وزیر بهداشت: آمریکا دروغ می‌گوید به فکر مردم ایران است

کد خبر: 843806

وزیر بهداشت گفت: اینکه آمریکا می‌گوید که به فکر مردم است و دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، دروغ است، زیرا در تحریم مبادلات مالی، از کودک ‏شیرخوار تا شهروند معمولی آسیب می‌بینند.

وزیر بهداشت: آمریکا دروغ می‌گوید به فکر مردم ایران است

خبرگزاری فارس: سید حسن هاشمی در یکصد و ششمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور، با اعلام این مطلب، اظهار داشت: برخورد با تحریم ها، دو روش دارد اول اینکه چیزی نگوییم تا کسی نترسد و نگران نشود و به فکر مذاکره و توافق باشیم و احتمالات را درنظر بگیریم و بعد با واقعیت روبرو شویم.

وزیر بهداشت افزود: روش دوم، باور نزدیک شدن به طوفان است که باید آمادگی داشته باشیم و همه افراد و مدیرانی که در معرض هستند باید در این زمینه تدبیر کنند. بنده طرفدار روش دوم هستم؛ نباید جامعه و ‏مدیران را در غفلت و خوش خیالی نگه داریم

مسئول تامین دارو و تجهیزات و سلامت مردم هستیم

هاشمی با بیان اینکه عزم طرف مقابل یعنی آمریکا، کاملا جزم است و با هر زبانی می‌خواهد بگوید بی‌رحمانه‌ترین تحریم‌های مالی طول ‏تاریخ را در مورد ایران اعمال خواهد کرد، گفت: مسئولیت دارو و تجهیزات و سلامت مردم به عهده ما است، آیا باید در این شرایط بنشینیم و نگاه کنیم؟ باید از هم اکنون متفاوت عمل کرده و تدبیر کنیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: باید در ‏این چالش مهم که بخش عمده‌ای از قدرت بین المللی می‌خواهد مدیریت کشور را وارد آن کند و باعث درد و رنج مردم شود به وظیفه مان به درستی عمل کنیم. ‏

اگر برای شب عملیات آماده نیستیم، باید برویم

هاشمی خطاب به روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور گفت: باید ببینیم آیا تیم مان آمادگی شرایط تحریم را دارد یا خیر، اگر تیم آمادگی ندارد، باید عوض شود. البته این نگاه را ‏نسبت به کل حاکمیت دارم و چند بار در جلسه‌های هیات دولت هم گفته ام که اگر برای شب عملیات آماده نیستیم، باید برویم.

وزیر بهداشت یادآور شد: در وزارت ‏بهداشت نباید دچار رودربایستی شویم و باید تیمی را همراه خود داشته باشیم که تا آخر پای کار باشند، زیرا روز‌های سختی را در پیش ‏خواهیم داشت و همه افراد باید آماده باشند.

هاشمی با بیان اینکه در تحریم‌های احتمالی باید کمترین آسیب متوجه مردم باشد، اظهار داشت: برای صرفه جویی باید از خودمان شروع کنیم. اگر رفت و آمدها، کنفرانسها، همایش‌ها و به طور کلی رفتار اداری و مدیریتی ما مانند گذشته باشد نباید از مردم توقع همراهی داشت.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اگر ‏قرار است استحکامی ایجاد شود تا آسیب کمتری وارد شود، باید از هم اکنون تدبیر کرد تا نهال‌هایی که کاشته شده در این طوفان ریشه کن نشود.

لزوم حل مشکل نقدینگی و ارز در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: باید دو مشکل عمده را حل کنیم، یکی بحث نقدینگی و دیگری ارز است. در حال حاضر ‏عقل حکم می‌کند که دانشگاه‌ها مواد اولیه، دارو و تجهیزات ضروری مازاد بر نیاز را ذخیره کنند و این آمادگی را داشته باشیم که اگر مشکلی پیش آمد، به هیچ وجه متوجه مردم نشود، برای این کار نیازمند منابع مالی هستیم.

وزیر بهداشت ضمن انتقاد از برخی افراد که پرداخت مطالبات وزارت بهداشت را منحصر به پرداخت پزشکان به می‌دانند، گفت: هر زمان صحبت بدهی بیمه‌ها می‌شود، برخی ‏افراد اقتصادی فکر می‌کنند این طلب پزشکان است و می‌گویند پزشکان که وضع مالی خوبی دارند و به همین دلیل بدهی‌ها را پرداخت نمی‌کنند در حالیکه شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی طلبکاران عمده ما هستند.

شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی؛ عمده طلبکاران وزارت بهداشت

هاشمی تاکید کرد: عمده بدهی‌های وزارت بهداشت، مربوط به مطالبات شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی است که امروز ‏بیش از هر زمان دیگری نیاز به پول دارند که تولید ادامه پیدا کند و باید ارز مورد نیاز را در اختیار داشته باشند تا دارو و مواد اولیه را به کشور وارد کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه بخشی از بدهی‌های وزارت بهداشت مربوط به مطالبات پرستاران و پزشکان است، افزود: انتظار می‌رود که سازمان برنامه و بودجه، سازمان بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات وزارت بهداشت، کمک بیشتری کنند. البته صحبت‌هایی با سازمان ‏برنامه و بودجه شده و بودجه امسال را توافق کردیم تا نگرانی خاصی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود نداشته باشد، با سازمان ‏تامین اجتماعی نیز صحبت‌هایی انجام شده است.

هاشمی ضمن ابراز رضایت از عملکرد سازمان سازمان بیمه سلامت در مورد اعتبارات جاری امسال، گفت: امیدواریم این سازمان بدهی‌های گذشته خود را با تلاشی ‏که مدیران آن دارند طی یک ماه پیش رو حل و فصل کنند.

عملکرد بانک مرکزی در شرایط کنونی در تامین ارز مورد نیاز دارو و تجهیزات پزشکی مهم است

وزیر بهداشت عملکرد بانک مرکزی در شرایط کنونی را بسیار مهم دانست و افزود: بانک مرکزی باید بتواند ارز مورد نیاز شرکت‌های ‏دارویی و تجهیزات پزشکی را فراهم کند، اما شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی هم مشکلاتی دارند و امیدوارم با دستورات موکد رییس جمهوری، بانک مرکزی متوجه باشد ‏که بخش دارو و تجهیزات پزشکی بسیار مهمتر از اقلام دیگر است.

هاشمی ضمن تاکید بر لزوم افزایش آمادگی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای مقابله با شرایط تحریم، گفت: از دانشگاه‌های علوم پزشکی انتظار دارم هر امکانی که دارند، به میدان بیاورند البته امسال مشکلات ما ‏بسیار کمتر است، عددی که از فروش نفت به خزانه می‌آید، بی‌سابقه است و مانند گذشته این فروش ادامه دارد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: آنچه باعث نگرانی خواهد بود، بعد ‏از آبان ماه است در نتیجه باید از الان تدبیر انجام شود بنابراین اقدامات غیرضروری و ساخت و ساز‌هایی که آرزو بوده نباید شروع شود و پروژه‌هایی که پیشرفت زیر ۳۰ یا ۴۰ درصد ‏دارد، باید متوقف شود و سرمایه به سمت پروژه‌هایی برود که پیشرفت ۸۰ تا ۹۰ درصدی دارد تا به بهره‌برداری برسد و وارد چرخه خدمت شود چراکه اگر قرار باشد رفتار ما در ‏شرایط ویژه مانند شرایط عادی باشد، نهایت بی تدبیری است و مشکل آفرین خواهد بود.

جامعه پزشکی بیشترین نقش را در کنترل یا افزایش هزینه‌های حوزه سلامت دارد

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر لزوم صرفه جویی در هزینه ها، اظهار داشت: اگر جامعه پزشکی حس کند در گفتار و رفتارمان صادق هستیم، ‏همکاری خواهند کرد، اما چنانچه ببینند دچار ریخت و پاش و هدررفت منابع هستیم، گمان خواهند کرد که دروغ می‌گوییم و انتظاری داریم که خودمان به آن عمل ‏نمی‌کنیم، در نتیجه بیشترین نقش برای کنترل یا افزایش هزینه‌ها را جامعه پزشکی دارد که باید رفتار ما این اطمینان را برای نقش آفرینی مثبت جامعه پزشکی ایجاد کند.

هاشمی با اشاره به نقش ویژه و پیشتازی جامعه پزشکی در تمام حوادث قبل و بعد از انقلاب، خاطرنشان کرد: جامعه پزشکی در طول تاریخ انقلاب اسلامی، فداکاری‌های زیادی انجام داده است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ضریب هوشی متوسط مدیران و مسئولان امر، باید بیشتر از متوسط دانشگاه باشد در غیراین صورت کار دانشگاه و وزارت بهداشت به جایی نخواهد رسید، افزود: ترامپ و طرفدارانش نهایت فشار را بر ایران می‌آورند بنابراین نباید زیاد هم خوش خیال باشیم چرا که شرایط سخت‌تر از دوره‌های قبل ‏خواهد بود. اگر در راس کشور و مسئولان ارشد کشور و دولت و مجلس و قوه قضاییه با هم همراه باشند، هزینه تحریم‌ها کمتر خواهد بود.

شجره طیبه انقلاب همچنان پابرجاست

هاشمی اظهار داشت: آرزو می‌کنیم که این مسیر مقابله با تحریم‌ها را کم هزینه‌تر دنبال کنیم، زیرا این طوفان پر سر و صدا می‌گذرد و اگر تدبیر کنیم، خرابی آن کمتر ‏خواهد بود. تمام فشار ترامپ این است که با او مذاکره کنیم و مذاکره به اسم او تمام شود و در کارنامه او ثبت شود، اما همان طور که مقام معظم رهبری پیش بینی کرده اند، این دوره نیز می‌گذرد و کسانی که قبلا هم این ملت را تحت فشار قرار دادند، بالاخره رفتند و اثری از آن‌ها نیست، ولی شجره طیبه انقلاب همچنان پابرجاست.

اینکه آمریکا می‌گوید که به فکر مردم است و دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، دروغ است

وزیر بهداشت تاکید کرد: اکنون وقت کار کردن است، امیدوارم همه تدبیر کنند که از این دوره با کمترین زحمت و ناراحتی ‏برای مردم عبور کنیم. اینکه آمریکا می‌گوید که به فکر مردم است و دارو و تجهیزات پزشکی تحریم نیست، دروغ است، زیرا در تحریم مبادلات مالی، از کودک ‏شیرخوار تا شهروند معمولی آسیب می‌بینند چراکه وقتی روابط بانکی را قفل می‌کنند و به منابع مالی آسیب می‌زنند، آسیب آن متوجه مردم ‏می‌شود، در نتیجه باید در سه چهار ماه آینده شبانه روزی کار کنیم و به این فکر کنیم که شرایط با گذشته متفاوت است.

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: اگر ارز مورد نیاز را با سقفی که اعلام کرده اند به ما اختصاص بدهند و نقدینگی را فراهم کنند، در حوزه سلامت مشکلی ایجاد نخواهد شد.

روسا و مدیران نباید به اخبار منفی و فضای مجازی اعتنا کنند

وزیر بهداشت خطاب به روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: در محیط‌های کاری، تنش‌ها به حداقل برسد و اگر قبلا وقت نمی‌گذاشتیم، اکنون با منتقدین وارد صحبت شویم البته صحبت با برخی افراد فایده‌ای ندارد. روسا و مدیران نباید به اخبار منفی و فضای مجازی اعتنا کنند، چراکه بعضی افراد قلب‌های بیماری دارند، هرچند تعدادشان کم است، اما پر سر و صدا هستند و هر جایی که هستند مطالبی را بیان می‌کنند که آرامش روانی جامعه را دچار خدشه می‌کند و متاسفانه بعضی از مدیران، مدیریت شان وابسته به فضای مجازی است و بخشی از آنتن صدا و سیما نیز متاثر از همین فضا است و ظاهرا اصلی و فرعی کردن مسائل و اولویت‌ها و دشمن شناسی در کشور تغییر کرده است.

هاشمی تاکید کرد: مدیران کشور نباید در این تله بیفتند و به این مسائل و فضاسازی‌های روانی توجهی کنند چراکه با خدا معامله کرده اند و آنچه اهمیت دارد رضایت مردم است و اگر از مطلب یا نقدی گله‌مند شدند، به میان مردم بروند، چون حضور در کنار مردم به همه آرامش می‌دهد، اما نباید منتقدین را نادیده گرفت هنر در این است که مخالفین را در کنار خود داشته باشیم.

از ابتدا هم نمی‌خواستیم در هیچ کدام از دسته‌ها و گروه‌های سیاسی وارد شویم

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: طبیعی است که در کشور دعوا‌هایی وجود دارد. ما از ابتدا هم نمی‌خواستیم در هیچ کدام از دسته‌ها و گروه‌های سیاسی وارد شویم؛ چون کار ما خدماتی و تخصصی است چراکه حضور در بطن این مسائل و گروه ها، خوش عاقبت نبوده و هیچ کدام از این گروه‌ها نیز عاری از خطا نبوده اند بنابراین باید فقط به فکر خدمت کردن به مردم و افزایش رضایتمندی آن‌ها باشیم.

خدمت در حوزه سلامت بیشترین توشه را برای آخرت فراهم می‌کند

هاشمی با بیان اینکه خدمت در حوزه سلامت بیشترین توشه را برای آخرت فراهم می‌کند، گفت: برای برخی افراد که بر خلاف منابع ملی رفتار و حرکت می‌کنند، متاسف می‌شوم البته برخی از این افراد، ظاهرا انسان‌های معروفی هم هستند، اما در عمل به اسم دین، ایران، انقلاب و منافع ملی به فکر منافع خود هستند و وقتی به رفتار آن‌ها نگاه می‌کنید اثری از منافع ملی نمی‌بینید. بسیاری از این تریبون‌ها را مردم و انقلاب به آن‌ها داده اند، اما این افراد فقط به دنبال دیده شدن هستند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: عده‌ای تصور می‌کنند تا تریبون به دست آوردند می‌توانند توقع ایجاد کنند! نارصایتی زمانی ایجاد می‌شود که سطح توقعات و عمل دچار فاصله زیادی شود و این فاصله‌ها در طول سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده است.

لزوم هماهنگی و تعامل روسای دانشگاه‌ها با نمایندگان مجلس، مسئولان، ائمه جمعه و رسانه‌ها

هاشمی ضمن تاکید بر لزوم هماهنگی و تعامل روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با نمایندگان مجلس، مسئولان ائمه جمعه و رسانه ها، گفت: محدودیت‌ها و وضعیت فعلی را به آن‌ها توضیح دهند البته امسال وضعیت ما از سال گذشته بهتر است، این نشان می‌دهد که در سال گذشته با ما سوء رفتار داشته اند و مشکل ما بدهی مزمنی است که در حوزه سلامت از گذشته وجود دارد.

وزیر بهداشت یادآور شد: تا امروز یک دوازدهم بودجه ما را داده اند و امیدواریم عنایت خزانه و سازمان برنامه و بودجه مستدام باشد و تامین اجتماعی و بیمه سلامت نیز بدهی‌های خود را طی دوسه ماه آینده تسویه کنند و به نظر می‌رسد امسال اگر در تامین نیاز‌های اساسی موفق عمل کنیم، مشکل جدی نخواهیم داشت.

بزرگ‌ترین دشمن ما جهل و لجاجت است

هاشمی تاکید کرد: بزرگ‌ترین دشمن ما جهل و لجاجت است؛ باید بپذیریم ‏افرادی در ما نفوذ کردند که حرف و عمل شان با نیت شان کاملا متفاوت است، در نتیجه هم باید دشمن شناس باشیم و هم مسائل ‏را اصلی و فرعی کنیم و شبانه‌روزی کار کنیم تا رضایت مردم را به دست آوریم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امروز مهم‌ترین مساله کشور و تمامیت ارضی ما، رضایت مردم است، نباید در خواب غفلت به سر بریم و باید بر کنترل منابع و مصارف تاکید ویژه‌ای داشته باشیم تا روزی ما را به ریخت و پاش منابع متهم نکنند.

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در شرایط امروز، نیاز به تدبیر بیشتری برای اداره امور کشور از جمله حوزه سلامت وجود دارد خوشبختانه در ۵ سال گذشته، تلاش‌های زیادی در حوزه سلامت در موضوع کاهش هزینه‌های مردم، افزایش دسترسی به خدمات، توسعه زیر ساخت ها، نوسازی و بهسازی پروژه‌ها و میلیون‌ها متر مربع ساخت و ساز انجام شده است.

طرح تحول سلامت بدون وقفه در خدمت رسانی به مردم ادامه دارد

وزیر بهداشت گفت: برای خدمت رسانی در حوزه سلامت، افراد زیادی صادقانه و گمنام تلاش کردند که این تلاش‌ها منجر به رضایت نسبی مردم شد البته ارائه دهندگان خدمات در بخش سلامت کمی دلخور هستند که البته حق دارند، اما آنچه مایه شادمانی است این است که طرح تحول سلامت بدون وقفه در خدمت رسانی به مردم ادامه دارد.

هاشمی به ادامه اجرای طرح تحول سلامت تا پایان دولت دوازدهم اشاره کرد و افزود: روسای دانشگاه‌ها و معاونین باید از طرح تحول سلامت مراقبت و آن را بخوبی مدیریت کنند در این طرح، شاهد تکمیل ۵ تا ۶ هزار خانه بهداشت، پایگاه بهداشتی و مرکز جامع سلامت، ایجاد کلینیک‌های ویژه با ۶ هزار مطب و ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و پایداری منابع بودیم.

پرهیز از شتاب زدگی در اجرای نظام ارجاع

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از شتاب زدگی در اجرای نظام ارجاع در کشور، گفت: باید از ناکامی‌های گذشته درس بگیریم و اجرای این برنامه می‌تواند به علمی شدن هزینه‌ها در نظام سلامت کمک کند. اگر بتوانیم نظام ارجاع را با کمک ذینفعان، در چندین منطقه از کشور به خوبی راه اندازی کنیم، مسیر درستی را انتخاب کرده ایم البته اجرای نظام ارجاع، بستگی به توانایی دانشگاه‌های علوم پزشکی و عزم روسای دانشگاه‌ها دارد.

هاشمی از خرید راهبردی خدمات و کاهش تصدی گری به عنوان اقدمات خوب وزارت بهداشت یاد کرد که البته مخالفانی هم دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد