چشمانداز جسورانه او برای آینده کشورش بعد از دوران سوختهای فسیلی و ثبات داخلی به سرمایهگذاری در داخل و درآمدهای هنگفت گاز و نفت بستگی دارد.»
کاهش نفوذ آمریکا
سیانان در ادامه مینویسد: «جنگهای آمریکا در عراق و افغانستان بخش زیادی از سرمایه دیپلماتیک این کشور در خاورمیانه را سوزانده است. بسیاری در خلیج فارس، جنگ در اوکراین را یک ماجراجویی غیرضروری و خطرناک آمریکایی می دانند و برخی از ادعاهای ارضی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بر اوکراین را خالی از حقیقت تصور نمیکنند.»
سیانان همچنین تصریح کرده که عربستان سعودی، و به ویژه محمد بنسمان از دیپلماسی دمدمیمزاجانه آمریکایی ناامید شدهاند و به همین جهت ریاض در شکل دادن سیاستهایش اکنون بیشتر به منافع ملیاش توجه دارد تا نیازهای آمریکا.
جو بایدن در سفر خود به عربستان سعودی در جولای گذشته گفت: «ما منطقه را ترک نخواهیم کرد تا خلأ ایجاد شده توسط چین، روسیه و ایران پر شود.» سیانان نوشته اما به نظر میرسد اکنون این دیگران هستند که او را ترک میکنند../تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید