نوری المالکی: دلار، سلاح آمریکاست
نخست وزیر اسبق عراق با بیان اینکه بحران دلار، ریشه در گذشته دارد ولی در دولت السودانی خود را نشان داد، گفت که باقی ماندن نظامیان خارجی در عراق، یک مشکل سیاسی و ملی است.
نوری المالکی نخست وزیر اسبق عراق و رئیس ائتلاف دولة القانون شامگاه امروز شنبه تأکید کرد که نگرانی در قبال معضل دلار در این کشور، قابل توجیه است.
المالکی در گفتوگو با شبکه الشرقیه گفت: آمریکا از دلار به عنوان یک سلاح استفاده میکند و اوضاع عراق را زیر نظر دارد. بحران دلار، ریشه در گذشته دارد ولی در دولت السودانی خود را نشان داده است.
وی با بیان اینکه عملکرد دولت کنونی به مذاق برخی از طرفهای داخلی و بینالمللی خوش نیامده است، ادامه داد: باقی ماندن نیروهای [نظامی] خارجی، فقط مشکل چارچوب [هماهنگی شیعیان] نیست، بلکه یک مشکل سیاسی و ملی است.
این دیپلمات عراقی خاطر نشان کرد: مصوبه اخراج نیروهای خارجی [از عراق] با اجماع در پارلمان تصویب شد.حضور نیروهای جنگی و نظامی خارجی، یک مسئله بسیار خطرناک است.
المالکی همچنین تأکید کرد دولت مصطفی الکاظمی نخست وزیر پیشین عراق، برای پروژههای ضروری، هیچ هزینهای نکرد.
در همین ارتباط، هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح عراق اخیرا درباره نرخ دلار در عراق گفت: به خاطر اینکه ذخایر دلاری بانک مرکزی عراق در فدرال رزرو آمریکا قرار دارد، عراق استقلال اقتصادی ندارد. همه میدانند که چگونه آمریکاییها از دلار به عنوان سلاحی برای گرسنه نگه داشتن ملتها استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه آمریکاییها بیشترین فشار را به عراق وارد میکنند تا مانع از روابط این کشور با اروپا و کشورهای جهان شود، تصریح کرد، شرکتهای فرانسوی باید در عراق سرمایهگذاری کنند و در اجرای پروژههای بزرگ خدماتی و راهبردی شرکت داشته باشند که میتواند زیرساختهای این کشور را توسعه دهد.
در همین ارتباط، علی الفتلاوی از رهبران ائتلاف الفتح عراق اخیرا تأکید کرد که آمریکا عامل اصلی افزایش قیمت دلار در بازارهای عراق است. وی از محمد السودانی نخست وزیر عراق خواست که توطئه جدید آمریکا را برای ملت عراق فاش کند؛ توطئهای که این بار خود را در افزایش قیمت دلار نشان داده است.
وی گفت که بحران تداوم افزایش قیمت دلار در برابر دینار عراق، توطئه آمریکاست تا از این طریق بتواند این کشور را تسلیم اراده خود کند.
این سیاستمدار عراقی خاطر نشان کرد، علت اصلی افزایش قیمت دلار این است که فدرال رزرو آمریکا، نقل و انتقال داراییهای عراقی را به ۱۰% کاهش داده است؛ لذا درآمدهای فروش نفت عراق، به بانک جهانی داده میشود و این بانک آن را تحویل فدرال رزرو آمریکا میدهد.
الفتلاوی از گروههای سیاسی عراق خواست موضعگیری کنند تا این کشور «مستقل باشد و این حق را داشته باشد که بتواند در داراییهای خود تصرف کند و به همین دلیل باید معامله با دلار نیز در عراق کنار گذاشته شود»/فارس
دیدگاه تان را بنویسید