خبرگزاری ایسنا: حجت الله میرازیی در حاشیه برگزاری سومین گردهمایی مسئولان امور جوانان استان ها در دیزین افزود: حل بحران اشتغال در گرو انقلاب و خلاقیت هم در میان مدیران و سیاست گذاران و هم در میان جویندگان کار و دانشآموختگان دانشگاههاست و هم در ذهنیت سیاستگذاران است که اشتغال را در گروه منابع مالی می بینید و لازم است به اصلاح ذهنیت دانش آموختگان که در انتظار فرصتها شغلی دولتی هستند توجه کنیم. وی اضافه کرد: در حال حاضر نه منابع مالی برای فرصتهای شغلی و نه مناسب فرصتهای شغلی در دولت وجود دارد در حالی که فرصت های شغلی که برای تولید کالا و خدمات در جامعه موجود است در مقایسه با سایر کشورها به این فرصت ها در بازار و اقصاد زیاد است. میرزایی تاکید کرد :بخشی از بهره گیری از این فرصت ها در گروی توانمندسازی جوان است که شامل توامندسازی ذهنی مهارتی سازمان پذیری، بانک پذیری، تشکل پذیری و توانایی انجام کار جمعی است و بخشی از آن در گروه مواجه جدی با تجاربت و زمینههای کارآفرینان است. باز توانی و بازبینی تجاربت کار آفرینان بزرگ در عرصه اقتصاد از اهمیت زیادی برخورد است بخشی از آن به صورت مستقیم به آموزش مربوط است.
معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ظرفیت های سازمانی قانونی و مالی برای کار آفرینی مطرح است نهادهایی مانند قوانینی حمایتی بخش تعاون و یا قوانین و مقرارات حمایت دانشگاهیان در حال حاضر وجود دارد که از جمله آنها می توان به معافیتها مالیاتی برخوداری از وامها کم بهر ه و برخورداری از فرصت واگذاری زمین در مناطق آزاد و تجاری اشاره کرد سازمانهایی مانند صندوق کار آفرین بانک توسعه تعاون در این حوزه نقش آفرینی میکنند. وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا سیاست اشتغال در حال حاضر با واقعیتهای موجود در جامعه تطابق دارد؟ گفت: در حال حاضر سیاست ها با تغییر رویکرد مواجه شده است در حوزه اشتغال سیاستها از موضع تزریق منابع مالی برای ایجاد اشتغال به سمت توسعه بازار و بهره گیری از فرصت حرکت می کند طرح های اشتغال تکاپو حرکت و کار آفرینی با همین مضمون اجرا میشود. وی در ادامه گفت: موضوع اصلی رشد اقتصاد ی و توانمندسازی بنگاههای موجود است در حال حاضر در عرضه و تقاضا دچار مشکل هستیم و همه توجهات معطوف به حل مشکل تقاضاست. برخی از جویندگان کار انتظارات بزرگی دارند اما به اندازه کافی توانایی ندارند. در حال
حاضر سازمانها تشکلسازی جوانان مانند انجمنها، کانونهای فرهنگ و هنری در دانشگاه و خارج از دانشگاه از بین رفته یا تضعیف شده است. از سوی دیگر نوعی ترس و نگرانی از دوران دانشآموزی از سوی پدر و مادر به نوجوانان و جوانان منتقل میشود و والدین از فرزندان خود میخواهند فقط به تحصیل بپردازند. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره پولدار شدن برخی از افراد در مدت کوتاه گفت: در موضوع فیشهای حقوقی نجومی بحثهای جالبی مطرح است. از سویی افرادی حقوقهایی را دریافت کردند که تناسبی با کار آنها نداشت اما از سوی دیگر یک وجوه مهم نادیده گرفته شد. مدیرانی که توانایی زیادی دارند و می توانند بازار یابی بینالملل کنند نباید به آنها حقوقی معادل مدیران دیگر داده شود. در واقع مدیران باید به اندازه توانایی و خلاقیت خود حقوق دریافت کنند اما در زمینه فیشهای حقوقی دریافتی الزاما ارتباطی با کارایی نداشت. وی درباره چند شغله بودند برخی از مدیران گفت: در حال حاضر این موضوع چندان مطرح نیست در واقع باید به بازنشتگان توجه کرد آنان سرمایههای انسانی هستند که میتوانند بعد از بازنشتگی به عنوان مشاور و طراح از وجودشان بهرهمنده شد.
اقتصاد کشور آنقدر باید پویا باشد که بیشتر از عرضه نیروی کار وفرصت های جدید ایجاد کند.
دیدگاه تان را بنویسید