افزایش شیوع برخی سرطان‌ها در زنان با مصرف دخانیات

کد خبر: 896178

رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه چندین سال است که مصرف سیگار در بین زنان، تقریبا ثابت مانده و حدود چهار درصد است، گفت: مشکل اصلی در بین زنان، افزایش مصرف قلیان است و بر اساس آمار‌ها در برخی از کلان‌شهر‌های کشور، یک‌سوم مشتری‌های ثابت مراکز عرضه کننده قلیان، زنان هستند و این وضعیت بسیار خطرناک است.

افزایش شیوع برخی سرطان‌ها در زنان با مصرف دخانیات

خبرگزاری ایسنا: دکتر کامران باقری لنکرانی، با اعلام این مطلب، گفت: مصرف قلیان، آسیب‌های بیشتری نسبت به سیگار دارد؛ به طوری که مصرف ۳۰ دقیقه قلیان، معادل ۴۰ نخ سیگار سم وارد بدن می‌کند. همچنین اثر سوء دخانیات در زنان بیشتر است، چون ریه و قلب آن‌ها حساس‌تر است و ثابت شده که شیوع برخی از سرطان‌ها مانند سرطان پستان، تخمدان، رحم و دهانه رحم که مخصوص زنان است با مصرف دخانیات افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: نگرانی این است که مصرف دخانیات به ویژه در زنان به دلیل اینکه قبح کمتری نسبت به مصرف سیگار دارد، رو به افزایش است و مشکلات زیادی برای سلامت زنان ایجاد می‌کند که یکی از مهمترین مشکلات، بروز بیماری‌های غیر واگیر است.

لنکرانی با اشاره به ثبت ۳۸۰ هزار مرگ در سال گذشته در کشور گفت: حدود ۷۰ درصد از مرگ‌های ثبت شده در سال گذشته در کشور مربوط به بیماری‌های غیر واگیر بوده است، بنابراین کنترل این بیماری‌ها باید در دستور کار همه دستگاه‌ها قرار گیرد.

رییس هفتمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان تصریح کرد: این کنفرانس به مدت دو روز در شیراز برگزار شد. همچنین ۴۶۳ مقاله به این کنفرانس ارسال شد که ۳۳۹ مقاله پذیرفته شد. در هفتمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان ۴۰ سخنرانی نیز ارائه شد.

لنکرانی با بیان اینکه محور هفتمین کنفرانس بین المللی زنان، تاثیر مخاطرات محیطی بر سلامت زنان بود، افزود: زندگی مدرن، گسترش شهرنشینی و تغییر سبک زندگی موجب شده تا با مخاطرات بیشتری در زندگی روزمره روبرو شویم که برخی از این مخاطرات مانند مصرف قند، چربی، نمک، کاهش فعالیت‌های بدنی و استعمال دخانیات مربوط به رفتار‌های فردی و برخی دیگر مانند آلودگی هوا (که در کشور ما ششمین عامل خطرساز در بیماری‌های غیر واگیر است) و همچنین مخاطراتی که در تهیه و فرآوری غذا، باقیمانده سموم، کود‌های شیمیایی و استفاده از پلاستیک وجود دارد مربوط به عوامل محیطی است.

رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: عوامل بروز چاقی فقط محدود به پرخوری و تحرک ناکافی نیست، بلکه ثابت شده که برخی از مواد صنعتی که با آن‌ها سر و کار داریم، در بدن اثراتی بر روی غدد درون ریز می‌گذارند که موجب چاقی، نازایی و حتی برخی از سرطان‌ها می‌شوند؛ بنابراین در این کنفرانس تلاش شد تا مهمترین مخاطرات محیطی که در کشور وجود داشته و سلامت جامعه به ویژه زنان را تهدید می‌کند با استفاده از مطالعات بومی مشخص کنیم و از قوای سه گانه بخواهیم که در این خصوص، فعالانه‌تر همکاری کنند.

بنابر اعلام وبدا، وی اضافه کرد: در روز آخر این کنفرانس و با حضور معاون وزارت بهداشت، میزگردی برگزار شد و درخصوص نحوه مقابله قوه قضاییه با مخاطرات محیطی که به سلامت زنان آسیب وارد می‌کند، بحث و تبادل نظر صورت گرفت و راهکار‌های خوبی ارائه شد. امیدواریم همکاری‌های قوه قضاییه، مجریه و مقننه با نظام سلامت ارتقاء پیدا کند، چون مداخله در مخاطرات محیطی به عنوان عاملی برای تضییع حقوق شهروندی، مهم است تا از آسیب به سلامت مردم، جلوگیری شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد