مجارستان حمایت از تحریم نفت و گاز روسیه را رد کرد
مجارستان روز دوشنبه بار دیگر تاکید کرد که این کشور از تحریم نفت و گاز روسیه حمایت نخواهد کرد.
مجارستان گزارش رسانههای آلمانی در این باره که بوداست آماده حمایت از تحریم اتحادیه اروپا علیه نفت و گاز روسیه است، را رد کرد.
ZDF آلمان در گزارشی به نقل از منابعی مدعی شده بود که کشورهای دو دل نظیر اتریش، مجارستان و اسلوواکی، مخالفت خود با تحریم نفت و گاز روسیه را متوقف کردهاند.
«زولتان کواکس» سخنگوی دولت مجارستان روز دوشنبه در پیامی توییتری نوشت: «نه، سردبیران عزیز در ZDF، مجارستان موضع خود را در این زمینه تغییر نداده است».
وی تاکید کرد: «در واقع، موضع مجارستان درباره تحریمهای نفت و گاز روسیه بدون تغییر باقی مانده و ما از آن حمایت نمیکنیم».
مجارستان که به شدت به واردات انرژی از روسیه وابسته است هشدار داده که قطع واردات انرژی از روسیه به اقتصاد این کشور صدمه خواهد زد.
نخست وزیر مجارستان پیشتر گفته بود: «ما نباید تحریمهایی را اجرا کنیم که در وهله نخست به خودمان به جای آنهایی که میخواهیم تحریم کنیم، آسیب برساند».
وی گفت: «این کشور پیشتر تورم بیشتر از حد انتظار را تجربه کرده و به نفعش است که انرژی را در پایینترین قیمت ممکن دریافت کند».
این در حالی است که وزیر انرژی لهستان روز دوشنبه گفت که لهستان آماده استقلال کامل از منابع انرژی روسیه است.
از سوی دیگر دولت آلمان ادعا کرد که در کاهش اتکا به واردات نفت خام از روسیه پیشرفتهایی به دست آورده و انتظار میرود تا آخر تابستان سال جاری واردات نفت خام از مسکو را به طول کامل قطع کند.
«رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان گفت که بزرگترین اقتصاد اروپا میزان واردات انرژی از روسیه را تا 12 درصد برای نفت خام، 8 درصد ذغال سنگ و 35 درصد برای گاز طبیعی کاهش داده است.
براساس گزارش آسوشیتدپرس، آلمان شدیدا از طرف اوکراین و سایر کشورهای اروپایی برای قطع وارات انرژی از روسیه تحت فشار قرار گرفته است.
این تصمیم دولت آلمان و لهستان درحالی اعلام میشود که کل اتحادیه اروپا به دنبال تصمیمی مشترک برای ممنوعیت واردات فرآوردههای نفتی از روسیه است. اقدامی که مورد مخالفت برخی از کشورهای اروپایی قرار دارد و به دلیل این شکاف عمیق، بروکسل تا کنون نتوانسته تصمیم مشترکی در این زمینه اتخاذ کند.
در ادامه بیانیه وزارت اقتصاد آلمان آمده است، برلین موفق شده است در زمان کوتاهی به واردات نفت و مواد معدنی از سایر کشورها روی بیاورد بنابراین پایان وابستگی به واردات نفت از روسیه تا پایان تابستان امکانپذیر است.
از زمان شروع عملیات نظامی روسیه در اوکراین کشورهای اروپایی بخشی از واردات نفت خود از روسیه را کاهش داده اند اقدامی که منجر به افزایش هزینه های برق و بنزین در کل اتحادیه اروپا و حتی ایالات متحده آمریکا شده است. /فارس
دیدگاه تان را بنویسید