وزارت بهداشت: مردم دارو ذخیره نکنند

کد خبر: 900224

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: باید از مردم عذرخواهی کنم اگر حتی برای تهیه یک قلم دارو تحت فشار قرار گرفتند، اما برای دارو‌هایی که در لیست دارویی کشور وجود دارند، کمبود یک تا یک و نیم درصدی همانند سایر کشور‌های دنیا، عدد بالایی نیست و کمبود‌های دارویی کشور در حال حاضر حدود یک درصد است، اما مردم هیچ نگرانی از بابت تامین دارو نداشته باشند، چون وضعیت کشور از شرایط ۶ ماه گذشته بدتر نخواهد شد و از ذخیره کردن دارو پرهیز کنند.

وزارت بهداشت: مردم دارو ذخیره نکنند

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی وزارت بهداشت گفت: باید از مردم عذرخواهی کنم اگر حتی برای تهیه یک قلم دارو تحت فشار قرار گرفتند، اما برای دارو‌هایی که در لیست دارویی کشور وجود دارند، کمبود یک تا یک و نیم درصدی همانند سایر کشور‌های دنیا، عدد بالایی نیست و کمبود‌های دارویی کشور در حال حاضر حدود یک درصد است، اما مردم هیچ نگرانی از بابت تامین دارو نداشته باشند، چون وضعیت کشور از شرایط ۶ ماه گذشته بدتر نخواهد شد و از ذخیره کردن دارو پرهیز کنند.

دکتر ایرج حریرچی با حضور در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با اعلام این مطلب گفت: بر اساس منابع علمی و اقتصاد درمان، اگر قدرت خرید خانوار‌ها در جامعه کاهش پیدا کند، مجبور می‌شوند که بودجه خانوار را به هزینه‌های بسیار ضروری مانند خوراک، مسکن و حمل و نقل اختصاص دهند، به اجبار از هزینه‌های ضروری مانند آموزش و سلامت کم می‌کنند. در این شرایط، دولت و بیمه‌ها وظیفه دارند که منابع خود را افزایش دهند و فشاری که به مردم وارد می‌شود را جبران کنند.

وی با اشاره به تجربه تورم‌های بالای ۳۰ درصد در سال‌های اول دهه هفتاد و سال ۹۱، گفت: در آن سال‌ها، مردم از نظر هزینه‌های حوزه سلامت تحت فشار قرار گرفتند و از سال ۹۶ توانسته‌ایم تورم حوزه سلامت که در ۳۰ سال گذشته، ۴۰ درصد بیشتر از تورم عمومی بوده است، را برای اولین بار به کمتر از تورم عمومی کشور برسانیم؛ به گونه‌ای که در سال ۹۶ به طور متوسط میزان تورم عمومی ۱۰.۱ درصد، اما تورم حوزه سلامت ۹.۶ درصد بوده و در یک ساله منتهی به مهر، تورم عمومی ۳۶ و تورم حوزه سلامت، ۱۹ درصد بوده است.

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: از طرفی تورم حوزه سلامت را کنترل می‌کنیم تا قدرت خرید خانوار در حوزه سلامت کاهش نیابد و جامعه پزشکی همکاری‌های بسیار خوبی با ما داشته است، چراکه رشد تعرفه حق العمل جراحی در بخش دولتی و خصوصی صفر بوده است و ویزیت نیز در حد ۳ و ۵ درصد و کمتر از تورم ابتدای سال، رشد داشتهاند و از طرف دیگر نیز با دستور رییس جمهور و کمک مجلس، منابع خوبی در سال ۹۷ به حوزه سلامت اختصاص یافت و امیدواریم شاهد چنین روندی در سال آینده باشیم.

کاهش پرداختی از جیب مردم از ۵۸ به ۳۵ درصد

حریرچی تصریح کرد: در ۵ سال منتهی به اجرای طرح تحول سلامت به طور متوسط ۵۴ درصد و در سال ۸۹ حدود ۵۸.۶ درصد از هزینه‌های حوزه سلامت از جیب مردم تامین می‌شد، که در سال ۹۳ به ۳۸ و در سال ۹۵ به ۳۵ درصد کاهش یافته است، اما هدف گذاری برنامه ششم توسعه، کاهش پرداختی از جیب مردم به کمتر از ۲۵ درصد است که امیدواریم با منابعی که اختصاص پیدا می‌کند، این هدف حاصل شود.

تلاش برای نجات بیمه سلامت از کسری بودجه

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص رشد بودجه سازمان بیمه سلامت در سال ۹۸ گفت: تحولی که در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه ایجاد شد این بود که بودجه خطی و سنواتی سازمان بیمه سلامت تبدیل به حق بیمه شد و بخش عمده‌ای از بیمه شدگان این سازمان به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار دارند که شامل ۲۳ میلیون نفر روستایی و ۱۰ میلیون بیمه شده جدید است که دولت نیابت کرده حق بیمه آن‌ها را پرداخت کند. اما در سال‌های گذشته در این مورد، بودجه مشخصی به سازمان بیمه سلامت اختصاص پیدا میکرد که بر اساس برنامه پنجم و ششم توسعه و قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور حق بیمه هر یک از خانوارها، ۷ درصد از حداقل حقوق قانون کار است که متاسفانه تا کنون حاصل نشده که حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان است و تلاش داریم که قانون را به کمک دولت و مجلس اجرا کنیم تا سازمان بیمه سلامت یکبار برای همیشه از کسری بودجه نجات پیدا کند.

پیشنهادات شورای عالی بیمه برای کنترل هزینه‌های درمانی مردم

دکتر حریرچی به جلسه اخیر شورای عالی بیمه اشاره کرد و گفت: این شورا پیشنهاداتی را به سازمان برنامه و بودجه و دولت ارائه کرد تا فشاری در حوزه بهداشت و درمان به مردم وارد نشود، اما باید توجه داشته باشیم که هدف اصلی نظام سلامت، حمایت از مردم است و از سوی دیگر، اقتصاد سلامت باید به صرفه و اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه در سال جاری قیمت دارو به طور متوسط ۹ درصد افزایش پیدا کرد در حالیکه تورم در بسیاری از کالا‌ها زیاد بوده است، گفت: با کمک دولت و مجلس، ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای حوزه سلامت اختصاص یافت که موجب کنترل قیمت دارو و ملزومات پزشکی شد. اما تقاضای جامعه پزشکی در مورد تعرفه، بیشتر از جزء حرف‌های و دستمزد، مربوط به جزء فنی خدمت است و شرایط مردم را به خوبی درک میکنند.

معاون کل وزارت بهداشت یکی از سیاست‌های اصلی وزارت بهداشت را حمایت از تولید داخل عنوان کرد و افزود: در حال حاضر حدود ۹۷ تا ۹۸.۵ درصد از ارزش عددی و ۷۰ درصد از ارزش ریالی دارو و ۶۷ درصد از مواد اولیه دارو، در کشور تولید میشود و حمایت‌های زیادی از صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی داریم؛ به عنوان نمونه هفته گذشته ۹ خط تولید داروی ضد سرطان افتتاح و در هفته جاری نیز ۶ داروی دانش بنیان جدید رونمایی شد البته سیاست وزارت بهداشت این است که هیچ دارو و خط تولید دارو و تجهیزات پزشکی را افتتاح و رونمایی نکند، مگر اینکه آن محصولات به مدت معقولی در بازار عرضه شده و تجاری شده باشند.

دکتر حریرچی افزود: تا سه ماه و نیم آینده و همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ۴۰ داروی دانش بنیان جدید در کشور رونمایی می‌شود.

یک سوم شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در حوزه سلامت فعالیت دارند

سخنگوی وزارت بهداشت تعداد شرکت‌های دانش بنیان کشور را ۳۷۰۰ شرکت عنوان کرد و گفت: ۱۲۱۱ شرکت دانش بنیان یعنی حدود یک سوم از این شرکت‌ها در حوزه سلامت فعالیت دارند که شامل ۲۲۵ شرکت دارویی، ۱۵۶ شرکت تجهیزات پزشکی و ۶۴۶ شرکت ملزومات آزمایشگاهی است.

خرید ۱۸۰۰ میلیارد تومانی وزارت بهداشت از شرکت‌های دانش بنیان تا پایان سال گذشته

وی با اشاره به ایجاد ۸۵ مرکز رشد در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور یادآور شد: ۱۲۳۵ واحد فناوری در مراکز رشد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مستقر هستند که حمایت‌های لازم مانند وام‌های کم بهره و بلاعوض و همچنین خریداری محصولات را از آن‌ها انجام می‌دهیم، به گونه‌ای که در طرح تحول سلامت و تا پایان سال ۹۶ حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان از محصولات شرکت‌های دانش بنیان را خریداری کردهایم و امسال این رقم به حدود ۸۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید و برنامهریزی کردهایم تا این خرید‌ها را سالانه ۲۰ درصد افزایش دهیم و در مورد شرکت‌های معتبر و قدیمی دانش بنیان از طریق مکانسیم قیمت، حمایت‌های خوبی می‌کنیم.

حمایت‌های وزارت بهداشت از تولید کنندگان داخلی

حریرچی اضافه کرد: اگر یک دارو در کشور تولید شود ۷۰ درصد قیمت بهترین برند جهانی را به تولید کننده پرداخت می‌کنیم که حمایت بسیار خوبی است که در هیچ کشوری وجود ندارد، چون ما دشمنان خودمان را به خوبی می‌شناسیم و می‌دانیم که هدف آن‌ها در مواقع سخت، اختلال در تهیه دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی است و "ریچارد نفیو" طراح تحریم‌های دوره قبل و نویسنده کتاب "هنر تحریم" نیز گفته است که هدف آمریکا اعمال تحریم‌های دردناک در حوزه‌های مختلف از جمله دارو است، اما با پیش بینی‌هایی که داشتیم، توطئه‌های دشمنان را نقش برآب کردیم و کمبود‌های دارویی کشور در ماه‌های اخیر که اوج تحریم‌ها بود، حدود ۲ و ۳ درصد بود و خوشبختانه در ماه‌های مهر و آبان ماه، کمبود دارویی در کشور به کمتر از ۳۰ قلم کاهش پیدا کرده است.

عذرخواهی از مردم

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: باید از مردم عذرخواهی کنم اگر حتی برای تهیه یک قلم دارو تحت فشار قرار گرفتند، اما برای دارو‌هایی که در لیست دارویی کشور وجود دارند، کمبود یک تا یک و نیم درصدی همانند سایر کشور‌های دنیا، عدد بالایی نیست و کمبود‌های دارویی کشور در حال حاضر حدود یک درصد است، اما مردم هیچ نگرانی از بابت تامین دارو نداشته باشند و از ذخیره کردن دارو پرهیز کنند، چون تاریخ انقضای آن می‌گذرد.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: توزیع یک دارو به اندازه مصرف ۶ ماهه در کشور انجام می‌شود، اما در عرض ۱۵ روز به اتمام می‌رسد که این نشان میدهد مردم به ذخیره سازی دارو میپردازند و در این شرایط مجبور میشویم که برخی دارو‌ها و دارو‌های بیماران خاص و صعب العلاج را به برخی داروخانه‌های خاص توزیع کنیم و شبکه‌های بیگانه هم هر شب بر طبل کمبود دارو در کشور می‌کوبند که یک تاکتیک روانی شناخته شده است که با راه اندازی سایت و پویش و کانال اقدام به این عملیات روانی می‌کنند؛ بنابراین مردم نگرانی نداشته باشند، چون وضعیت کشور از شرایط ۶ ماه گذشته بدتر نخواهد شد.

دکتر حریرچی با بیان اینکه ما از بابت قاچاق معکوس دارو نگرانی داریم، گفت: به حوزه دارو ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق میگیرد، در حالیکه همین دارو‌های ایرانی یا وراداتی با ۳ برابر قیمت در کشور‌های ثروتمند و غیرثروتمند همسایه عرضه میشود و مجبوریم که بازار دارو را کنترل کنیم به گونه‌ای که برخی شیر‌های خشک رژیمی و خاص را درب منازل تحویل خانواده‌ها میدهیم که هزینه‌های زیادی دارد، اما میدانیم که عرضه آن‌ها در داروخانه در حال حاضر به صلاح نیست و ممکن است یک فرد وانمود کند که به این شیرخشک نیاز دارد و روزانه چندین میلیون تومان کار کند البته این اقدامات کنترلی در شرایط کنونی ممکن است به مردم فشار روانی وارد کند، اما مجبور هستیم.

دارو‌های بیماران خاص را درب منازل بیماران تحویل خواهیم داد

وی گفت: دارو‌های بیماران خاص را نیز درب منازل بیماران تحویل خواهیم داد و کنترل‌های بیم‌های را تشدید کرده‌ایم و هر دارویی که قیمت آن بیشتر از ۵۰ دلار است باید با تایید سامانه بیمه تهیه شود، چون باید مراقبت کنیم تا دلار دولتی و بیت المال برای بیماران واقعی هزینه شود و مردم هیچ نگرانی از بابت تامین دارو نداشته باشند. البته شاید یک دارو مانند وارفارین را از داروخانه محله خود خریداری می‌کردند که در حال حاضر باید به داروخانه‌های مرکزی مراجعه کنند که از این بابت نیز از مردم عذرخواهی می‌کنیم، اما مجبور هستیم.

معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم به دانشمندان و محصولات داخلی اعتماد داشته باشند، چون در شرایط تحریم، صادرات دارو و تجهیزات پزشکی کشور رو به افزایش است و مردم به خدمتگذاران خود اعتماد کامل داشته باشند.

بیش از ۵۰ درصد متخصصان برخی رشته‌های پزشکی در تهران مستقر هستند

دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: علیرغم تربیت تعداد زیادی پزشک در کشور، اما در حال حاضر به ازای هر هزار نفر جمعیت، یک و نیم پزشک متخصص در کشور فعالیت دارند و در کشور ۴۲ هزار نفر پزشک متخصص، عمومی و دندانپزشک وجود دارند و در مورد پزشکان متخصص، اختیار داریم که دو سال از آن‌ها بخواهیم که در قالب طرح تعهد خدمت نیروی انسانی در مناطق مختلف کشور مشغول به فعالیت شوند و بعد از این دو سال، پزشکان مختار هستند که انتخاب کنند در چه بخشی فعالیت کنند و متاسفانه به دلیل استاندارد‌های بالای زندگی در تهران و برخی کلانشهرها، پزشکان تمایل بیشتری به فعالیت در این شهر‌ها دارند و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد متخصصان برخی رشته‌های پزشکی در تهران مستقر هستند که رقم وحشتناکی است.

معاون کل وزارت بهداشت یکی از سیاست‌های وزارت بهداشت در جهت تامین پزشکان در مناطق محروم را افزایش ۳۰ درصدی سهمیه بومی دانست و گفت: ۳۰ درصد از سهمیه ورود به رشته‌های پزشکی به بومیان مناطق محروم اختصاص پیدا کرده و این پزشکان و متخصصان پس از فارغ التحصیلی، سه برابر مدت تحصیل، متعهد می‌شوند که در مناطق بومی خود فعالیت کنند و در حال حاضر به دقت برای شهرستان‌ها مشخص شده که متخصص و پزشکان که باید دو سال آینده به آنجا اعزام شوند، چه کسانی هستند.

مردم به پزشکان و بیمارستان‌های جدید اعتماد کنند

وی با بیان اینکه در برخی از شهر‌ها با کمبود متخصص در برخی رشته‌ها از جمله رادیولوژی و جراحی مغز و اعصاب روبرو هستیم، افزود: از کمبود‌های نیروی انسانی در مناطق مختلف اطلاع داریم و از این بابت از مردم عذرخواهی میکنیم، اما به تدریج و با سهمیه بومی، این کمبود‌ها برطرف میشود و از مردم می‌خواهم که به پزشکانی که در شهرستان‌ها مستقر میشوند و به بیمارستان‌های جدید که افتتاح شدهاند، اعتماد کنند؛ در قالب طرح تحول سلامت، ۳۰ هزار تخت بیمارستانی جدید تحویل داده شده که ۹۰ درصد از بیمارستان‌های جدید از ۷۵ درصد از بیمارستان‌های خصوصی تهران از نظر هتلینگ و ساختمان کیفیت بهتری دارند، اما دچار سیکل معیوبی هستیم که مردم عادت کرده‌اند برای درمان به تهران، شیراز، اصفهان و یزد که پزشکان در این شهر‌ها مستقر هستند، مراجعه کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تعداد تخت‌های بیمارستانی استان البرز در طول چند سال گذشته سه برابر افزایش پیدا کرده است، اما حتی برای برخی اقدامات درمانی ساده مانند زایمان شاهد مراجعه مردم این استان به تهران هستیم البته شاید یکی از دلایل آن تمایل زوجین به درج نام تهران در مقابل محل صدور شناسنامه برای فرزندانشان است و از مردم میخواهیم که به بیمارستان‌ها و تخت‌های جدید و فارغ التحصیلان جوان ما اعتماد کرده و خدمات درمانی مورد نیاز را در مناطق خودشان دریافت کنند.

گستردگی تجهیزات و ملزومات پزشکی

وی با اشاره به تنوع و گستردگی تجهیزات پزشکی گفت: در حوزه دارو بیش از ۳ هزار قلم دارو در کشور وجود دارد و حدود ۱۰۰ شرکت در این حوزه فعال هستند، اما در حوزه تجهیزات پزشکی با ۲۸۰ هزار قلم تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور روبرو هستیم که تعداد اقلام ضروری این حوزه، بیشتر از ۱۰۰ هزار قلم است.

کمبود‌هایی که حس می‌شوند، اما کمبود نیست

حریرچی یادآور شد: مردم بخشی از دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی را کمبود احساس می‌کنند در حالیکه اصلا کمبودی در این زمینه وجود ندارد، چراکه در حال حاضر دارو و تجهیزات پزشکی داخلی با استاندارد‌ها و کیفیت بالا در کشور تولید می‌شود، اما متاسفانه برخی از بیماران و پزشکان، تقاضای دارو و تجهیزات پزشکی خارجی را دارند که از نظر قانونی و بر اساس مصوبه مجلس، اجازه واردات کالا‌های خارجی که مشابه آن در داخل کشور تولید می‌شود را نداریم و از نظر اقتصادی نیز برای کشور به صرفه نیست بنابراین باید به تولید کنندگان داخلی اعتماد کنیم.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: بخشی از کمبود‌هایی که مردم احساس و به ما اعلام می‌کنند، مربوط به دارو‌هایی است که دانشمندان کشور آن‌ها را غیرموثر تشخیص داده اند و آن‌ها را در لیست دارویی کشور وارد نکرده‌اند، اما متاسفانه این دارو‌ها تجویز می‌شوند و تعدادی نیز به دنبال سودجویی هستند، چون یکی از خصوصیات بازار سلامت، ایجاد تقاضای القایی است و یک دارو که قیمت مصرف دو ماهه آن ۵۰ میلیون تومان هزینه دارد هر یک بیمار و مصرف کننده جدید، برای برخی افراد چندین میلیون تومان سودآوری دارد که در این زمینه برخی شرکت‌های خارجی، وارد کننده و تبلیغاتی فعالیت می‌کنند که به فضاسازی و تشکیل کمپین‌های رسانه‌ای می‌پردازند و مردم باید مراقب این سودجویان باشند و اطلاعات لازم را از سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت بگیرند، اما دارو‌ها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز را با تلاش شبانه روزی کارکنان و تولیدکنندگان برای مردم تامین می‌کنیم.

بنا بر اعلام وبدا، سخنگوی وزارت بهداشت در پایان در خصوص ارجاع بیماران برای تهیه ملزومات پزشکی به خارج از بیمارستان‌ها گفت: این موارد به ندرت وجود دارد، اما اگر هر کسی با این پدیده روبرو شد، حتما با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرد و بازرسان وزارت بهداشت به سرعت به این موارد رسیدگی می‌کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد