سفر هیئت صهیونیستی به کشورهای عربی

کد خبر: 1197207

هیئتی از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی عازم کشورهای عربی که با این رژیم روابط رسمی دارند، می‌شود تا هماهنگی لازم را برای برگزاری نشست نقب ۲ در مغرب انجام دهد.

 سفر هیئت صهیونیستی به کشورهای عربی

هیئتی از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی عازم کشورهای عربی که با این رژیم روابط رسمی دارند، می‌شود تا هماهنگی لازم را برای برگزاری نشست نقب ۲ در مغرب انجام دهد.

کشورهایی که توافقنامه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی امضاء کرده بودند در مارس 2022 ( فرودین 1401 )  نشستی را تحت نظارت آمریکا و به میزبانی تل آویو در منطقه نقب فلسطین اشغالی برگزار کردند که به نشست نقب مشهور شد.

« الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هفته گذشته اعلام کرد: نشست نقب 2 در ماه مارس آینده در مغرب برگزار می‌شود. این نشست در سطح وزیران خارجه خواهد بود و من هم در این نشست شرکت خواهم کرد.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: یک هیئت به ریاست مدیرکل وزارت خارجه هفته آینده راهی مصر، امارات ، بحرین و مغرب می‎شود تا مقدمات برگزاری نشست نقب 2  را فراهم کند.

این شبکه تلویزیونی با اشاره به هتک حرمت مسجدالاقصی توسط وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و اعتراض فلسطینیان و کشورهای اسلامی به این اقدام تصریح کرد: به رغم تنش ایجاد شده این سفر به زودی انجام خواهد شد.

در همین حال وب سایت صهیونیستی « ماکرو ریشن» به نقل از کوهن نوشت: قرار است نشست کاری مدیران وزارت خارجه عضو نشست نقب در ابوظبی ( پایتخت امارات) برگزار و طی آن دستور کار نشست نقب 2 تهیه شود.

به نوشته روزنامه الرای الیوم، منابع رژیم صهیونیستی معتقدند: هدف از دیدار و گفت‌وگوی مقامات تل‌آویو با مسئولان کشورهای عربی تشکیل ائتلافی مشترک علیه ایران در منطقه است چرا که تل آویو و کشورهای شرکت کننده در نشست نقب از این واهمه دارند که آمریکا و ایران درباره برجام به توافق برسند.

شکست کودتا در چاد

دولت چاد از انجام یک کودتای نافرجام در این کشور آفریقایی خبر داد و اعلام کرد: در جریان شکست این کودتا 11 نظامی دستگیر شده‌اند.

مردان مسلح مخالف دولت چاد که در لیبی مستقر بودند در آوریل سال 2021 با عبور از مرز این کشور وارد شمال چاد شدند. « ادریس دیبی» رئیس جمهور وقت چاد که فرماندهی ارتش این کشور را به عهده داشت برای مدیریت میدان نبرد به شمال چاد رفت اما در جنگ با مردان مسلح کشته شد.

شورای نظامی چاد که قدرت را در این کشور به دست دارد در همان هنگام « محمد اردیس دیبی » را جایگزین پدرش کرد و سپس توافق گروه های غیر نظامی را در این زمینه به دست آورد. اکنون او به عنوان رئیس جمهور موقت چاد فعالیت می‌کند.

دولت انتقالی چاد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: سرویس امنیت این کشور یک طرح کودتا را کشف و خنثی کرد. هدف کودتاچیان برهم زدن ثبات و امنیت کشور و تضعیف نظام قانون اساسی و نهادهای حاکم برآن بود.

در این بیانیه آمده‌ است: کودتای مزبور توسط گروهی 11 نفره متشکل از افسران ارتش طراحی شده بود که رهبری آن را « بحرالدین بردی تارگیو» رئیس سازمان چاد برای حقوق بشر به عهده داشت البته نیروهای امنیتی تمام افرادی که مرتبط با این کودتای نافرجام بودند، دستگیر کرده‌اند.

در بیانیه دولت چاد تصریح شده است: افراد دستگیرشده تحت نظارت پلیس قضایی قرار دارند که پس از تکمیل بازجویی شان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، مخالفان دولت انتقالی آنجامینا  ( برآمده از توافق نظامیان با گروه‌های غیرنظامی ) طی چند ماه اخیر در خیابان‌های شهرهای مختلف چاد تظاهرات کردند و خواستار پایان یافتن دوره انتقالی و برقراری نظام  دموکراتیک در کشورشان شدند.

در جریان اعتراض‌های اکتبر 2022 که دولت انتقالی آنجامینا از آن به عنوان« قیام مسلحانه» یاد کرد، دست کم 50 نفر کشته شدند و این درحالی است که سازمان‌های مدافع حقوق بشر اعلام کردند: معترضان حامی نظام دموکراتیک و مخالف تمدید دوره انتقالی بودند.

دوره انتقالی به مدت دو سال در چاد تعیین شده است که در پایان آن انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری برگزار خواهد شد.

تمدید ماموریت نیروی دریای اتحادیه اروپا در سومالی

اتحادیه اروپا ماموریت نیروی دریایی خود را موسوم به « آتالانتا» به مدت دو سال در سواحل سومالی تمدید کرد.

به دنبال بررسی راهبرد اتحادیه اروپا در شاخ آفریقا، این اتحادیه تصمیم گرفت ماموریت نیروی دریایی خود را در دریای سرخ، شاخ آفریقا و غرب اقیانوس هند تا پایان سال 2024 تمدید کند

به نوشته روزنامه « سومالی جدید» این اقدام اتحادیه اروپا سایر برنامه‎های این اتحادیه را در شاخ آفریقا و سومالی در برمی‎گیرد که از جمله آنها می‌توان به آموزش نظامی امنیتی به همراه  افزایش توانمندی سومالی اشاره کرد.

به گفته مقامات سومالی با توجه به دزدی دریایی که در سواحل این کشور و شاخ آفریقا صورت می‌گیرد حضور نیروی دریایی اتحادیه اروپا در این منطقه باعث افزایش امنیت کشتیرانی و حفاظت از کشتی‌های حامل مواد غذایی و تجاری به آفریقا می‌شود.

اتحادیه اروپا به منظور مقابله با دزدی دریایی تصیم گرفت تا گروهی به دریای سرخ، شاخ آفریقا و غرب اقیانوس هند اعزام کند لذا نیروی دریایی اتحادیه اروپا  از سال 2008 تاکنون ماموریت تامین امنیت این منطقه را به عهده دارد.//تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد