تکرار اتهامزنی وزیر خارجه آمریکا به مسکو
وزیر خارجه آمریکا با تکرار اتهامزنی به مسکو درباره حمله به اوکراین گفت که مسیر دیپلماسی برای پایان دادن به بنبست با روسیه همچنان باز است.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا پس از گفتوگوهای روز شنبه با همتایان ژاپنی و کره جنوبی خود، تصریح کرد که مسیر دیپلماسی برای پایان دادن به بنبست به وجود آمده با مسکو در خصوص موضوع اوکراین وجود دارد.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، بلینکن علیرغم آنکه در جدیدترین اظهارات خود از دیپلماسی با روسیه سخن به میان آورده اما همچنان مدعی است که خطر حمله روسیه به اوکراین به قدری بالا است که خروج کارکنان سفارت آمریکا از «کییف» را توجیه می کند.
آمریکا در ماههای اخیر با طرح این ادعا که تجمع یکصد هزار نظامی روس در مرز اوکراین با هدف حمله مسکو به کییف صورت گرفته، فضاسازی علیه روسیه را تشدید کرده است اما مسکو به طور مداوم هرگونه ادعای حمله به اوکراین را رد کرده است و گفته که به تحرکات ناتو در مرز روسیه پاسخ میدهد.
بلینکن پس از دیدارهای خود در مجمعالجزایر هاوایی اقیانوس آرام گفت: «مسیر دیپلماتیک همچنان باز است. راه مسکو برای اینکه نشان دهد میخواهد این مسیر را دنبال کند، ساده است. باید به جای تنشزایی، تنش زدایی کند».
بلینکن: مسیر دیپلماتیک همچنان باز است. راه مسکو برای اینکه نشان دهد میخواهد این مسیر را دنبال کند، ساده است.روسیه به جای تنشزایی باید تنشزدایی کند.
«جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا در تماس تلفنی یکساعته روز شنبه خود با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه تصریح کرد که غرب به هرگونه حمله به اوکراین قاطعانه پاسخ میدهد و گفت که چنین گامی رنج گستردهای را به همراه خواهد داشت و مسکو را منزوی میکند».
طبق گزارش رویترز، در تماس تلفنی بایدن و پوتین، هیچ یک از طرفین نگفتند که پیشرفتی حاصل شده است. یک مقام ارشد دولت بایدن گفت که این تماس حرفهای و اساسی بود اما هیچ تغییر اساسی وجود نداشت.
کرملین تصریح کرد که پوتین به بایدن گفته است که واشنگتن، نگرانیهای اصلی و مهم روسیه را در نظر نگرفته است و «پاسخ چشمگیری» به عناصر کلیدی تقاضاهای امنیتی روسیه نداده است.
در ادامه تلاش کشورهای غربی برای دامن زدن به تنشهای میان مسکو و کییف، واشنگتن روز گذشته به اکثر کارکنان سفارتخانه خود دستور داد که به واسطه تهدیدات روسیه به حمله به اوکراین، هرچه سریعتر اوکراین را ترک کنند.
بلینکن: حضور نظامی روسیه به طرز چشمگیری رو به افزایش است و خطر حمله به اوکراین به قدری بالاست که اقدام آمریکا برای تخلیه سفارتخانه در کییف را توجیه میکند.
بلینکن در هونولولو گفت: «ما دستور خروج بیشتر آمریکاییهایی که هنوز در سفارت ایالات متحده در کیف هستند را صادر کردیم. خطر حمله نظامی روسیه به اندازهای زیاد است که چنین کاری (تخلیه سفارتخانه) عاقلانه است».
بسیاری از همپیمانان اروپایی واشنگتن و کشورهای دیگر نیز از ایالات متحده پیروی کرده و تعداد کارکنان سفارتخانههایشان در اوکراین را کاهش دادهاند و از شهروندان خود خواستهاند که این کشور را ترک کنند و از سفر به این کشور خودداری کنند.
پوتین به دنبال تضمینهای امنیتی از سوی ایالات متحده و ناتو است که شامل ممانعت از ورود اوکراین به ناتو میشود. خودداری از استقرار موشک در نزدیکی مرزهای روسیه و کاهش زیرساختهای نظامی ناتو در اروپا به سطوح سال ۱۹۹۷ از دیگر تضمینهایی است که روسیه به دنبال دریافت آنها است.
علیرغم تلاشهای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی برای القای این مسئله در جهان که روسیه قصد حمله به اوکراین را دارد، اما «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور روسیه پس از تماس تلفنی با پوتین گفت که هیچ نشانهای از تدارک روسیه برای حمله به اوکراین در اظهارات رئیسجمهور روسیه وجود نداشت.
با اینحال، این مقام فرانسوی گفت: «با این وجود ما به شدت مراقب مواضع روسیه (نظامی) هستیم تا از بدترین اتفاقات جلوگیری کنیم».
با اینحال، «بن والاس» وزیر دفاع بریتانیا نسبت به امید دادن بیش از حد به مذاکرات با روسیه هشدار داد و ادعاهای آمریکا را تکرار کرد و گفت: «مکن است که او (پوتین) فقط تانکهایش را خاموش کند و همه ما به خانه برگردیم، اما بوی مونیخ در هوا در غرب به گوش میرسد».
اشاره والاس به توافقی است که به آلمان اجازه الحاق سودتنلند را در سال 1938 داد اما نتوانست از جنگ جهانی دوم جلوگیری کند.
وی ادامه داد: «مسئله نگرانکننده این است که علیرغم مقادیر زیادی از دیپلماسی، افزایش تعداد نظامیان (روسیه) همچنان ادامه دارد»./فارس
دیدگاه تان را بنویسید