گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر با سران کویت و عمان

کد خبر: 1037490

همزمان با اظهارات برخی مقامات عربی درباره آشتی قریب‌الوقوع قطر با چهار کشور عربی، امیر قطر با سران کویت و عُمان تلفنی گفت‌وگو کرد.

گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر با سران کویت و عمان

خبرگزاری فارس: «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر با «نواف الأحمد» امیر کویت و «هیثم بن طارق» سلطان عمان تلفنی گفت‌وگو کرد.

بنابر گزارش خبرگزاری کویت(کونا)، امیر قطر در این تماس تلفنی از تلاش‌های کویت برای حفظ وحدت اعضای شورای همکاری خلیج فارس قدردانی کرد.

دو طرف همچنین روابط برادرانه و روند اقدام مشترک کشورهای حاشیه خلیج‌فارس را بررسی کردند.

خبرگزاری عمان نیز گزارش کرد که سلطان هیثم بن طارق امروز دوشنبه تماس تلفنی از امیر قطر دریافت کرد و دو طرف همکاری‌های دوجانبه را بررسی کردند.

به جزئیات گفت‌‌وگوهای امیر قطر با سران کویت و عُمان اشاره‌ای نشده است اما روز جمعه «احمد ناصر المحمد الصباح» وزیر خارجه کویت اجرای گفت‌وگوهای سازنده برای پایان دادن به بحران قطر را تأیید کرده بود.

همچنین امیر کویت با ارسال پیام‌های مکتوب جداگانه‌ای به امیر قطر و «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی از آن‌ها به دلیل تلاش برای مهار بحران و دستیابی به توافقی جهد ایجاد وحدت در میان اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس قدردانی کرده بود.

روابط چهار کشور عربی عربستان سعودی، مصر، امارات و بحرین با قطر به دنبال اولین سفر خارجی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۳۹۶ (۵ ژوئن ۲۰۱۷) به ریاض و اتهام‌های چهار کشور یادشده علیه دوحه قطع است و تلاش‌های آمریکا و کویت طی این مدت برای حل این بحران به منظور اعمال فشار بیشتر به ایران راه به جایی نبرده است.

اختلاف امارات و عربستان بر سر حل بحران قطر

به نظر می‌رسد که اماراتی‌ها از تحرکات صورت گرفته برای حل بحران قطر چندان راضی نیستند و به نوعی خود را دور مانده از روند رایزنی‌ها می‌بینند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، توئیت «عبدالخالق عبدالله» مشاور «محمد بن زاید» و انتقاد ضمنی از مهجور ماندن امارات در روند گفت‌وگوهای حل بحران قطر، تصویر جدیدی از شرایط حاکم بر کشورهای عربی خلیج فارس به دست داده است.

به نوشته القدس العربی، این استاد دانشگاه اماراتی و نزدیک به دایره قدرت در ابوظبی در توئیتر خود نوشت: «قطار صلح خلیجی، بدون اطلاع و موافقت و استقبال امارات، یک میلیمتر هم حرکت نخواهد کرد.»

همین نوشته کوتاه، کافی بود تا شخصیت‌های رسانه‌ای سعودی نوک پیکان حملات خود را متوجه عبدالخالق عبدالله کرده و او را به تلاش برای ممانعت از حل بحران میان قطر و چهار کشور محاصره کننده محکوم کنند.

«ترکی احمد» استاد دانشگاه عربستانی و از افراد نزدیک به محمد بن سلمان، در پاسخ به عبدالخالق عبدالله، مدعی شد که هیچ کشوری نمی‌خواهد امارات را در روند گفت‌و‌گوها جای ندهد و مشاور بن زاید نباید طوری سخن بگوید که در دیگران چنین شبهه‌ای به وجود آید و مانعی در مسیر به ثمر رسیدن رایزنی‌ها شود.

این استاد دانشگاه اماراتی چندی پیش پس از صدور بیانیه کویت در خصوص پیشرفت در مسیر گفت‌و‌گوهای حل بحران قطر، با کم اهمیت جلوه دادن این بیانیه نوشت که صرفا طرفین توافق کرده‌اند که از شدت بیان خود بکاهند، وگرنه مصالحه‌ای شکل نگرفته است. او تمایل کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای کاهش شدت تنش را یک اقدام پیشدستانه برای بهبود شرایط پیش از آمدن دولت بایدن دانسته بود.

القدس العربی در ادامه به نقل از منابع مطلع عربی نوشت که موضع دولت امارات در قبال مصالحه با قطر، موجب عصبانیت تعدادی از کشورها شده است و ابوظبی تا کنون موضع صریحی در قبال اعلامیه کویت نگرفته است و رسانه‌ها مواضع افراد نزدیک به دایره قدرت در امارات را همان موضع رسمی این کشور می‌دانند.

روز جمعه «احمد ناصر المحمد الصباح» وزیر خارجه کویت از اجرای گفت‌وگوهای سازنده برای پایان دادن به بحران سه ساله قطر با امارات، عربستان سعودی، بحرین و مصر خبر داده بود. گفت‌وگوهایی که گفته می‌شود با فشار آمریکا شاهد پیشرفت است. اما «عبدالخالق عبدالله» شنبه‌شب در توییتی مبهم نوشت: «[دیگر] زمان اینکه واشنگتن دستور دهد و پایتخت‌های خلیجی بله قربان بگویند،گذشت!»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد