برنامه‌ریزی برای تولید واکسن HPV و آنفلوآنزا در کشور

کد خبر: 853777

رییس انستیتو پاستور با بیان اینکه واکسن‌های تولید داخل، نیاز ما را برای واردات از بین برده است، گفت: با تولید واکسن‌های مختلف، کشور ما به یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن در دنیا تبدیل می‌شود.

برنامه‌ریزی برای تولید واکسن HPV و آنفلوآنزا در کشور

خبرگزاری ایسنا: رییس انستیتو پاستور با بیان اینکه واکسن‌های تولید داخل، نیاز ما را برای واردات از بین برده است، گفت: با تولید واکسن‌های مختلف، کشور ما به یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن در دنیا تبدیل می‌شود.

دکتر علیرضا بیگلری درباره وضعیت ساخت و تولید واکسن در کشور گفت: با توجه به اینکه تولید واکسن در داخل کشور از سابقه بسیار طولانی برخوردار است، امروزه واکسن‌های متعددی در داخل کشور ساخته می‌شود و با اطمینان می‌توان گفت که در مورد واکسن‌های تولید داخل کمبودی وجود ندارد و تولید تمام واکسن‌های ضروری در حد نیاز کشور همچنان ادامه دارد و خوشبختانه تاکنون کمبودی در مورد تولید واکسن‌های انسانی اعلام نشده است.

وی افزود: برای افزایش سطح تولید واکسن در کشور و توسعه صادرات آن به کشور‌های منطقه و سایر کشور‌های دنیا، برنامه ریزی جدی صورت گرفته است. همچنین با کمک دولت، مجلس شورای اسلامی و تایید مقام معظم رهبری، مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار جهت تولید دو واکسن جدید روتاویروس و پنوموکوک اختصاص داده شده است که امیدواریم در بازه زمانی لازم، تولید این دو واکسن نیز تکمیل شده و به مجموعه واکسن‌های تولید داخل کشور افزوده شود.

وی درباره واکسن روتاویروس و پنوموکوک گفت: واکسن روتاویروس و پنوموکوک، از جمله واکسن‌های گران‌قیمت در دنیا محسوب می‌شود و ورود این دو به برنامه ایمن‌سازی کشور در شرایطی مقدور خواهد بود که در کشور تولید و ساخته شود، درغیر اینصورت هزینه بسیار زیادی به اقتصاد کشور تحمیل خواهد شد.

رییس انستیتو پاستور با بیان اینکه پروسه ساخت یک واکسن بسیار طولانی و زمان‌بر است، افزود: زمانی که طرح تولید یک واکسن آغاز می‌شود، از فراهم کردن زیرساخت‌ها، آموزش نیرو‌ها و رسیدن به مرحله تولید تا رسیدن به محصول نهایی و کارآزمایی بالینی، حداقل ۴ یا ۵ سال به طول می‌انجامد. اثربخشی یک واکسن در مرحله کارآزمایی بالینی مشخص می‌شود و برهمین اساس نتایج کارآزمایی‌های بالینی به عنوان مجوزی برای ورود آن محصول به بازار محسوب می‌شود، با توجه به اینکه کارآزمایی بالینی هم ممکن است به ۲ سال زمان نیاز داشته باشد، طبق برآورد تولید واکسن و ورود آن به بازار، دربازه زمانی بین ۷ تا ۸ سال امکان‌پذیر است.

بیگلری با بیان اینکه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس از تکنولوژی پیشرفته‌ای برخوردار است، گفت: علاوه بر این دو واکسن، واکسن‌های دیگری هم در دست تولید است که باعث می‌شوند کشور ما به یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن در دنیا تبدیل شود و با توجه به اینکه فناوری واکسن یکی از علوم مادر در حوزه علوم پزشکی محسوب می‌شود، با کسب فناوری دو یا سه واکسن، به فناوری چند واکسن دیگر هم دست خواهیم یافت؛ چراکه معمولا تکنولوژی واکسن‌ها مشابه یا پوششی هستند.

وی بیان کرد: از آنجا که تولید واکسن، فناوری مادر محسوب می‌شود، نه تنها توانمندی علمی کشور را افزایش می‌دهد و از خروج ارز جلوگیری می‌کند، بلکه برای کشور ارزآوری به همراه خواهد داشت و مهم‌تر از همه اینکه منجر به ارتقای دانش دانشمندان جوان کشور در این رشته شده و از خروج جوانان فرهیخته و دانشمند ایرانی به خارج از کشور جلوگیری می‌شود؛ چراکه در داخل کشور فضای کار برای تعداد زیادی از دانشمندان فراهم خواهد شد.

رییس انستیتو پاستور درباره خودکفایی در حوزه واکسن، اظهار داشت: واکسن‌های ب. ث. ژ، هپاتیت و واکسن mmr (سرخک، سرخجه، اوریون)، سال‌هاست که در کشور تولید می‌شوند، اما با توجه به اینکه تکنولوژی تولید واکسن‌ها روز به روز تغییر می‌کند، نیاز است تا فناوری واکسن‌های تولید شده در کشور به روز شود که در حال حاضر در این مرحله قرار داریم.

بیگلری با بیان اینکه واکسن‌هایی که در کشور تولید می‌شوند، نیاز ما را برای واردات از بین برده و می‌توان گفت که نیازی به واردات آن‌ها نیست، افزود: امیدواریم بعضی از واکسن‌ها مانند واکسن هاری انسانی که در دست اقدام بوده و مراحل تولید آن‌ها در انستیتو پاستور از حدود چهار سال قبل کلید خورده است، در دو سال آتی و بعد از پشت سر گذاشتن کارآزمایی‌های بالینی، به مرحله تولید برسد.

بنابر اعلام وبدا، وی گفت: زمانی که واکسن هاری انسانی وارد بازار شود، در ابتدا یک سوم نیاز بازار را تامین خواهد کرد، اما پس از چند سال و با تولید انبوه، تمام نیاز کشور را فراهم خواهد کرد.

رییس انستیتو پاستور با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۵۰ درصد از مراحل تولید واکسن هاری انسانی پیش رفته است، در ادامه افزود: در مورد واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک در آغاز کار هستیم، اما مطالعات و برنامه‌ریزی‌های آن‌ها انجام شده است.

وی در پایان درخصوص واکسن‌هایی که توسط بخش خصوصی در دست تولید است، خاطرنشان کرد: در بخش خصوصی واکسن‌هایی مانند واکسن پاپیلوما ویروس انسانی (HPV) و واکسن آنفلوآنزا در حال برنامه‌ریزی و تولید است. همچنین واکسن فلج اطفال تزریقی نیز یکی از واکسن‌هایی است که کشور به دنبال تولید آن است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت