عاملان دو برابر شدن ا‌یدز جنسی در خيابانها رژه می‌روند/ برنامه‌ای برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد

کد خبر: 547804

آسیب‌های اجتماعی پرده جدیدی از پروژه نفوذ است که این بار با حرکتی موریانه‌وار می‌خواهد پایه‌های جامعه را فرو بپاشد. چه بخواهیم و چه نخواهیم امروز جامعه ارزشی و اخلاق‌گرای ایران وارد فاز تازه‌ای از بحرانهای اجتماعی شده است. اگر روزی تنها نگرانی مسئولان جامعه انتقال ایدز از طریق سرنگ آلوده بود و بروز این بیماری را در میان معتادان تزریقی شاهد بودیم امروز این بیماری ابعاد تازه تری یافته است

عاملان دو برابر شدن ا‌یدز جنسی در خيابانها رژه می‌روند/ برنامه‌ای برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد
زنان خیابانی

سرویس اجتماعی فردا: « انتقال جنسی ایدز دو برابر شده است»‌؛ این خبری است که از سوی معاون بهداشتی وزیر بهداشت اعلام شد. بنا به تاکید سیاری حدود یک دهه پیش ۱۵ درصد موارد انتقال ایدز از طریق جنسی بود و اکنون به ۳۰ درصد افزایش یافته است. در برابر چنین خبری اما خبر صدور کارت سلامت برای زنان خیابانی هم منتشر شد؛‌ خبری که معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور آنرا تکذیب کرد . هر دو خبر اما بیانگر یک نکته هستند و آن چیزی نیست جز رشد هشدارآمیز آسیبهای اجتماعی و اینکه این آسیبها رفته رفته می‌رود تا بحران زا شود .

آسیب‌های اجتماعی پرده جدیدی از پروژه نفوذ است که این بار با حرکتی موریانه‌وار می‌خواهد پایه‌های جامعه را فرو بپاشد. چه بخواهیم و چه نخواهیم امروز جامعه ارزشی و اخلاق‌گرای ایران وارد فاز تازه‌ای از بحرانهای اجتماعی شده است. اگر روزی تنها نگرانی مسئولان جامعه انتقال ایدز از طریق سرنگ آلوده بود و بروز این بیماری را در میان معتادان تزریقی شاهد بودیم امروز این بیماری ابعاد تازه تری یافته و بنا به اقرار صریح اکبر سیاری معاون در حالی که حدود یک دهه پیش ۱۵ درصد موارد انتقال ایدز از طریق جنسی بود و اکنون به ۳۰ درصد افزایش یافته است .

تغییر الگوی انتقال ایدز

سیاری معتقد است الگوی انتقال جنسی ایدز رو به افزایش است و کنترل آن نیازمند اطلاع رسانی شفاف به مردم است .

وی تاکید می‌کند: موج اول انتقال بیماری ایدز از طریق سرنگ مشترک بین معتادان تزریقی بود که با توزیع سرنگ رایگان و متادون بین معتادان و در زندان‌ها کنترل شد که دستاورد بزرگی است .

به گفته سیاری مشکل جدی فعلی انتقال ویروس ایدز از طریق تماس جنسی است که میزان انتقال ایدز از این طریق در یک دهه گذشته دو برابر شده است البته این مساله مختص ایران نیست و در تمام دنیا وجود دارد. معاون بهداشتی وزیر بهداشت علت ناموفق بودن در کنترل انتقال جنسی ایدز محدودیتها در بیان صریح و شفاف برخی مسائل به مردم دانست. بنا به تاکید وی کنترل ایدز سه کلمه دارد اول خویشتنداری، دوم تشکیل خانواده و اگر تشکیل خانواده نشد باید وسایل پیشگیری را در اختیار مردم قرار دهیم .

معاون بهداشتی وزیر بهداشت همچنین از ارائه خدمات کاهش آسیب به زنان روسپی خبر می‌دهد و می‌افزاید: مراکز جدیدی در کنار مراکز شبکه بهداشتی برای معاینه زنان روسپی ایجاد شده است که این افراد را از نظر بیماری‌های قابل انتقال از طریق تماس جنسی مانند هپاتیت، ایدز و سایر بیماری‌های مقاربتی محافظت می‌کند. به گفته وی در این مراکز پس از معاینه به زنان روسپی آموزش‌های لازم برای پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی به این افراد داده می‌شود و وسایل پیشگیری را به صورت رایگان در اختیار آنان قرار می‌گیرد .

کارت سلامت برای روسپی‌ها

در پی این ماجرا بود که شنیده شد، قرار است طبق تفاهم‌نامه مشترک معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، زنان روسپی «کارت سلامت» دریافت کنند. با وجود این مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در واکنش به این خبر می‌گوید: ما با وزارت بهداشت تفاهم‌نامه مشترک داریم، اما این تفاهم‌نامه در مورد بحث توانمندی زنان و ایجاد کلینیک‌های سلامت برای زنان است و ارتباطی به صدور کارت سلامت ندارد. فضه پناهلو در مورد صدور کارت سلامت برای زنان خیابانی بر اساس تفاهم‌نامه مشترک میان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، می‌افزاید: صدور کارت سلامت برای زنان خیابانی به هیچ عنوان به معاونت امور زنان و خانواده مربوط نمی‌شود .

شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان هم در واکنش به خبر صدور کارت سلامت برای زنان خیابانی بر اساس تفاهم نامه مشترک میان معاونت امور زنان و وزارت بهداشت در کانال تلگرام خود نوشت: تفاهم‌نامه مورد اشاره اساسا وجود خارجی ندارد .

بخشی از واقعیت موجود در جامعه

با تمام اینها اما صورت مسئله همچنان وجود دارد؛ زنان خیابانی و آسیب‌هایی که آمار و ارقام درستی از آنها در دست نیست. در برابر این آیا باید این زنان به حال خود رها شوند تا در صورت آلودگی به ایدز عامل انتقال این بیماری به افراد بیشتری باشند؟ زنان خیابانی از نگاه برخی از کارشناسان مسائل اجتماعی خودشان هم به نوعی آسیب دیدگانی هستند که دستگاه‌های متولی باید برای جمع آوری و دور کردن آنها از فضایی که بسیاری‌هایشان در آن گرفتار شده اند به میدان بیایند. این پدیده به عنوان بخشی از واقعیت جامعه ما وجود دارد و رها شدن آن می‌تواند آسیبهای بیشتری را برای جامعه بوجود بیاورد .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد