مناطق پرخطر شیوع کرونا چگونه «سفید» می شوند؟

کد خبر: 990517

معاون بهداشت وزارت بهداشت، به تشریح و ترسیم وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت.

مناطق پرخطر شیوع کرونا چگونه «سفید» می شوند؟

خبرگزاری مهر: علی رضا رئیسی، روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پیرامون وضعیت ویروس کرونا در کشور پاسخ داد.

وی در ابتدا به ارائه گزارشی جامع از اقدامات لازم در حوزه بهداشت پرداخت و گفت: با اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و هوشمند در کشور، شاهد روند نزولی ابتلاء به این ویروس هستیم. بنابراین، مردم باید همچنان به شعار در خانه ماندن پایبند باشند.

رئیسی با عنوان این مطلب که بزرگ‌ترین دغدغه و نگرانی من در مورد ویروس نیست، افزود: بلکه در ارتباط با عادی شدن این بیماری از سوی مردم است. درخواست من از مردم، این است که خیلی جدی بحث فاصله گذاری را جدی بگیرند.

وی افزود: مردم می‌توانند به عنوان ناظر در رعایت پروتکل‌های بهداشتی عمل کنند و اگر تخلفی را مشاهده کردند، اطلاع بدهند.

رئیسی با نام بردن از بسیج ملی مقابله با کرونا به عنوان برگ زرینی در نظام سلامت کشور که با همت همه مردم رقم خورده است، گفت: بیش از ۷۱ میلیون نفر غربالگری شدند و آموزش دیدند و مشورت گرفتند و باعث شد بار مراجعات به بیمارستان‌ها کم شود و افراد با علائم خفیف، شناسایی و تحت درمان قرار بگیرند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، در ادامه به الگوی جدید این وزارتخانه در شناسایی موارد مثبت کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: الگوی اصلی مبارزه با کرونا که دنبال می‌کنیم، فعال سازی آزمایشگاه‌های سرپایی است. به طوری که افرادی که مثبت می‌شوند تحت مراقبت قرار می‌گیرند و خانواده آن‌ها نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و اگر لازم باشد از آن‌ها نیز تست گرفته خواهد شد تا روند انتقال بیماری را قطع کنیم.

وی گفت: تا کنون بیش از ۳۵ هزار آزمایش سرپایی انجام داده ایم که مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.

رئیسی افزود: ۳۶۹ مرکز نمونه برداری در سراسر کشور برای آزمایش‌های سرپایی فعال شده اند که به ۴۲۰ مرکز خواهد رسید.

وی ادامه داد: برآورد ما این است که حدود ۱.۵ میلیون تست کرونا در آزمایشگاه‌های سرپایی کشور انجام دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که سیاست وزارت بهداشت در تعیین رنگ برای مناطق مختلف کشور، گفت: ما نمی‌توانیم نسخه واحد برای همه کشور یا حتی یک استان بنویسیم، زیرا آمار تجمیعی یک استان نسبت به استان دیگر فرق می‌کند.

رئیسی ادامه داد: اگر شهرستانی باشد که طی دو هفته گذشته کمتر از یک بیمار بستری در روز داشته است، خیلی آلوده تلقی نمی‌شود. اما تضمینی وجود ندارد که همیشه سفید باقی خواهد ماند. هر شهرستان ممکن است در هفته بعد تغییر شرایط داشته باشد.

وی افزود: بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت ۱۱۶ شهرستان وضعیت سفید داشته اند، البته این وضعیت طی دو هفته قبل تا روز گذشته بوده است. ممکن است لیست شهرستان‌ها عوض شود.

رئیسی گفت: برای برپایی نماز جماعت در این شهرستان، پروتکل‌های بهداشتی را تعریف کرده ایم و فعلاً محفل قرآن خوانی و سخنرانی نخواهیم داشت. ضمن اینکه انتخاب رنگ سفید و زرد و قرمز، برای تقسیم بندی میزان شیوع و بروز بیماری بر اساس هر شهرستان است.

وی افزود: این ۱۱۶ شهرستان مربوط به ۲۴ استان کشور است.

معاون وزیر بهداشت، ارتباط گرمای هوا و از بین رفتن ویروس کرونا را رد کرد و گفت: اگر این طور بود که الان در استان‌های جنوبی کشور مثل خوزستان، بوشهر و هرمزگان که شاهد افزایش موارد ابتلاء نبودیم.

رئیسی در ارتباط با فعالیت اصنافی که هنوز مجوز فعالیت آن‌ها صادر نشده، اما بازگشایی شده اند، افزود: قطعاً با چنین تخلفاتی برخورد خواهد شد، به طوری که تا روز گذشته ۳۰۰ واحد پلمب و ۸۰۰ واحد تذکر گرفته اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که ۶۰ شهرستان در شرایط قرمز قرار دارند که عمدتاً شامل مراکز استان‌ها می‌شود، گفت: در هر استان حداقل مرکز استان و یک شهرستان دیگر در وضعیت قرمز قرار دارند و بقیه شهرستان‌ها در وضعیت زرد و سفید قرار دارند.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون تغییر علائم بیماری کرونا، گفت: بررسی‌ها نشان داده است که ۴۴ درصد افراد مبتلا در شروع کرونا تب ندارند و بالای ۹۰ درصد در طول بیماری دچار تب می‌شوند. بنابراین، می‌توان عنوان داشت که با تب سنجی نمی‌توان بیماران را پیدا کرد. زیرا، علائم گوارشی، سردرد، اختلال چشایی و حتی در شنوایی نیز می‌تواند از علائم بیماری باشد.

رئیسی ادامه داد: این بیماری به شکل بسته شدن عروق ریز در مغز و حتی سکته‌های قلبی خودش را نشان می‌دهد. اما، با وجود اینکه این بیماری علائم مختلفی دارد، اما تشخیص بیماری با وجود این علائم، خیلی کار سختی نیست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

فروش اسکوربرد ورزشی

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت