ابعاد جدید واکسن HPV از زبان سخنگوی وزارت بهداشت

کد خبر: 827877

سخنگوی وزارت بهداشت با تشریح ابعاد جدید واکسن HPV گفت: ویروس HPV، منجر به دو بیماری مهم زگیل تناسلی و برخی سرطان‌های ناحیه تناسلی از جمله سرطان دهانه رحم می‌شود.

ابعاد جدید واکسن HPV از زبان سخنگوی وزارت بهداشت

خبرگزاری تسنیم: دکتر ایرج حریرچی با اشاره به اینکه ویروس HPV، منجر به دو بیماری مهم زگیل تناسلی و برخی سرطان‌های ناحیه تناسلی از جمله سرطان دهانه رحم می‌شود، اظهار داشت: این واکسن نیاز به سه بار تزریق دارد و هر بار تزریق آن ۲۷۰ هزار تومان است که هزینه تزریق آن در مراکز خصوصی بیشتر است و بسیاری از مردم استطاعت تهیه این واکسن را ندارند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در کشور در سال ۹۴، ۹۲۷ مورد سرطان دهانه رحم داشتیم، افزود: ۵ درصد مردم در طول عمر خود به زگیل تناسلی مبتلا می‌شوند و بروز آن بیشتر در زنان کمتر از ۲۴ سال و در مردان ۲۵ تا ۲۹ سال است.

حریرچی با بیان اینکه یکی از عوارض متعدد ابتلا به زگیل تناسلی، اختلال در روابط زناشویی و به دنبال آن افسردگی، اضطراب و کاهش اعتماد بنفس در زوحین و نهایتا طلاق است، افزود: از سال‌های گذشته به دنبال تولید این واکسن بودیم و واکسن موجود در کشور از طریق قانونی وارد می‌شود.

وی افزود: برای تولید واکسن‌های مورد نیاز در داخل کشور با اجازه رهبر معظم انقلاب اعتبار از صندوق توسعه ملی برای دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک تخصیص داده شده است.

حریرچی همچنین با بیان اینکه زمانی که به تولید بالای واکسن اچ پی وی در کشور برسیم، می‌توانیم در برنامه ملی واکسیناسیون قرار دهیم، افزود: تولید هر واکسن معمولا توانایی تولید چند واکسن دیگر را در کشور ایجاد می‌کند و باعث ایجاد رقابت در تولید و صادر کردن واکسن‌ها به کشور‌های دیگر می‌شود.

وی با اعلام اینکه از همکاری سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌هایی که صلاحیت‌شان توسط ارگان‌های دیگر تایید شده است، استقبال می‌کنیم، گفت: امید است واکسن را در داخل کشور تولید کنیم و بتوانیم به تولید ملی اضافه کنیم چرا که برای ارتقای تولید ملی و استقرار اقتصاد مقاومتی این فعالیت‌ها انجام می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه گفت: حوزه واکسن به‌قدری مهم است که رهبر معظم انقلاب با درخواست تخصیص اعتبار برای تولید واکسن‌های مورد نیاز از صندوق توسعه ملی موافقت کردند.

وی همچنین با بیان اینکه در مورد مسائل علمی مربوط به واکسن HPV و عوارض آن، افراد علمی باید اظهار نظر کنند، گفت: نه در ایران و نه در دنیا گزارشی مبنی بر خطرناک بودن و عقیم کردن توسط این واکسن وجود ندارد و این واکسن در ۵۴ کشور در حال استفاده است و در برخی کشور‌ها استفاده از آن اجباری است و حتی جزو برنامه فراگیر واکسیناسیون آن‌ها به شمار می‌رود.

حریرچی با اشاره به اینکه مخالفت‌هایی که در زمینه استفاده از این واکسن مطرح شده، به جز یک نفر که مدعی عنوان علمی است، بقیه توسط افراد غیرعلمی عنوان شده است، گفت: برخی افراد هر کار جدید را توطئه و ایجاد منافع برای دشمنان می‌دانند. باید قبول کرد کسانی که در وزارت بهداشت خدمت می‌کنند، مورد اعتماد دولت، رییس جمهور و مجلس هستند و برای سلامت مردم کار می‌کنند.

وی گفت: راه اصلی انتقال این بیماری، ارتباط جنسی است، اما ممکن است ویروس از راه‌های دیگر نیز منتقل شود و انتقال این ویروس صرفاً به روابط غیر اخلاقی منحصر نبوده، بلکه در روابط زناشویی، بین زن و شوهر نیز در صورت وجود این ویروس، بیماری منتقل می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای گسترش واکسن‌ها و خدمات دارویی اولویت بندی دارد و با توجه به امکانات مالی این گسترش اتفاق می‌افتد، گفت: در دهه اول انقلاب در گسترش واکسن‌ها اتفاق خوبی افتاد، اما این پیش‌گامی در فراهم آوری طی یکی دو دهه گذشته دچار کاهش شد.

حریرچی با اشاره به اینکه با توجه به اولویت بندی، واکسن اولی که با توجه به منابع اضافه شد، واکسن پنتاوالان بود، نیز گفت: پوشش واکسن‌های قبلی را به بیش از ۹۸ درصد افزایش دادیم.

وی همچنین گفت: در حال حاضر، ۶۸۷ سازمان مردم نهاد و خیریه در حوزه سلامت فعال هستند و از حمایت مالی و معنوی آن‌ها در پیشبرد اهداف نظام سلامت استقبال می‌کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت اشاره کرد: در سال جاری با موافقت رهبر معظم انقلاب از صندوق ذخیره ارزی ۱۰۰ میلیون دلار برای توسعه و تولید دو واکسن روتاویروس و پنوموکوک اختصاص پیدا کرده است.

حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از اوایل سال گذشته، نظرسنجی از مراجعه کنندگان به واحد‌های ارائه خدمات بهداشتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی آغاز شد، افزود: در این سیستم با استفاده از سامانه پیامک تلفن همراه از مراجعین به مراکز بهداشتی دولتی، نظرخواهی و رضایت سنجی می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه این سیستم از ۲۸ اسفند سال گذشته در سراسر کشور گسترش یافته و تاکنون برای ۱۳.۷۱۷.۰۸۱ نفر پیامک ارسال شده است و ۲.۵۵۵.۴۰۱ نفر پاسخ دادند، گفت: این بدین معنی است که از مراجعین به ۱۷ هزار و ۹۰۰ خانه بهداشت روستایی، ۵ هزار و ۴۱۷ پایگاه سلامت شهری، ۴ هزار و ۱۰۵ مرکز جامع خدمات سلامت روستایی و دو هزار و ۲۱۳ مرکز جامع خدمات سلامت شهری درمورد نحوه دریافت خدمت بهداشتی درمانی که تلفن همراه داشته و شماره خود را در اختیار گذارده اند، رضایت سنجی انجام شده است.

حریرچی با اشاره به اینکه برای انجام این رضایت سنجی از تمام مراجعین به مراکز بهداشتی درخواست شماره تلفن همراه شده و شماره همراه مراجعه کننده در سامانه ارائه خدمات مراکز بهداشتی دولتی که سامانه کامپیوتری بر خط است، ثبت می‌شود، افزود: با اتمام ارائه خدمت بهداشتی درمانی در مرکز و ثبت الکترونیک و هم زمان با خدمات، بلافاصله به صورت خودکار، پیامک رضایت سنجی به تلفن همراه فرد ارسال می‌شود.

وی افزود: اهداف ایجاد این سامانه پایشی عبارتند از: ارتقای سلامت جامعه، ارتقای کیفیت خدمت، ارتقای رضایت گیرندگان خدمت، ارتقای سواد سلامت جامعه، استفاده هزینه اثربخش از منابع و تصمیم گیری آگاهانه برای اصلاح فرآیندها.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: اطلاعات این رضایت سنجی‌ها به تفکیک همه ارائه کنندگان خدمت شامل پزشکان، مراقبین سلامت و بهورزان، کارشناسان سلامت روان، تغذیه، دندانپزشکان و... به تفکیک مراکز ارائه خدمات، شهرستان‌ها و دانشگاه‌ها موجود است و مسئولین محلی و دانشگاهی به دقت میزان رضایت را بررسی و به ارائه کنندگان خدمت و مدیران مربوطه ارزیابی لازم را ارائه کرده و اقدامات اصلاحی لازم در این زمینه انجام می‌شود.

به گزارش وزارت بهداشت-حریرچی با اشاره به اینکه میزان پاسخگویی با توجه به سامانه‌های مشابه مناسب بوده و میزان عدم رضایت از خدمات در مراکز بهداشتی روستایی و شهری ۳.۵۱ درصد بوده است، گفت: از بیش از ۶۵ درصد مراجعین تاکنون، شماره تلفن همراه دریافت و ثبت شده است.

وی علل اصلی عدم رضایت را برخورد نامناسب، ندادن آموزش‌های لازم، نگفتن زمان مراجعه بعدی، ندادن پاسخ به پرسش‌ها، گرما یا سرمای زیاد، انتظار طولانی و کمبود دارو و لوازم برشمرد.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه یک مزیت مهم دیگر این سامانه کنترل اصل انجام خدمت و جلوگیری از ورود اطلاعات نادرست ولو به صورت نادر و غیر شایع است، افزود: وزارت بهداشت در نظر دارد به تدریج این سامانه را به مراکز درمانی هم گسترش دهد و به طور مستمر میزان رضایت مردم از خدمات بهداشتی درمانی را بررسی و تحلیل کرده و برای افزایش کیفیت خدمات، اقدامات لازم را انجام دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت