راه‌های پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها در ایام حج

کد خبر: 816961

با توجه به اینکه حج امسال در تابستان و هوای گرم برگزار می‌شود، زائران خانه خدا می‌توانند با رعایت بهداشت فردی و اجتماعی از ابتلا به برخی بیماری‌های رایج در این سفر معنوی جلوگیری کنند.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها در ایام حج

خبرگزاری فارس: با نزدیک شدن به موسم حج و با توجه به حضور میلیونی مسلمان‌ها از کشور‌های مختلف با فرهنگ و نژاد‌های متنوع، رعایت بهداشت از اهمیت بسیاری برخوردار است و عدم توجه به این امر موجب بروز مشکلات و بیماری‌هایی در طول سفر می‌شود.

در هفته‌های گذشته به بخشی از بیماری‌های شایع در حج و اهمیت تزریق واکسن برای زائران خانه خدا اشاره شد که در بخش دوم به سایر بیماری‌های رایج در سفر حج می‌پردازیم.

«درد‌ها و گرفتگی‌های عضلانی و شکستگی» از معضلات رایج زائران در ایام حج است که راه رفتن زیاد و بازارگردی‌های بیش از حد، لیزخوردگی در مسجدالحرام و مسجدالنبی (ص) از شایع‌ترین دلایل آن به شمار می‌رود.

بر همین اساس زائران کهنسال باید بیش از سایر افراد در این زمینه مراقب باشند تا مشکلی در روند اعمال حج آن‌ها ایجاد نشود. همچنین توصیه می‌شود که زائران برای پیاده‌روی عادی از کفش‌های راحت و سبک استفاده کنند.

«عرق سوز شدن» نیز یکی دیگر از مشکلات در ایام حج به شمار می‌رود که با توجه به برپایی این اعمال در تابستان و هوای گرم، استحمام روزانه و عدم تردد در هوای گرم و زیر نور مستقیم آفتاب می‌تواند از این معضل جلوگیری کند.

همچنین به دلیل گرمای هوا احتمال ایجاد «مسمومیت غذایی» در بین زائران خانه خدا بیشتر می‌شود، بر همین اساس زائران باید علاوه بر خودداری از مصرف غذا و خوراکی‌های بیرون از هتل و نگهداری غذا در اتاق‌ها، نسبت به مصرف آب‌های بین‌راهی نیز احتیاط داشته باشند.

«یبوست» و «اسهال» نیز از دیگر بیماری‌های شایع در سفر حج است که به دلیل تغییر ذائقه و عادات فردی در میان زائران ایجاد می‌شود که بهتر است زائران قرص‌های لازم برای رفع این بیماری‌ها را نیز به همراه داشته باشند.

«بیماری‌های چشمی» که معمولا ناشی از عفونت یا ضربه است، از دیگر مشکلات شایع در حج محسوب می‌شود؛ بنابراین برای جلوگیری از این مشکل، باید از تماس دست‌ها با چشم پرهیز شود.

همچنین برخی افراد عادت دارند که در پایان نماز دست‌های خود را به چشم و صورت بکشند که این عمل در مواقعی که دست‌ها آلوده هستند، موجب عفونت چشمی می‌شود، به همین دلیل باید از این کار پرهیز شود.

علاوه بر این، در هنگام اعمال حج تمتع و برای جلوگیری از ضربه‌های چشمی، پیشنهاد می‌شود که زائران در رمی جمرات از عینک‌های طلقی استفاده کنند.

امسال بیش از ۸۵ هزار زائر ایرانی به حج تمتع مشرف می‌شوند که اولین اعزام از ۲۷ تیرماه صورت می‌گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت