وزیر بهداشت: کار وزارت بهداشت بنگاه داری نیست
وزیر بهداشت، گفت: دولت در حوزه سلامت باید به نظارت و خرید خدمت بپردازد و کار وزارت بهداشت، بنگاه داری و تصدی گری نیست.
خبرگزاری مهر: دکتر سیدحسن هاشمی در نشست امضای تفاهم نامه با یکی از موسسات مالی برای تکمیل و ساخت چندین بیمارستان در شهرهای رشت، تهران و مشهد، اظهار داشت: متاسفانه مدیران بنگاههای اقتصادی در کشور، در اکثر موارد به حوزه خدمات اجتماعی، توجه کافی ندارند که این ممکن است در کوتاه مدت آسیب نرساند، اما در بلندمدت، افراد و نهادهایی برنده هستند که در حوزه اجتماعی و کاهش درد و رنج مردم، گام برداشته باشند.
وی با اشاره به امضای این تفاهم نامه، ابراز امیدواری کرد که قراردادهای اجرایی تکمیل و ساخت بیمارستانهای توافق شده، ظرف دو ماه آینده بسته شود و بزرگترین بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ظرفیت ۷۵۰ تخت بیمارستانی (بیمارستان شهدای تجریش) بزودی تکمیل و افتتاح شود.
هاشمی از دیگر پروژههای توافق شده را احداث و بهره برداری از بیمارستان جایگزین معتضدی کرمانشاه و تکمیل مجموعه تشخیصی درمانی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) عنوان کرد و افزود: این موسسه ۲ بیمارستان در مشهد مقدس با ظرفیت ۶۰۰ تخت خواهد ساخت و تا ۸۰۰ تخت بیمارستانی نیز قابل افزایش است. همچنین این موسسه در شهر رشت، به ساخت و بهره برداری از بیمارستانی با ظرفیت ۳۰۰ تخت اقدام خواهد کرد.
وزیر بهداشت درخصوص سرمایه گذاری تکمیل و ساخت این پروژه ها، گفت: این بیمارستانها در قالب شرکت پروژه، تکمیل و ساخته میشود و مانند سایر پروژههای اقتصادی دیگر، دانشگاه و موسسه به نسبت آورده، سهام خواهد داشت و در همه امور آن شامل ساخت، تجهیز و مدیریت آن مشارکت دارند و وزارت بهداشت تمایل دارد که سهم کمتری در پروژههای مشارکتی داشته باشد تا بتواند پروژههای بیشتری را تکمیل کند.
هاشمی با اشاره به اختیارات مناسب تبصره ۱۹ بودجه سال ۹۷، اضافه کرد: در مورد تعرفه گذاری، شرکت مشترک، اختیارات لازم را خواهد داشت و کاملا متفاوت از سایر بیمارستانها و پروژههای وزارت بهداشت است و دیروز نیز در جلسه سران قوا، در مورد تسهیلات و معافیت از مالیات، تصمیمات بسیار خوبی گرفته شد که امیدواریم برای پروژههای نیمه تمام دولت از جمله در حوزه سلامت، انگیزهای قوی باشد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه این پروژهها با ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری احداث میشود، گفت: از این موسسه تشکر میکنم که به عنوان نماینده بانکهای خصوصی کشور، اقدام به ساخت بیمارستان جدید اسلام آباد غرب خواهد کرد و امیدواریم که عملیات اجرایی آن به سرعت آغاز شود.
هاشمی تصریح کرد: تلاش زیادی شد تا بانکها تا قبل از فرارسیدن سالروز زلزله استان کرمانشاه، ساخت بیمارستان جدید اسلام آباد غرب را آغاز کنند، اما مشکلاتی در دستگاههای اجرایی مانند راه و شهرسازی، استانداری، وزارت بهداشت و مسئولان محلی وجود داشت که برطرف شده است.
وی اظهار داشت: ورود موسسه مالی به حوزه سلامت را به فال نیک میگیریم و امیدواریم که شرکتها و موسسات مالی و اقتصادی، قدر سرمایه گذاری در حوزه سلامت را بدانند، چون بیشترین سرمایه گذاری بنگاههای اقتصادی در دنیا در حوزه سلامت است، اما در کشور ما در دوران گذشته، قوانین مزاحم و نگاه سوسیالیستی در حوزه سلامت حاکم بوده که اجازه سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت را نمیداد، اما این نگاه، سال هاست که در وزارت بهداشت تغییر یافته است.
هاشمی ضمن ابراز امیدواری به افزایش مشارکت بخش خصوصی در حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: دولت در حوزه سلامت باید به نظارت و خرید خدمت بپردازد و کار وزارت بهداشت، بنگاه داری و تصدی گری نیست، اما وظیفه اصلی ما، حراست از حقوق مردم است، چراکه ممکن است اشکالاتی در نظارت وزارت بهداشت بر بیمارستانهای دولتی وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: ایده آل است که بخش خصوصی برای ساخت بیمارستان به صورت مشارکتی یا مستقل عمل کند و وزارت بهداشت نیز به تربیت نیروی انسانی مورد نیاز مراکز بهداشتی و درمانی، بپردازد.
وزیر بهداشت در خصوص تعرفههای ارائه خدمات توسط بیمارستانهایی که با مشارکت این موسسه در کشور تکمیل و ساخته میشود، گفت: تعرفه ها، توافقی است و دولت میتواند خرید خدمت کند، اما بستگی دارد که بیمارستان در چه نقطهای از کشور و برای چه تعداد از شهروندان ساخته شود و اگر بیمارستانی در تهران ساخته یا تکمیل شود میتواند تعرفهای بین خصوصی و دولتی داشته باشد، اما اگر بیمارستان در اهواز، سیسیتان و بلوچستان یا کرمان ساخته شود به دلیل تعداد تختهای بیمارستانی ناکافی، ما به التفاوت را سازمان برنامه و بودجه در بودجه سنواتی در نظر میگیرد و دولت خرید خدمت خواهد کرد تا به مردم فشار و آسیب مالی وارد نشود.
دیدگاه تان را بنویسید