انتقاد کرملین به پاسخ آمریکا و ناتو به پیشنهاد روسیه

کد خبر: 1125715

سخنگوی کرملین گفت که آمریکا و ناتو نگرانی‌های روسیه درباره تضمین‌های امنیتی را هنگام تنظیم پاسخ به یشنهادات مسکو در نظر نگرفتند.

انتقاد کرملین به پاسخ آمریکا و ناتو به پیشنهاد روسیه

دیمیتری پسکوف امروز (پنجشنبه) با اشاره به اینکه پاسخ‌های آمریکا و ناتو را دریافت کرده اند، اعلام کرد به نظر نمی‌رسد که آمریکا و ناتو نگرانی‌های روسیه درباره تضمین‌های امنیتی را هنگام تنظیم پاسخ به پیشنهادات مسکو در نظر گرفته باشند و تمایلی برای این کار هم از خود نشان نداده اند.

به گزارش خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف در جمع خبرنگاران گفت: «می دانید که همتایان ما در واشنگتن و بروکسل خواستند که محتوای نامه آن‌ها الان منتشر نشود. اما به نظر من در واقع ارزش گفتن ندارد. زیرا همه چیز از قبل برای همه روشن است. دلیل زیادی برای خوش بین بودن در مورد واکنش آمریکا به پیشنهاد‌های روسیه برای تضمین‌های امنیتی وجود ندارد.»

او همچنین اظهارات طرف آمریکایی درباره خروج احتمالی سفیر روسیه از واشنگتن را تهدیدی جدی توصیف کرد و در پاسخ به این سوال که با توجه به جواب آمریکایی‌ها هنوز فرصتی برای سازش وجود دارد، از اظهار نظر خودداری کرد.

پیش از این نیز، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته بود در مسأله پیشنهاد‌های روسیه، پاسخ مثبتی از سوی آمریکا داده نشده است و محتوای پاسخ آمریکا به پیشنهاد‌های مسکو به زودی منتشر خواهد شد. پاسخ آمریکا شامل مواضعی است که اجازه گفت‌وگو‌های جدی را در زمینه مسائل ثانویه می‌دهد.

در ۱۷ دسامبر سال گذشته میلادی، وزارت خارجه روسیه پیش نویس توافقنامه‌هایی در مورد تضمین‌های امنیتی را به آمریکا و ناتو ارائه داد. این ضمانت نامه‌ها ناتو را ملزم می‌کند که گسترش خود به سمت شرق را متوقف کند، این تضمین‌های امنیتی، محدودیت‌هایی را برای استقرار نیروها، هواپیما‌ها و کشتی‌های جنگی و سامانه‌های موشکی اعمال و از پیشروی ناتو و آمریکا به طرف شرق و نزدیک مرز‌های روسیه ممانعت می‌کند./باشگاه خبرنگاران

لاوروف: ‌آمریکا به اصلی‌ترین سوال روسیه درباره عدم توسعه ناتو پاسخ نداد

وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنج‌شنبه) اعلام کرد، آمریکا در پاسخ کتبی‌اش به پیشنهادات مسکو درباره ضمانت‌های امنیتی، اصلی‌ترین سوال درباره عدم توسعه ناتو در شرق اروپا را بی‌پاسخ گذاشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت: در این سند هیچ واکنش مثبتی به اصلی‌ترین مساله وجود ندارد. اصلی‌ترین مساله، موضع روشن ماست دال بر اینکه توسعه بیشتر ناتو به طرف شرق اروپا و استقرار سلاح‌های تهاجمی که می‌توانند قلمرو روسیه را تهدید کنند، غیرقابل قبول هستند.  

وی همچنین افزود: روسیه در حال بررسی پاسخ آمریکاست. در متن این سند واکنشی وجود دارد که به ما اجازه می‌دهد روی آغاز یک گفت‌وگوی جدی حساب کنیم البته گفت‌وگو پیرامون مسائل ثانویه. متن این سند به زودی منتشر خواهد شد.

 

لاوروف تاکید کرد: گام بعدی روسیه پس از دریافت پاسخ‌های آمریکا و ناتو به پیشنهادات امنیتی‌اش توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تعیین خواهد شد. ما پس از رایزنی‌ با دیگر ادارات و نهادهای مربوطه، رئیس جمهوری را مطلع خواهیم کرد و او درباره گام‌های بعدی‌مان تصمیم‌گیری خواهد کرد.

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه گفت: آمریکا عمدا قصد دارد از مذاکره درباره لزوم دنبال کردن اصل تقسیم‌ناپذیری امنیت اجتناب کند و مسکو نیز نمی‌تواند این را قبول کند. این اصل که یک کشور نمی‌تواند امنیت خود را در ازای امنیت دیگران تقویت کند، به صورت تعمدی نادیده گرفته می‌شود. شرکای غربی در مذاکراتی که پیرامون امنیت اروپا در جریان است به اطلاعیه‌های استانبول و آستانه هیچ اشاره‌ای نمی‌کنند و ما نمی‌توانیم این را بپذیریم.

وی افزود: روسیه به زودی درخواست رسمی به آمریکا و ناتو می‌فرستد و می‌پرسد که چرا آنها مفاد اصل تقسیم‌ناپذیری امنیتی را جدای از یکدیگر می‌دانند.

 مدودوف: مقابل استقرار سلاح‌های غرب در اوکراین می‌ایستیم

معاون رئیس شورای امنیت روسیه در واکنش به تحرکات غربی‌ها گفت که مسکو مقابل استقرار سلاح در اوکراین ایستادگی می‌کند.

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دیمیتری مدودوف» معاون رئیس شورای امنیت روسیه امروز (پنجشنبه) در ارتباط تلاش‌های اخیر کشورهای غربی از جمله آمریکا و انگلیس برای ارسال سلاح و تجهیزات و نیروهای نظامی به اوکراین برای مقابله با روسیه هشدار داد.

بر اساس گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، مدودوف در جمع خبرنگاران روس در خصوص تحرکات غرب در مرز اوکراین و روسیه گفت: «موضوع تنها مربوط به عدم پیشروی ناتو نمی‌شود بلکه بسیار مهم است. فکر می‌کنم موضوع به ارائه تضمین‌های دیگر مربوط می‌شود».

بنا به گفته این مقام روس، بر اساس توافقات دوجانبه، تسلیحات و موشک‌ در خاک اوکراین و هر کشور دیگری قابل استقرار هستند اما مسکو در مقابل هرگونه اقدامات تحریک‌آمیز غرب و ناتو در مرز دو کشور روسیه و اوکراین ایستادگی خواهد کرد.

وی در این خصوص ادامه داد: «بعداً این فرضیه به وجود می‌آید که "نه، نه" ما عضو ناتو نیستیم و بیایید اینطور بگوییم که چنین چیزی بر اساس توافق میان آمریکا و اوکراین و انگلیس و اوکراین صورت گرفته است و ربطی به ناتو ندارد و بحث روابط دوجانبه مطرح است. به هرحال، تمام این ها برای ما یکسان و است فرقی بین آن وجود ندارد».

این مقام عالیرتبه امنیتی روسیه در ادامه در ارتباط با پیوستن اوکراین به ناتو گفت: «هیچ دعوتی برای پیوستن اوکراین به ناتو نمی‌تواند وجود داشته باشد».

واکنش این مقام روس در شرایطی است که کشورهای غربی به خصوص آمریکا طی هفته‌های اخیر اقدام به ارسال سلاح‌های مرگبار به اوکراین کرده‌اند و این در حالی است که مقامات کی‌یف و دولت آمریکا و همپیمانانش مدعی هستند که حضور نظامیان روسیه در نزدیکی مرز اوکراین، مقدمه برای حمله به این کشور است.

با اینحال، روسیه بارها اعلام کرده است که هیچ قصدی برای عملیات نظامی علیه اوکراین نداشته و گزارش‌‌ها در این زمینه را بی اساس و دروغ خوانده است.

از طرف دیگر علی‌رغم هشدارهای پی در پی روسیه، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس نیز روز گذشته در جلسه پارلمانی با تهدید روسیه به اقدام نظامی از تصمیم کشورش برای استقرار نیرو در مرز روسیه خبر داد و رسانه‌های این کشور در پی آن گزارش کردند که پادشاهی متحده در حال بررسی اعزام صدها نظامی در شرق اروپا برای کمک به اوکراین در مقابل مسکو است.

از حدود دو ماه قبل رسانه‌های آمریکایی جوسازی و خبرسازی درباره احتمال حمله روسیه به اوکراین در اوایل سال جاری میلادی را آغاز کرده و موجب تشدید تنش در شرق اروپا شده‌اند و روسیه نیز هشدار داد در صورت پیشروی ناتو در مرز روسیه، پاسخ تندی خواهد داد.

با اینحال، روسیه برای کاهش تنش‌ها، خواهان تضمین امنیتی غربی‌ها به روسیه شد تا ناتو از پیشروی در مرز روسیه خودداری کند و از این منطقه خارج شود که هم‌اکنون کشورهای غربی همچون آمریکا پاسخ مثبتی به این پیشنهادات روسیه ارائه نداده‌اند.

در تاریخ ۱۷ دسامبر بود که وزارت خارجه روسیه پیش‌نویس معاهدات امنیتی با آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را منتشر کرد. این تضمین‌ها به‌صورت خاص گسترش بیشتر ائتلاف ناتو به شرق و ورود کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق به آن را مردود می‌داند. این پیش‌نویس همچنین امکان ترک هرگونه فعالیت نظامی در اوکراین، سایر کشورهای اروپای شرقی و همچنین در قفقاز و آسیای مرکزی توسط بلوک را فراهم می‌کنند.

انتهای پیام/

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد