میزان اضافه وزن مجاز در دوران بارداری

کد خبر: 571532

35 سال دارم و ماه چهارم بارداری را پشت سر گذاشتم، می‌خواستم بدانم در طول دوران بارداری چقدر می توانم اضافه وزن داشته باشم تا دچار چاقی پس از زایمان یا بیماری‌های مرتبط با چاقی دوران بارداری نشوم؟

روزنامه ایران: 35 سال دارم و ماه چهارم بارداری را پشت سر گذاشتم، می‌خواستم بدانم در طول دوران بارداری چقدر می توانم اضافه وزن داشته باشم تا دچار چاقی پس از زایمان یا بیماری‌های مرتبط با چاقی دوران بارداری نشوم؟
وزنی که از بدو آبستنی تا پایان 9 ماه اضافه می‌کنید در سلامت شما و جنین تأثیر مستقیم دارد، اینکه چه عددی باید به میزان وزن اضافه شود باید بر مبنای ضوابطی محاسبه شود که در همه افراد یکسان نیست، مهم‌ترین نکته، وزن شما پیش از آبستنی است. مثلا اگر قبل از بارداری اضافه وزن داشته‌اید، نسبت به دیگران باید میزان کمتری وزن اضافه کنید. اگر خیال ندارید که پس از تولد نوزادتان از شیر شما تغذیه شود، می توانید مقدار کمتری وزن اضافه کنید؛ اما در نظر داشته باشید که به طور کلی، حداقل 7 و حداکثر 18 کیلو در این دوران می توان وزن اضافه کرد، چنانچه این میزان به 25 تا 30 کیلوگرم برسد، می‌تواند مشکل‌ساز شود. در صورتی که نخستین بارداری را تجربه می‌کنید، مراقب افزایش وزن به صورت بیش خورنده توسط اطرافیان باشید، زیرا آنها برای اینکه بخواهند میزان توجه خود را به شما نشان دهند دائم شما را تشویق به خوردن می‌کنند و این امر به هیچ عنوان دلیل علمی ندارد و می‌تواند خطرناک باشد.
در 3 ماهه نخست بارداری کمترین میزان افزایش وزن وجود دارد، چنانچه حدود 5 تا 6 کیلو وزن اضافه کرده‌اید ممکن است دچار مشکل شده باشید. این تصور که فکر کنید دو نفر هستید و باید به اندازه دو نفر غذا بخورید تفکری کاملاً اشتباه است، البته شما نیازهای تغذیه‌ای خود را دارید مثلاً مجاز هستید یک واحد لبنیات و یک یا دو واحد نان و غلات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. دقت داشته باشید، با وجود اینکه نیاز تغذیه شما در این دوران افزایش پیدا کرده ولی میزان سوخت و ساز کمتر شده و اگر دریافت غذا بیشتر باشد احتمال چاقی وجود دارد، هرچه وزن شما بیشتر شود تحرک نیز کمتر خواهد شد و سوخت کالری هم پایین می‌آید و با پرخوری به مادری چاق تبدیل خواهید شد.
هر میزان مواد پروتئینی مانند انواع گوشت‌ها و مواد غذایی حاوی پروتئین مانند حبوبات که تمایل دارید، آزاد هستید، مصرف کنید، مگر اینکه منع خاصی در زمینه آن ماده غذایی داشته باشید.

تحقیقات نشان داده بسیاری از بارداری‌ها بین 5/2 تا 10 کیلو اضافه وزن برای مادر به یادگار خواهد گذاشت، متأسفانه بعضی از مادرها فکر می‌کنند شیرشان کفاف بچه را نمی دهد و ممکن است نوزادشان سیر نشود به همین دلیل میزان غذا خوردن خود را زیادتر می‌کنند که این کار نه تنها میزان شیر را بیشتر نمی کند بلکه موجبات چاقی را هم به همراه می آورد، مواظب باشید بعد از تولد هم به خیال اینکه شیر شما کافی نیست، میزان شیردهی را کم نکنید زیرا با این عمل مقدار چربی ذخیره که باید صرف تولید شیر شود، در بدن باقی می ماند. در پایان توصیه من به شما این است که اگر مشکلات متابولیکی مانند فشارخون بالا و دیابت دارید، بهتر است تحت نظر پزشک متخصص تغذیه باشید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید و به امید خدا فرزندی سالم به دنیا آورید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد