جاسوسی شاهزاده سعودی از مجری شبکه الجزیره
یک رسانه آلمانی جزئیات جدیدی از جاسوسی از مجری شبکه الجزیره و دست داشتن یک شاهزاده سعودی در آن را فاش کرد.
روزنامه آلمانی "دی تسایت" جزئیات جدیدی را درباره پرونده جاسوسی از غاده عویس، خبرنگار زن لبنانی و مجری شبکه الجزیره فاش کرد که پیشتر گزارشهایی مبنی بر هک تلفن همراهش توسط جاسو افزار اسرائیلی "پگاسوس" منتشر شده بود.
این رسانه به دست داشتن یک شاهزاده سعودی در این جاسوسی اشاره کرد.
دی تسایت در این باره گزارش داد که توانسته است به مکالمات داخلی شرکت کنندگان در پرونده جاسوسی از غاده عویس، تصاویر، حواله پولهای رد و بدل شده و بلیط هواپیمای آنها دست یابد و اطلاعات به دست آمده حاکی از دست داشتن یک شاهزاده از خاندان سلطنتی عربستان در این ماجراست.
اطلاعات به دست آمده همچنین نشان میدهد که هدف از این اقدام تلاش برای ساکت کردن عویس بهعنوان چهره برجسته شبکه الجزیره به دلیل انتقاد از عربستان سعودی بوده است.
این رسانه آلمانی همچنین اعلام کرد که این اطلاعات را از مکالمات تلفنی میان دو زن آمریکایی به دست آورده است که در هک تلفت عویس و جاسوسی از او دست داشتهاند.
طبق این گزارش، یکی از این دو زن گفته است که دو کارمند شرکت امنیت سایبری "DarkMatter" مستقر در امارات و یک فرد نزدیک به سعود القحطانی، مشاور سابق دربار پادشاهی عربستان سعودی بازوی راست محمد بن سلمان ، ولیعهد این کشور و همچنین شاهزاده سطام بن خالد آل سعود، شاهزاده سعودی در شب هک تلفن عویس در هتل مجلل "تاج دبی" حضور داشتهاند.
روزنامه مذکور همچنین گزارش داد که یکی از همدستان زن آمریکایی در این عملیات به نام شارون کالینز در یک گفتگوی تلفنی گفته است که سطام بن خالد آل سعود فردی بوده است که پول را به هک کنندگان تلفن عویس پرداخت کرده است.
این روزنامه فاش کرد که کالینز که در فلوریدا زندگی و به عنوان تحلیلگر در یک شرکت املاک و مستغلات کار میکند، او حامی ترامپ و عربستان سعودی است و پیشتر به عربستان سفر کرده و با سعود القحطانی ملاقات کرده است.
این روزنامه فاش کرد که رسیدهایی از انتقال ماهانه پول به حساب کالینز در اختیار دارد و این مبالغ در ازای توسعه شبکهای در آمریکا برای معرفی عربستان سعودی به عنوان کشوری دارای چشم انداز در حوزه خلیج فارس و بیاعتبار کردن عویس به این زن آمریکایی پرداخت شده است.
غاده عویس پیشتر گفته بود که ژوئن ۲۰۲۰ مشغول صرف شام با همسرش بود که پیامی از همکارش دریافت کرد که از او میخواست صفحه توییتری خود را بررسی کند.
به نقل از سعودی لیکس، وی میگوید وقتی صفحه توییتری خود را باز کرده، وحشت کرد چرا که یک عکس خصوصی از او در جکوزی گرفته شده و حسابهایی این تصویر را با این ادعای کذب که این عکس در منزل رئیس عویس گرفته شده، منتشر کردند.
در پی انتشار این عکس، عویس هزاران توییت و پیام دریافت کرد و بسیاری اعتبار او را به عنوان یک روزنامه نگار زیر سوال بردند.
بسیاری از این پیامها از حسابهای معروف به نام MBS از جمله برخی حسابهای مربوط به مسؤولان دولتی عربستان ارسال شده که به نظر میرسد از محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان پشتیبانی میکنند.
عویس پس از این اقدام از محمد بن سلمان و محمد بن زاید، ولیعهد امارات به اتهام دست داشتن در هک تلفن همراهش به دادگاهی در فلوریدای آمریکا شکایت کرد.
عویس که معتقد است هدف از هک تلفن همراه او این بوده که دست از ارائه گزارشهای انتقادآمیز از نظام عربستان بردارد، میگوید: فورا متوجه شدم که تلفنم هک شده است. این عکسها هیچ جا منتشر نشده است. فقط در تلفنم بودند.
عویس یکی از معدود روزنامه نگاران و فعالان زن برجستهای است که گفته میشود نظامهای استبدادی در خاورمیانه تلفن همراه آنها را با استفاده از نرم افزار پگاسوس اسرائیلی هک کرده و آنها را مورد آزار و اذیت قرار میدهند./ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید