شرط ارمنستان برای آمدن پای میز مذاکره

کد خبر: 1024287

نخست‌وزیر ارمنستان توقف حملات جمهوری آذربایجان را پیش شرط مذاکرات بین ایروان-باکو دانست.

شرط ارمنستان برای آمدن پای میز مذاکره

باشگاه خبرنگاران جوان: به نقل از خبرگزاری رویترز، نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان امروز شنبه با انتشار پیامی در حساب کاربری فیس بوک خود نوشت: ارمنستان در صورت توقف حملات، پای میز مذاکرات حاضر می‌شود.

او نوشت: هنگامی که تجاوز وجود دارد، اولین کار محافظت از مردم در برابر تجاوز است. تنها پس از این، امکان صحبت در مورد مذاکرات وجود دارد. در شرایطی که تجاوز گسترده‌ای صورت گیرد، می‌توانم با اطمینان بگویم که در برابر تهاجم عقب نشینی نخواهیم کرد.

نخست وزیر ارمنستان پیش‌تر نیز آنکارا را به اتخاذ سیاست ویرانگر در بحران قره باغ متهم کرده بود.

در ادامه تحولات بحران قره باغ، وزارت دفاع ارمنستان از تداوم تنش در این منطقه و ادامه حملات توپخانه‌ای خبر داد.

این وزارتخانه افزود: یگان‌های پدافندی مستقر در این منطقه، تلاش‌ نیرو‌های جمهوری آذربایجان را برای پیشروی ناکام گذاشت.

الهام علی اف: دخالت نظامی ترکیه در قره‌باغ کذب است/ انتقال جنگجویان سوری به آذربایجان هم صحت ندارد رئیس جمهوری آذربایجان در گفتگو با الجزیره به برخی سوالات درباره درگیری‌های اخیر میان این کشور و ارمنستان پاسخ داد.

«الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه درگیری‌های اخیر میان این کشور و ارمنستان می‌تواند منجر به یک درگیری منطقه‌ای شود گفت: به نظر من چنین امری شدنی نیست و ما هم کاملا مخالف پیش آمدن چنین وضعیتی هستیم، اما ارمنستان در پی ایجاد درگیری منطقه‌ای است و به همین دلیل آن‌ها در خصوص برخی حمایت‌های خارجی اطلاعات غیر واقعی پمپاژ می‌کنند.

وی افزود: به نظر من ارمنستان به دلیل شکست‌های سنگین در میدان نبرد می‌خواهد شرایط ایجاد یک درگیری فراگیر منطقه‌ای را فراهم کند، اما مطمئنا کشور‌های روسیه، ایران، ترکیه، فرانسه و آمریکا اجازه بوجود آمدن چنین وضعیتی را نخواهند داد، زیرا امنیت منطقه‌ای در خدمت منافع کل کشور‌های منطقه است و سه کشور ترکیه، روسیه و ایران کشور‌های منطقه‌ای هستند و دو کشور دیگر کشور منطقه‌ای نیستند و تنها مسئول ایجاد شرایط لازم برای گفتگو‌ها و عضو گروه مینسک هستند.

علی اف تاکید کرد: ما برای عدم دخالت کشور‌های منطقه در این مناقشه تحت هر شرایطی هر آنچه از دستمان برآید انجام می‌دهیم و باید به ارمنستان نیز هشدار بدهیم که به اشغال پایان بده. ما تصمیم نداریم به حرف‌هایی مانند "به این وضع پایان بدهید، ما کار‌هایی خواهیم کرد و گفتگو خواهیم کرد" گوش بدهیم. ما به دفعات به چنین حرف‌هایی گوش داده و عمل کرده ایم، اما دیگر نمی‌توانیم ۳۰ سال دیگر منتظر بمانیم. این مناقشه همین امروز باید حل شود.

رئیس جمهوری آذربایجان در این گفتگو همچنین ادعای ورود نظامی آنکارا به این جنگ را کاملا دروغ دانست و افزود: من در این خصوص قبلا هم گفته ام ترکیه برادر ماست و از همان ساعات و روز‌های اولیه حمله ارمنستان از ما حمایت کامل کرده است. برادرم اردوغان هم به طرفین سخنان لازم را گفته است. دیروز هم تأکید کرد که ترکیه در کنار جمهوری آذربایجان است و آذربایجان تنها نیست. اما ترکیه به هیچ نحوی در این درگیری‌ها دخالت ندارد.

وی ضمن تکذیب خبر انتقال جنگجویان سوری به آذربایجان گفت: این هم یکی از آن اخبار دروغ است مانند ادعای سرنگونی جنگنده "سو ۲۵" ارمنستان بوسیله "اف ۱۶" ترکیه. در حالیکه جنگنده ارمنستان به دلیل کم تجربگی خلبانش با کوه برخورد و سقوط کرده بود.

وخامت روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان به پایان دوران شوروی سابق باز می‌گردد؛ زمانی که «کشتار سومقاییت» (که در آن ساکنان ارمنی شهرک ساحلی سومقاییت در جمهوری شوروی سوسیالیستی آذربایجان یکی از جمهوری‌های تشکیل‌دهنده اتحاد جماهیر شوروی آن زمان، در اواخر فوریه ۱۹۸۸ هدف گرفته شدند) به وقوع پیوست.

پس از آن بحرانی در منطقه کوهستانی قره باغ در فوریه سال ۱۹۸۸ شکل گرفت که در نتیجه آن مقامات اقلیم خودمختار قره باغ (که بیشتر ساکنان آن را جمعیت ارمنی تشکیل می‌داد) تصمیم گرفتند تا از قیمومیت جمهوری شوروی سوسیالیستی آذربایجان خارج شوند. مقامات قره باغ همچنین در سال ۱۹۹۱ با نام «جمهوری قره باغ کوهستانی» اعلام استقلال کردند. این مسئله سبب شد که جمهوری آذربایجان کنترل خود را بر این منطقه از دست بدهد.

دور جدید درگیری‌های نظامی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از روز یکشنبه ۲۷ سپتامبر آغاز شد. جمهوری آذربایجان گفته است نیرو‌های مسلح ارمنستان به سوی مناطق مسکونی در خط تماس در جمهوری قره باغ شلیک کرده و سبب شده‌اند تا چندین نفر از غیرنظامیان جان خود را از دست بدهند. این در حالی است که ارمنستان و مقامات قره‌باغ، جمهوری آذربایجان را متهم می‌کنند که حملات هوایی و موشکی به این منطقه انجام داده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد