کاخسفید: چشم اندازی برای احیای توافق هستهای با ایران در آینده نزدیک وجود ندارد
سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت که چشم اندازی برای احیای توافق هستهای با ایران در آینده نزدیک وجود ندارد اما درهای دیپلماسی با ایران باز میماند.
سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت که چشم اندازی برای احیای توافق هستهای با ایران در آینده نزدیک وجود ندارد اما درهای دیپلماسی با ایران باز میماند.
«کارین ژان پیر» سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت که چشم اندازی برای احیای توافق هستهای با ایران در آینده نزدیک وجود ندارد.
وی که در کنفرانس خبری کاخ سفید صحبت میکرد، افزود: «در دیپلماسی با ایران باز باقی میماند اما تا کنون شاهد احیای توافق هستهای با ایران در آینده نزدیک نخواهیم بود».
سخنگوی کاخ سفید اضافه کرد: «به مقابله با اقدامات ایران و حمایت از نیروهایمان در منطقه ادامه خواهیم داد و در صورت نیاز از نیروی نظامی نیز استفاده خواهیم کرد».
ژان پیر سخنان چند روز اخیر دیگر مقامهای آمریکایی درباره اقدام ایران در ارسال تسلیحات به روسیه را تکرار کرده و گفت:«به اعمال تحریم به دلیل تبادل تسلیحات میان روسیه و ایران ادامه خواهیم داد».
دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در ماههای گذشته ادعا کرده در تلاش است زمینههای بازگشت کشورش به برجام را فراهم آورد.
دولت جو بایدن این تصمیم را پس از آن گرفت که مقامهای ارشد دولت او و بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران مستقل اذعان کردند که سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران به شکست کامل منجر شده است. به گفته این تحلیلگران، ترامپ در حالی ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۱ میلادی از قدرت کنار رفت که در تحقق اهداف ضد ایرانیاش کاملاً ناکام ماند. او به علاوه، در داخل آمریکا به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، دامن زدن به تنشها با ایران، از بین بردن آثار تحریمها به دلیل استفاده مفرط از آنها و پیشرفت برنامه هستهای ایران در دوران ۴ ساله حضورش در کاخ سفید به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه داشت و روز ۱۷ مرداد با پرواز هیئتهای شرکتکننده به پایتختها به پایان رسید.
برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقالهای در روزنامه فایننشالتایمز مدعی شده بود بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که حاوی راهکارهای بهروزشدهای در خصوص رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است.
بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هستهای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریمها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهمتر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.
جمهوری اسلامی ایران راستیآزمایی رفع تحریمها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلیترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریمها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبهای که در ازای برخی محدودیتها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی میداند و آن را میپذیرد./فارس
پایان پیام/.
دیدگاه تان را بنویسید