۶ خاصیت نمک دریا

کد خبر: 884599

گفته می‌شود که همه نمک‌ها مثل هم نیستند و قطعا بین گونه‌های غنی شده و غیر معدنی مانند نمک دریایی و و نمکی که پردازش شده و تمام مواد معدنی آن از بین رفته، تفاوت بسیار زیادی وجود دارد.

۶ خاصیت نمک دریا

مجله سلامت: هزاران سال است که از نمک به عنوان یک طعم دهنده طبیعی استفاده می‌شود. نمک ماده‌ای است که برای وجود ما بسیار حیاتی است. اما این در حالیست که در سال‌های اخیر نمک زیر انتقاد قرار گرفته و از آن به عنوان یک ماده ناسالم یاد می‌شود که برای سلامت قلب باید از رژیم غذایی حذف شود.

گفته می‌شود که همه نمک‌ها مثل هم نیستند و قطعا بین گونه‌های غنی شده و غیر معدنی مانند نمک دریایی و و نمکی که پردازش شده و تمام مواد معدنی آن از بین رفته، تفاوت بسیار زیادی وجود دارد.

اما حال این سوال مطرح می‌شود که آیا نمک دریایی برای شما خوب است؟ آیا نمک دریایی حاوی ید است؟ و وقتی حرف از سلامتی به میان می‌آید کدام نوع آن بهتر هستند؟ با ما همراه باشید تا در این مطلب به تمامی سوال هایتان در مورد این ماده اصلی موجود در هر آشپزخانه پاسخ دهیم.

نمک دریایی چیست؟

همه انواع نمک‌ها از یک دریا و یا یک بدنه شور آب سرچشمه می‌گیرند، اما امروزه تمام نمک‌های موجود در بازار از اقیانوس‌ها گرفته نمی‌شوند. معنی این حرف چیست؟ نمک‌هایی که دریایی نیستند، اغلب از نمک‌های مدفون در زیر آب دریا در برخی نقاط به دست می‌آیند. نمک دریایی نوعی نمک است که از تبخیر آب جاری دریا تولید می‌شود. تبخیر توسط فرآیند تبخیر با هوای آزاد یا با فرآیند تبخیر سریع‌تر انجام می‌شود.

برخی از نمک‌های دریایی ارزشمند که امروزه در دسترس هستند اغلب از روش تبخیر خیلی کم با نور خورشید به دست می‌آیند. هنگامی که نمک دریایی را می‌خورید که کمتر پردازش شده، در حقیقت از نمکی حاوی مواد معدنی و مفید برای سلامتی استفاده می‌کنید. هم چنین این نمک طعم و رنگ‌های طبیعی دارد که آن را به افزودنی‌ای جالب برای پخت و پز و نیز محصولات زیبایی خانگی تبدیل می‌کند.

نمک دریایی می‌تواند هم به صورت تصفیه شده و هم به صورت تصفیه نشده باشد، اگرچه برای بهره‌مند شدن از تمامی فواید سلامتی، توصیه می‌شود که از نمک دریایی تصفیه نشده استفاده شود. از طرف دیگر نمک دریایی تصفیه شده حاوی افزودنی‌های مضر است که منجر به "سندروم روده چکه کن" می‌شود. ۶ خاصیت نمک دریایی:

سرشار از مواد معدنی کمیاب

جلوگیری از کم آبی بدن و تعادل مایعات

بارگیری شده با الکترولیت‌ها

بهبود عملکرد مغز، ماهیچه و سیستم عصبی

حمایت از سلامت گوارشی

افزایش جذب مواد مغذی

غنی از مواد معدنی

گفته می‌شود که نمک‌های دریایی با کیفیت بالا به طور معمول حاوی بیش از ۶۰ مواد معدنی هستند. به طور کلی می‌توانیم بگوییم که نمک دریایی منبع بسیار خوبی برای دریافت مواد مغذی هستند.

به دلیل کمبود خاک غنی از مواد مغذی، روز به روز دریافت مواد مغذی از غذا‌هایی که می‌خوریم سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود. بااین حال این مواد مغذی هنوز هم در دریا‌ها و اقیانوس‌ها به مقدار زیاد موجود هستند، که از طریق انواع نمک دریایی میتوانیم به آن‌ها دست یابیم. جلوگیری از کم آب شدن بدن و تعادل مایعات

در اینجا نحوه کار سدیم در داخل بدن را شرح می‌دهیم: آب نمک را دنبال می‌کند، به این معنی که اگر شما مقدار سدیم را افزایش دهید، حفظ آب نیز اتفاق می‌افتد. در عین حال مخالف این روند هم صادق است: از دست دادن سدیم موجب از دست دادن آب نیز می‌شود، که این به طور بلقوه باعث ایجاد علایمی نظیر کم آبی و تسنگی مفرط می‌شود.

با مصرف مقدار معتدل نمک دریایی، می‌توانید مطمئن شوید که میزان سدیم کافی که به متعادل کردن نسبت‌های سدیم - پتاسیم کمک می‌کند، را حفظ می‌کنید. سدیم و پتاسیم دو الکترولیت هستند که با یکدیگر کار می‌کنند تا اطمینان حاصل شود که تعادل مایع موجود در سلول‌های بدن و همچنین پلاسمای خون و مایع خارج سلولی وجود دارد. بارگیری شده با الکترولیت

حداقل پردازش نمک دریایی تصفیه نشده، آن را قادر می‌سازد تا بخش اعظم مواد معدنی طبیعی خود را حفظ کند. نمک دریایی شامل بسیاری از الکترولیت مهم نظیر سدیم، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است که برای سلامت ضروری هستند.

الکترولیت‌ها وظایف مهم زیادی دارند - از منظم کردن ضربان قلب شما تا دادن اجازه دادن به ماهیچه‌ها برای منقبض شدن به طوری که شما بتوانید حرکت کنید. نمک دریایی می‌تواند به پیشگیری از عدم تعادل الکترولیت‌هایی که می‌توانند منجر به بروز هر نوع علایم منفی جدی کشنده شوند، کمک کند. بهبود مغز، ماهیچه و سیستم عصبی

به عنوان یک منبع خوب از سدیم، نمک دریایی برای عملکرد مناسب مغز، ماهیچه و سیستم عصبی ضروری است. سدیم نه تنها در تنظیم تعادل مایعات بدن شما نقش مهمی ایفا می‌کند، بلکه برای انتقال سیگنال‌های الکتریکی در بدن نیز لازم است. چرا این موضوع اینقدر مهم است؟ چون بدون انتقال مناسب سیگنال‌های الکتریکی در بدن، چیز‌های زیادی می‌توانند از بین بروند.

بدون این سیستم ارتباطی مغز، ماهیچه‌ها و سیستم عصبی نمی‌توانند به درستی کار کنند. همانطور که مصرف کم سدیم بدن را با مشکل مواجه می‌کند، افراط در مصرف آن نیز می‌تواند باعث مشکلات و ناراحتی‌های سلولی شود. پس مراقب مصرف نمک رژیم غذایی تان باشید. پشتیبانی از سلامتی دستگاه گوارش

دریافت نمک به مقدار ناکافی در رژیم غذایی شما می‌تواند بر سلامت گوارش شما تاثیر منفی بگذارد. در حقیقت، فقدان نمک در رژیم غذایی می‌تواند منجر به کاهش اسید هیدروکلریک (HCL) در معده شما شود. اگر شما با مشکل کمبود اسید معده مواجه هستید، نمک دریایی می‌تواند به مسائلی مانند سوزش معده، درد معده، استفراغ و یبوست کمک کند.

مصرف مقدار صحیح نمک دریایی می‌تواند به بدن شما کمک کند تا مقادیر مناسب HCL را تولید کند، چون نمک دریا کلرید ایجاد می‌کند، که یکی از بلوک‌های سازنده اسید معده است. افزایش جذب مواد مغذی

داشتن اسید معده به اندازه کافی، به بدن ما کمک می‌کند که ویتامین و مواد معدنی نظیر کلسیم، روی، آهن، اسید فولیک و ویتامین b. ۱۲ را جذب کند. به همین دلیل، مصرف نمک دریایی با کیفیت بالا به طور منظم می‌تواند به بدن شما کمک کند تا مواد غذایی بیشتری را از غذا‌هایی که می‌خورید، جذب کند. استفاده از نمک دریایی در آیورودا، طب چینی و طب سنتی

قرن هاست که در بسیاری از اشکال طب سنتی، نمک دریایی یکی از عناصر تشکیل دهنده این صنعت بوده است. در واقع، متون آئورودای باستانی حتی نام نمک دریایی را ذکر کرده و آن را برای عملکرد و رشد بدن ضروری دانسته اند.

به گفته آیورودا نمک باید تصفیه نشده باشد تا بتواند بیش‌ترین فایده‌های سلامتی را برایتان فراهم کند. اعتقاد بر این است که نمک دریایی به عنوان ضد دیورتیک عمل می‌کند و به تسکین گلو و تمیز کردن سینوس‌ها کمک می‌کند، تعادل الکترولیت را تامین می‌کند و به سم زدایی بدن نیز کمک می‌کند.

در همین حال، در طب سنتی چین، نمک دریایی برای خنک کردن بدن و تنظیم سطح آب و رطوبت به کار می‌رود. هم چنین گفته می‌شود که سلامت کلیه را افزایش داده، سموم دفع کرده و هضم درست را در بدن ترویج می‌کند. نمک دریایی را از کجا پیدا کنیم و چطور استفاده کنیم؟

با توجه به محبوبیت اخیر نمک‌های دریایی، شما می‌توانید طیف گسترده‌ای از مارک‌های نمک دریایی را در اکثر فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی پیدا کنید. به برچسب مواد غذایی توجه کنید و یک محصول با حداقل مواد افزودنی را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که بهترین کیفیت ممکن را دریافت خواهید کرد.

زمانی که یک نمک دریایی کیفیت بالا را در دست دارید، راه‌های نامحدودی برای اضافه کردن آن به رژیم غذایی تان وجود دارد. یکی از آسان‌ترین روش‌ها این است که به سادگی آن را با نمک سفره در دستور العمل‌های مورد نظر خود عوض کنید و از آن برای چاشنی دادن به غذاهایتان استفاده کنید.

علاوه بر استفاده از نمک دریایی در آشپزی و پخت و پز، همچنین می‌توانید برخی محصولات زیبایی خودتان را با نمک دریایی درست کنید. سعی کنید برای رهایی از پوست خشک با مخلوط کردن نمک دریایی درشت، روغن نارگیل و انتخاب روغن ضروری، از شر پوست خشک خلاص شوید.

علاوه بر این می‌توانید یک اسپری نمک دریایی درست کنید و به موهایتان حالت دهید. برای بهترین اسپری نمک دریایی، نمک دریایی را با آب و کمی ژل آلوئه ورا در یک بطری اسپری ترکیب کنید.

اقدامات احتیاطی در مورد نمک دریایی

با اینکه نمک دریایی فواید سلامتی بسیار زیادی دارد، اما شما نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. اگر رژیم غذایی شما بیش از حد سدیم داشته باشد، پس از آن آب بیشتری توسط کلیه‌ها دفع می‌شود که این امر می‌تواند با متعادل کردن الکترولیت‌های ضروری دیگر، منجر به مشکلاتی شود.

نشانه‌های سدیم زیاد در رژیم غذایی ممکن است شامل التهاب، بی حسی، کم آبی، ضعف، تحریک پذیری و تحریک عضلات باشد.

هیپوناترمی (hyponatremia) زمانی اتفاق می‌افتد که بین سدیم و آب موجود در بدن شما تعادل برقرار نباشد. این وضعیت در میان نوزادانی که شیر مادر کمی دریافت کرده اند، افراد مسن، افراد مبتلا به دیابت یا مشکلات کلیوی، بیماران شدید سوختگی، افرادی که دیورتیک‌ها مصرف می‌کنند شایع است.

علایم این بیماری می‌تواند شامل تشنگی شدید، سردرد، گیجی، عصبانیت، بی قراری و خواب آلودگی باشد. اگر فکر می‌کنید که ممکن است در معرض هیپناترمی باشید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

علاوه بر این اگر شما تصمیم دارید نمک سفره را از رژیم غذایی تان حذف کنید، باید مطمئن شوید که ید را از سایر مواد غذایی که مصرف می‌کنید به دست آورید. علاوه بر نمک یددار، شما همچنین می‌توانید ید را به طور طبیعی در غذا‌هایی مانند جلبک دریایی، محصولات لبنی، غذا‌های دریایی و تخم مرغ نیز پیدا کنید.

اگر معمولا هیچ کدام از این غذا‌ها را مصرف نمی‌کنید، نمک دریایی یددار انتخاب خوبی است تا مطمئن شوید که نیاز روزانه خود را برای این مواد معدنی کلیدی برطرف کرده اید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد