وقتی یک زن «سلامت» یک میلیارد نفر را مدیریت میکند
سیدحسن هاشمی در خصوص جزئیات دیدار با وزیر بهداشت چین اظهار کرد: این جلسه خوب پیش رفت و برای هر دو طرف مفید بود، زیرا طرف چینی از تجربیات ایران در حوزه سلامت بهره برد و برای ما نیز آموزنده بود، به هرحال مدیریت یک خانم بر یک میلیارد و سیصد میلیون نفر در زمینه سلامت، درمان و پیشگیری در نوع خود قابل توجه است
خبرگزاری تسنیم: وزیر بهداشت با پرداختن به موفقیت چین در طب سنتی به دلیل اینکه چینیها نسبت به طب ملی شان، اقبال خوبی پیدا کردند چون دو گروه طب نوین و سنتی همدیگر را نفی نمیکنند، گفت: همچنین در این زمینه میتوانند از طب ایرانی به عنوان طب مکمل استفاده کنند.
سیدحسن هاشمی در خصوص جزئیات دیدار با وزیر بهداشت چین اظهار کرد: این جلسه خوب پیش رفت و برای هر دو طرف مفید بود، زیرا طرف چینی از تجربیات ایران در حوزه سلامت بهره برد و برای ما نیز آموزنده بود، به هرحال مدیریت یک خانم بر یک میلیارد و سیصد میلیون نفر در زمینه سلامت، درمان و پیشگیری در نوع خود قابل توجه است
وزیر بهداشت ادامه داد: در زمینه همکاریهای متقابل هم قرار شد، دو گروه از هر دو کشور رایزنی کنند، ضمن اینکه وزیر بهداشت چین هم از ایران بازدیدی داشته باشند.
هاشمی گفت: دو تفاهم نامه در زمینه ارتقای همکاریها امضا شد، این تفاهم نامهها در حوزه بهداشت، درمان، واکسیناسیون، تولید دارو، تجهیزات پزشکی، ساخت بیمارستانها و تلاش جمعی در حوزههای بین المللی مانند WHO و البته مشکلاتی هم در حوزه بانک وجود دارد که مشمول حال ما هم میشود و از وزیر بهداشت چین خواستیم که کمک کنند در دولت مشکلات به حداقل برسد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در زمینه طب سنتی نیز میتوان از تجربه کشور چین بهره برد، افرادی که با طب مدرن سروکار دارند، می توانند از طب ایرانی به عنوان طب مکمل استفاده کنند و افرادی هم که در بخش طب سنتی کار میکنند، باید آگاهی بیشتری پیدا کنند، چرا که امروز در جامعه چین نسبت به طب سنتی به عنوان طب ملی شان، اقبال خوبی پیدا شده است، آن هم در قرن بیست و یکم، که باید به این موضوع واقع بینانه نگریست، هیچ کدام از این دو گروه نمیتوانند با نفی دیگری باعث رشد خودشان شوند، این دو طب مکمل یکدیگر هستند و در ایران هم اگر این باور به وجود بیاید، زمینه احیای روزافزون طب ملی ما فراهم خواهد شد که البته نیاز به آموزش، دانش و مهارت دارد.
هاشمی گفت: در زمینه طب مدرن هم تفاهم نامه ای به امضا رسید که امید است، هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی بتوانند حداکثر استفاده را ببرند.
وزیر بهداشت در خصوص دستاوردهای سفر به کشور چین و بازدیدهایی که از سیستم بهداشت و درمانی این کشور صورت پذیرفت، گفت: سفر مفیدی بود البته من و همکارانم با این کشور ناآشنا نبودیم، زیرا فارغ التحصیلانی را داریم که در کشور چین تحصیل کرده اند و مطالعه مفصلی در مورد چین داشته اند، اما به طور کلی جلسه ای که با وزیر بهداشت و همکاران شان داشتیم و همچنین توافقاتی که انجام شد، بهترین بخش سفر بود و امیدوارم ثمرات آن را در ماههای آینده در ارتقای روابط دو طرف شاهد باشیم
همچنین در این دیدار خانم دکتر 'لی بین' - وزیر کمیسیون ملی سلامت و تنظیم خانواده جمهوری خلق چین گفت: از هیچ تلاشی برای گسترش مناسبات با ایران در حوزه سلامت دریغ نخواهیم کرد و اطمینان داریم که با تلاش دو کشور و دولتهای دو طرف در سالهای آینده، همکاریهای بیشتری در این زمینهها انجام خواهد شد.
"لی بین" در دیدار با سید حسن هاشمی در پکن افزود: خیلی مهم است که دولتهای دو کشور بر گسترش همکاریهای دوجانبه در عرصههای مختلف بهداشتی و پزشکی اهتمام میورزند.
وی ایران را شریک راهبردی چین دانست و گفت: ایران در زمینه طب و پزشکی سنتی و مدرن بسیار مطرح است و چین میخواهد با ایران در عرصه بهداشتی و پزشکی و طرحهای تحقیقاتی مشترک، همکاری نزدیکی داشته باشد و بین دانشگاههای چین و ایران از جمله دانشگاه پکن و تهران هم در این زمینه مناسبات بیشتری انجام شود.
وزیر کمیسیون ملی سلامت و تنظیم خانواده جمهوری خلق چین امضای توافقنامهها و یاداشت تفاهم در بخش طب سنتی و سوزنی بین چین و ایران از سال 2011 میلادی به بعد را مهم دانست و ابراز امیدواری کرد این گونه همکاریها بیشتر شود.
"لی بین" خواستار قانونی و اجرایی شدن فوری یاداشت تفاهمی شد که دو کشور بتازگی امضا کرده اند و گفت: این موضوع میتواند زیربنایی برای تبادل نیروی انسانی و گسترش همکاری در عرصههای بهداشتی مختلف، طب سنتی و سوزنی و بهداشت و پزشکی مدرن باشد.
وی عنوان کرد: یکی از مسائل مهمی که در جریان کنگره نوزدهم حزب حاکم در ماه اکتبر مورد بررسی قرار گرفت مسئله بهداشت جمعیت بود و مسئله بهداشت ملی، بهداشت جمعیت و خدمات رفاهی و پزشکی موضوعی مرتبط با رشد و موفقیت چین است و باید در این زمینه حرکتهای جامعی صورت پذیرد.
وزیر کمیسیون ملی سلامت و تنظیم خانواده جمهوری خلق چین گفت: از سال 2009 میلادی اصلاحات گسترده ای را در زمینه نظام پزشکی و بهداشتی انجام داده ایم و در همین راستا 99 هزار موسسه بهداشتی و تحقیقاتی ایجاد کرده ایم و به توفیقات زیادی دست یافته ایم.
به گفته وی بیمه عمومی بیش از 30 درصد از جمعیت کشور شامل اقشار آسیب پذیر و سالمند را پوشش میدهد و با انواع بیمههای دیگر، بیش از 60 درصد از جمعیت دارای بیمههای بهداشتی و پزشکی هستند.
وزیر کمیسیون ملی سلامت و تنظیم خانواده جمهوری خلق چین با اشاره به اینکه تزریق وجوه دولتی به بیمههای مختلف در سراسر کشور به ویژه تامین اجتماعی در سالهای اخیر برای هر فرد در جامعه افزایش یافته است، گفت: با این اقدام اساس خوبی برای بیمه اجتماعی و گسترش آن در سراسر کشور ایجاد شده است.
وی بزرگی و وسیع بودن جمعیت چین را یک چالش بزرگ برای بهداشت و پزشکی دانست و گفت: حدود 6 تا هفت درصد از رشد تولید ناخالص داخلی به بهداشت اختصاص یافته است و میانگین عمر در چین با اقدامات رفاهی، پزشکی و بهداشتی به بیش از 76 سال رسیده است.
وزیر کمیسیون ملی سلامت و تنظیم خانواده جمهوری خلق چین افزود: از دستاوردهای دیگر چین استفاده توام از داروها و طب سنتی با طب غربی و داروهای تولیدی غرب است که در سازمان بهداشت ملی چین به این موضوع بسیار توجه میشود.
وی برگزاری همایش بزرگ بهداشتی و پزشکی اخیر در چین با حضور نمایندگانی از ایران و همچنین بیش از 50 کشور و سازمان بین المللی را مهم توصیف کرد و گفت: این نشان میدهد که دو کشور ارزش بالایی برای گسترش روابط در این حوزه ها قائل هستند.
جزئیات تفاهم نامههای جامع همکاری در حوزه سلامت و طب سنتی به امضای وزرای بهداشت ایران و چین
در آخرین مرحله از سفر سه روزه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به چین، اسناد تفاهم جامع همکاری در زمینه سلامت و نیز تفاهم نامه همکاری در زمینه طب سنتی به امضای دکتر هاشمی و دکتر "لی بین" وزرای بهداشت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین رسید.
به گزارش وزارت بهداشت، سند تفاهم جامع همکاری در زمینه سلامت ایران و چین، شامل همکاری در حوزههای پیشگیری و کنترل بیماریهای عفونی، کنترل و پیشگیری بیماریهای غیرواگیر، مراقبتهای اولیه بهداشتی، بهداشت روستایی، سیاستگذاری سلامت و مدیریت پزشکی، نظام سلامت، پوشش همگانی سلامت، تبادل اطلاعات در زمینه تامین مالی نظام سلامت و ارزیابی تکنولوژی سلامت است.
همچنین تفاهم نامه طب سنتی نیز در زمینه آموزش، پژوهش، انتقال تجربیات و راه اندازی مراکز درمانی تلفیقی به امضای وزرای بهداشت دو کشور رسید. همچنین در روز دوم سفر و با حضور وزیر بهداشت، اسناد همکاری ایران و چین برای ساخت پنج بیمارستان با حدود دو میلیارد دلار اعتبار در قالب فاینانس در ایران نیز امضا شد.
دیدگاه تان را بنویسید