مخالفت ستاد کرونای تهران با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاهها
دکتر علی ماهر اظهار کرد: ارزیابی و بررسیهای ما در ستاد تهران نشان میدهد که زیرساختها و بستر مناسب و همچنین آمادگی لازم برای پذیرش حضوری دانشآموزان و دانشجویان در فضاهای آموزشی استان تهران وجود ندارد، بنابراین ستاد تهران کلاً با بازگشایی مدارس و دانشگاهها به صورت حضوری مخالف بوده و این مساله را بارها مطرح کرده است.
خبرگزاری ایسنا: معاون برنامهریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران اعلام کرد: ستاد کرونای تهران با بازگشایی مدارس و دانشگاهها به صورت حضوری برای ترم پاییز مخالف است.
دکتر علی ماهر اظهار کرد: ارزیابی و بررسیهای ما در ستاد تهران نشان میدهد که زیرساختها و بستر مناسب و همچنین آمادگی لازم برای پذیرش حضوری دانشآموزان و دانشجویان در فضاهای آموزشی استان تهران وجود ندارد، بنابراین ستاد تهران کلاً با بازگشایی مدارس و دانشگاهها به صورت حضوری مخالف بوده و این مساله را بارها مطرح کرده است.
وی با اشاره به وضعیت و امکانات موجود در فضاهای آموزشی شهر تهران، گفت: در شهر تهران با توجه به امکانات موجود اکیدا توصیه میشود که در سال تحصیلی جدید از فضا و آموزشهای مجازی و در کل سیستم غیرحضوری برای مدارس و دانشگاهها استفاده شده و تنها در موارد خاص و مورد نیاز و به صورت موردی نسبت به پذیرش حضوری دانش آموزان یا دانشجویان اقدام شود.
معاون ستاد کرونای تهران با اشاره به مهمترین چالشهای پیش رو در این رابطه، عنوان کرد: در رابطه با دانشگاههای دولتی شهر تهران اکثر دانشجویان از شهرستان آمده و باید در خوابگاه سکونت داشته باشند که این مساله مشکل را مضاعف میکند، چراکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در فضاهای خوابگاهی تقریبا ناممکن است. اکثر اتاقهای خوابگاهی چند نفره بوده که امکان جداسازی افراد در این فضاها وجود ندارد و در کل فضاهای خوابگاهی، ورودیها و سایر بخشهای آن برای اجرای پروتکلهای بهداشتی و رعایت اصول فاصلهگذاری محدود است.
دکتر ماهر با اشاره به سایر کمبودهای زیرساختی در فضاهای آموزشی، اظهار کرد: مساله مهم بعدی فضاهای آموزشی در دانشگاهها و مدارس بوده که در اکثر کلاسهای بالای ۳۰ نفره مدارس هیچ وقت نمیتوان فاصلهگذاری لازم را فراهم کرد، همچنین فضاها در مباحث گردش و تهویه هوا استانداردهای لازم را ندارند و طبیعتا با سرد شدن هوا در پاییز و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا و حضور مدام دانشآموزان و دانشجویان در فضاهای بسته میتواند افراد را آسیبپذیرتر کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه با بیان اینکه بازگشایی مدارس و دانشگاهها بدون توجه به زیرساختهای لازم باعث افزایش شدید رفت و آمدها، تردد و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی میشود، گفت: در حال حاضر بزرگترین عامل شیوع و انتقال بیماری در شهر تهران همین وسایل حمل و نقل عمومی است، چراکه امکانات به اندازه کافی وجود ندارد و همین بار فعلی رفتوآمدها نیز با استانداردها یعنی فاصله گذاری دو متر و تهویه مناسب، پوشش داده نمیشود؛ بنابراین این خطر با بازگشایی مدارس و دانشگاه چندبرابر میشود.
وی با بیان اینکه توصیه ما این است که در ترم آینده در فضای مدارس و دانشگاهها، آموزش به صورت مجازی و از راه دور دنبال شود، تاکید کرد: آموزش حضوری در ترم پاییز را با شرایط و امکانات موجود به هیچ عنوان به صلاح نمیدانیم، بنابراین حداقل در ترم آینده یعنی ترم پاییز با پیش بینی شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ و همزمانی آن با شیوع آنفلوانزا، صلاح نمیدانیم که افراد به صورت حضوری در مدارس و دانشگاهها حاضر شوند.
معاون ستاد کرونای تهران با بیان اینکه استان تهران همچنان جزو استانهای قرمز محسوب میشود و تمام پروتکلهای مرتبط با استانهای مناطق قرمز باید برای آن رعایت شود، گفت: بنابراین پیشنهاد روشن ما در ستاد مقابله با کرونای استان تهران این است که ترم آینده در مدارس و دانشگاه به صورت غیر حضوری برگزار شود.
وی با بیان اینکه تجربه آموزش غیرحضوری دانشگاهها در ترم گذشته نشان داد که زیرساختهای مناسب آموزش مجازی به خصوص در دانشگاههای دولتی فراهم است، گفت: حتی بسیاری از دانشگاهها قبل از اعلام دولت و به صورت داوطلبانه، آموزشهای مجازی و غیرحضوری را آغاز کردند، بنابراین زیرساخت لازم در دانشگاهها تا حد قابل توجهی مهیاست.
به گفته ماهر، در رابطه با دانشگاههای علوم پزشکی، چالشهایی در رابطه با واحدهای عملی وجود دارد که البته آموزشهای بالینی به دلیل فعال بودن بیمارستانها ادامه داشت و در رابطه با آموزشهای تئوری نیز مشکلات جدی گزارش نشد.
دکتر ماهر در خاتمه با اشاره به برگزاری جلسات آموزش و پرورش با ستاد ملی کرونا برای تصمیمگیری در خصوص نحوه بازگشایی مدارس در ترم پاییز در تهران، گفت: از ستاد کرونای تهران نیز در این رابطه استعلام شده و ما نیز نظرات خود را اعلام کردهایم، ولی تصمیم گیری قطعی احتمالاً تا اوایل شهریور اتخاذ میشود.
دیدگاه تان را بنویسید