افزایش عمر مفید خانه‌ها و مراکز بهداشت از ۲۵ به ۴۰ سال

کد خبر: 895611

‌معاون بهداشت وزارت بهداشت در اجلاس معاونان بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور ضمن برشمردن اولویت های این حوزه اعلام کرد: عمر مفید ساختمان های خانه ها و مراکز بهداشت از ۲۵ سال به ۴۰ سال افزایش یافته است.

افزایش عمر مفید خانه‌ها و مراکز بهداشت از ۲۵ به ۴۰ سال

خبرگزاری ایسنا: دکتر علیرضا رییسی گفت: عمر مفید هر خانه یا مرکز بهداشتی که پیش از طرح تحول سلامت ساخته شده ۲۵ سال بوده ولی پس از طرح تحول سلامت این مراکز طوری ساخته شده‌اند که عمر مفید آنها به ۴۰ سال افزایش یافته است.

وی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت وساخت خانه های بهداشت و دیگر مراکز بهداشتی گفت: در طرح تحول حدود ۶۲۰۰ مرکز جامع سلامت، پایگاه و خانه بهداشت جدید ساخته شد که طی تفاهم نامه‌ای بین دانشگاه‌ها، استانداری‌ها و وزارت بهداشت مابقی پروژه‌های ساخت در حال انجام است.

وی بیان کرد: ۳هزار پروژه در روستاها به بهره‌برداری رسیده و تا پایان امسال پروژه بر زمین مانده‌ای در روستاها نخواهیم داشت. تا پایان سال ۹۸ نیز همه پروژه‌های تفاهم نامه به بهره برداری خواهد رسید.

رییسی همچنین گفت: با ساخت این پروژه‌ها کشور تا ۳۰ سال آینده نیاز به خانه بهداشت جدید نخواهد داشت، مگر آنکه جمعیت منطقه‌ای افزایش یابد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، اولویت‌های برنامه‌های حوزه بهداشت را برنامه پزشک خانواده و ۱۲ گام اجرایی آن، پرداخت مبتنی بر عملکرد، سامانه یکپارچه بهداشت، بازنگری بسته‌های خدمت سلامت، محافظت از نظام گسترش شبکه سلامت، نگهداشت تجهیزات و منابع شبکه برشمرد.

رییسی با اشاره به اینکه یکی از افتخارات حوزه بهداشت این است که هیچ خدمت تکراری در آن وجود نداشته و همه چیز سر جای خودش قرار دارد، اظهار داشت: بسته‌های خدمت و جمعیت تحت پوشش همه جا تعریف شده و برای مثال، واکسن فقط در خانه‌های بهداشت تزریق می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت حذف مالاریا، بیماریابی و درمان سل و HIV را اولویت‌های بیماری‌های واگیر دانست و گفت: چند هفته پیش در ژنو از اقدامات ایران برای حذف مالاریا تقدیر شد. سال ۲۰۰۰ میلادی ۱۲۰ هزار مالاریا داشتیم که الان به ۵۷ مورد رسیده است. میانگین بروز سل در دنیا ۱۴۴ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر است که این رقم در ترکیه ۶۲ و در ایران ۱۴ است.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی پیشرفت در کاهش مالاریا و سل را در حالی قابل توجه دانست که ایران در همسایگی افغانستان و پاکستان کانون‌های سل و مالاریا قرار دارد و گفت: در حوزه ایدز سالانه ۲ هزار بیماریابی انجام می شود که هر بیمار ایدز سالی ۱۴ تا ۱۶ هزار دلار هزینه به نظام سلامت تحمیل می‌کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه طرح راه‌اندازی دفاتر خدمات سلامت و مدیریت آن توسط بخش خصوصی در تهران با راه‌اندازی ۴۶ مرکز پایش شد و جواب داد و این طرح باید در سراسر کشور توسعه یافته و انجام شود، افزود: این دفاتر هم اکنون در کرمانشاه، همدان، البرز، مشهد، ارومیه، نیشابور، قم، کردستان و هرمزگان نیز راه‌اندازی شده است.

وی غربالگری سرطان و اجرای برنامه ایراپن را اولویت‌های حوزه بیماری‌های غیرواگیر اعلام کرد و درباره حوزه سلامت روان گفت: شاخص‌های پوشش سلامت روان باید کمی شوند و مراکز کاهش آسیب اعتیاد توسعه یابند.

رییسی ضمن اشاره به موفقیت‌های چشمگیر کشورمان در کاهش مرگ مادران باردار و نوزادان، کاهش مرگ نوزادان، کاهش مرگ کودکان زیر پنج سال، کاهش مرگ مادران باردار و ادامه سیاست‌ها و برنامه‌های جمعیتی را از اولویت‌های دفتر سلامت جمعیت و خانواده دانست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در حوزه بهداشت دهان و دندان نیز ادامه واگذاری مراکز، پوشش کامل گروه هدف و ادامه برنامه مدارس عاری از پوسیدگی دندان اهم برنامه‌های حوزه بهداشت است.

وی در پایان بر تجمیع آزمایشگاه‌ها و معرفی الگوی موفق اردبیل و سامانه یکپارچه ثبت داده‌های آزمایشگاهی تاکید کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد