برای فرار از «ویروس کرونا» در هواپیما روی این صندلی بنشینید!

کد خبر: 975458

هم‌زمان با ادامه شیوع ویروس کرونا و در حالی که دولت‌ها در سراسر جهان در تلاش برای بازگرداندن دسته‌جمعی شهروندانش از چین هستند، ممکن است مسافران با نگرانی قدم به هواپیما‌ها بگذارند.

برای فرار از «ویروس کرونا» در هواپیما روی این صندلی بنشینید!

جام نیوز: واکسنی برای ویروس کرونا - که از راه تنفس انتقال می‌یابد - در دسترس نیست؛ اما پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد مسافرانی که در هواپیما روی صندلی کنار پنجره می‌نشینند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های واگیر قرار می‌گیرند.

در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ بر روی «رفتار، جابه‌جایی و سرایت بیماری‌هایی که در حین پرواز‌های بین‌قاره‌ای از راه ذرات مایع دهان منتقل می‌شوند» صورت گرفت، یک گروه پژوهشی به سرپرستی دانشگاه ایموری آتلانتا، به این نکته پی‌برد که مسافرانی که در صندلی‌های کنار پنجره می‌نشینند بسیار کمتر با دیگر مسافران روبه‌رو می‌شوند

حتی با در نظر گرفتن این واقعیت که مسافران در طول یک سفر هوایی در یک جا ثابت نبوده و ممکن است در کابین هواپیما‌ها حرکت کنند، باز هم این یافته صدق می‌کند.

مسافرانی که کنار پنجره می‌نشینند، کمتر احتمال دارد که از صندلی خود بلند شوند. این پژوهش نشان داد که تنها ۴۳ درصد این مسافران از جای خود بلند می‌شوند، در حالی که در مسافران صندلی‌های کنار راهرو ۸۰ درصد احتمال برخاستن از جای خود را دارند. این بدان معناست که مسافران کنار پنجره کمتر احتمال دارد که با افراد ناقل ویروس روبه‌رو شوند.

مسافران کنار پنجره احتمال دارد با ۱۲ مسافر دیگر برخورد داشته باشند که بسیار کمتر از میزان برخورد احتمالی مسافرانی است که در صندلی‌های وسط و کنار راهرو می‌نشینند، که در طول سفر احتمال دارد به ترتیب با ۵۸ و ۶۴ نفر دیگر روبه‌رو شوند.

یکی از نمودار‌های این پژوهش نشان می‌دهد که مسافران بر حسب صندلی که روی آن نشسته‌اند، تا چه میزان احتمال برخورد با کسانی را دارند که مشخصاً بیمار هستند. به غیر از کسانی که در ردیف‌های مخصوص بیماران جای گرفته‌اند، تمامی مسافرانی که در صندلی کنار پنجره می‌نشینند پنج درصد احتمال کمتری دارد که با افراد بیمار برخورد داشته باشند. بسیاری از این مسافران کنار پنجره، حتی بین صفر تا یک درصد احتمال برخورد با بیماران را دارند و این بسیار کمتر از احتمال برخورد مسافران صندلی وسط یا کنار راهرو با افراد بیمار است.

با وجود این، پژوهش یادشده تاکید می‌کند که خطر انتقال بیماری در سفر‌های هوایی تقریباً پایین است. احتمال سرایت ویروس از سوی بیماران تشخیص داده شده، برای اکثریت مسافران پرواز- جدای از اینکه در ردیف صندلی‌های این بیماران یا در صندلی کنار راهرو نشسته باشند - رقمی در حدود صفر تا یک درصد است.

البته در صورتی که خدمه پرواز بیمار باشند این آمار تفاوت بسیار زیادی خواهد داشت، چرا که این افراد در کابین هواپیما جابه‌جا شده و ممکن است برخورد تک به تک و طولانی‌تری با مسافران داشته باشند. اما حتی در این صورت هم بیشتر مسافران صندلی‌های وسط و کنار راهرو بین چهار تا پنج درصد احتمال ابتلا دارند، در حالی که این امکان برای همراهان کنار پنجره آن‌ها رقمی بین صفر تا یک درصد است.

هاوارد ویس، یکی از سرپرستان این پژوهش، در این باره گفت: «شبیه‌سازی‌های ما نشان می‌دهد که یک خدمه پرواز بیمار می‌تواند باعث ایجاد چندین بیماری شود؛ به این ترتیب ضروری است که خدمه در صورت بیماری از پرواز پرهیز کنند.»

این پژوهش توسط تیمی صورت گرفت که برای مطالعه خود ۱۰ پرواز سه و نیم تا پنچ ساعته را - بیشتر با بوئینگ ۷۵۷ - بین آتلانتا و پنج مقصد در ساحل غربی آمریکا انجام دادند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت