کِی آب بنوشیم؟
نوشیدن ۸ لیوان آب در روز برای هیدراته نگه داشتن بدن توصیه جدیدی نیست، اما آیا میدانستید که زمانهای مشخصی در طول روز وجود دارند که نوشیدن آب در این زمانها میتواند به بهبود سلامت کلی و عملکرد شناختی انسان کمک کند؟
عصر ایران: شاید با خود بگویید که مهم نوشیدن آب به میزان کافی است و این که چه زمانی در طول روز مصرف شود، تفاوت چندانی ایجاد نمیکند و در شرایطی که این موضوع درست است، اما برخی پژوهشها نشان دادهاند که با نوشیدن آب در زمانهایی مشخص از روز میتوانید فواید سلامت این کار را هر چه بیشتر افزایش داده و فرآیندهای درونی بدن را بهبود ببخشید. علم نشان داده است که نوشیدن آب در زمان درست طی روز میتواند به پیشگیری از برخی مشکلات رایج مانند معدهدرد، سندرم روده تحریکپذیر، نفخ، خستگی، پرخوری، فشار خون بالا، یبوست و حتی حمله قلبی و سکته مغزی کمک کند.
نوشیدن آب پس از بیدارشدن از خواب
نخستین لیوان آب روزانه خود را باید درست پس از بیدار شدن از خواب بنوشید. نوشیدن آب با معده خالی هنگام صبح میتواند فواید جالب توجهی برای بدن به همراه داشته باشد. در واقع نوشیدن آب ولرم نخستین کاری است که افراد بسیاری در ژاپن انجام میدهند.
نوشیدن یک یا دو لیوان آب پس از بیدار شدن از خواب، مغز و بدن را از حالت خواب خارج کرده و در حالت آماده به کار قرار میدهد. همچنین این اقدام به حذف سموم و رادیکالهای آزاد انباشته شده در دستگاه گردش خون طی شب گذشته کمک میکند. از این رو به پاکسازی و پالایش اندامهای داخلی بدن کمک میشود.
نوشیدن آب پیش از وعدههای غذایی
حدود ۳۰ دقیقه پیش از هر وعده غذایی روزانه خود یک لیوان آب بنوشید، زیرا این کار به بهبود شرایط گوارش کمک میکند و میزان کالری مصرفی را زیر کنترل نگه میدارد. آب نه تنها رودههای شما را برای ورود غذای مصرفی آماده میکند، بلکه از پرخوری نیز پیشگیری میکند، زیرا احساس سیری سریعتر را به همراه دارد.
نوشیدن آب پیش از استحمام
نوشیدن یک لیوان پیش از استحمام میتواند به کاهش فشار خون کمک کند. آب مصرفی باید گرم باشد تا به گشاد شدن رگهای خونی کمک کند که کاهش فشار خون را به همراه دارد. افزون بر این، نوشیدن آب سطوح سدیم را در بدن کاهش میدهد که هر چه بیشتر به کاهش فشار خون کمک میکند.
نوشیدن آب پیش از خواب
اگر پیش از خواب بدن شما به طور کامل هیدراته شده باشد، خطر حمله قلبی و سکته مغزی هر چه بیشتر کاهش مییابد، زیرا کمآبی بدن از عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی عروقی محسوب میشود. حمله قلبی بیشتر هنگام صبح رخ میدهد، زیرا خون به واسطه کمبود آب غلیظتر است.
همچنین کمبود آب بدن میتواند اثر منفی بر خلق و خوی انسان داشته باشد که میتواند بر چرخه خواب - بیداری کلی انسان اثرگذار باشد.
البته نوشیدن آب نباید خیلی نزدیک به زمان خواب انجام شود، زیرا ممکن است نیاز به دفع ادرار شبانه را به همراه داشته و در خواب شما اختلال ایجاد کند.
دیدگاه تان را بنویسید