قیمت پراید امروز دوباره رکورد زد! | قیمت پراید در آستانه 300 میلیونی شدن!
قیمت خودرو صفر داخلی روز پنجشنبه، 8 دی ۱۴۰۱، با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
قیمت پراید گران شد. قیمت پراید و خودرو ایرانی دوباره در وضعیت ملتهبی قرار دارد. قیمت پراید با نوسان های اخیر قیمت دلار بالا رفت. قیمت پراید روند صعودی گرفته است. اخبار جدید درباره قیمت پراید را بخوانید.
قیمت پراید امروز 8 دی چقدر شد؟
افزایش قیمت خودرو در این روزها به صورت ساعتی اعمال میشود. این افزایش قیمت به گونهای است که قیمت خودروها در بازار رکوردهای جدیدی را ثبت کردهاند.
قیمت خودرو صفر داخلی روز پنجشنبه، 8 دی ۱۴۰۱، با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
قیمت خودرو در سایتهای آگهی و خرید و فروش خودرو همچنان افزایشی است. قیمت خودرو همگام با افزایش نرخ دلار و سقفشکنیهای پی در پی با افزایش همراه شد و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد. این افزایش قیمت و رکوردزنیها همچنان ادامه دارد و بازار خودرو را دچار شوک بزرگی کرده است.
قیمت خودرو صفر داخلی در لحظه نگارش این گزارش در بازار ایران به شرح زیر است:
از ابتدای سال 1401 قیمت پراید با ثبات نسبی همراه شده بود. اما برخلاف آن ماهها، سقفشکنی تاریخی دلار این ثبات را شکست و این خودرو را با افزایش قیمت همراه کرد.
حال پراید ۱۱۱ که تولید آن مدتهاست متوقف شده، وارد بازه جدید قیمتی شد. این خودرو با پنج میلیون تومان افزایش نسبت به روز گذشته، در قیمت 263 میلیون تومان به فروش میرسد. پراید ۱۳۱ نیز امروز چهار میلیون گران شد و به نرخ 250 میلیون تومان عرضه میشود.
پژو ۲۰۷ اتومات پس از روزها افزایش قیمت، امروز در محدوده قیمتی 750 میلیون تومان ثابت ماند.
خودرو دنا معمولی هم که روزها بود که با ثبات قیمت همراه شده بود، امروز 10 میلیون تومان گران و در قیمت 582 میلیون تومان در بازار عرضه شد.
پژو پارس اتوماتیک که در روزهای گذشته جهش قیمتی زیادی را تجربه کرد، اما امروز با 9 میلیون تومان افزایش نسبت به روز گذشته، در قیمت 620 میلیون تومان در بازار خودرو کشور عرضه شد.
تارا اتوماتیک هم که در هفتههای گذشته با افزایش قیمت قابلتوجهی همراه شد، امروز 14 میلیون تومان گران و به نرخ 758 میلیون تومان در بازار عرضه شد.
قیمت پراید | قیمت خودروهای پرطرفدار
اما خودروهایی که در بازار بیشتر مورد معامله قرار میگیرند و خریدار بیشتری دارند امروز با چه قیمتی به بازار عرضه میشوند؟
تیبا هاچبک پلاس که از خودروهای پرطرفدار این روزهاست، صبح امروز با پنچ میلیون تومان افزایش قیمت همراه شد و در محدوده 292 میلیون تومان قیمتگذاری شد.
قیمت پژو ۲۰۶ تیپ دو صفر هشت میلیون تومان گران شد و حالا 456 میلیون تومان ارزش دارد. در این میان، تیپ پنج این مدل پژو هشت میلیون تومان افزایش قیمت داشت و در نرخ 487 میلیون تومان به بازار عرضه شد.
این روزهای که کوییک جایگزین پراید شده است و به قشر متوسط جامعه اختصاص یافته بود، امروز رکورد جدیدی را ثبت کرد. این خودرو با پنج میلیون افزایش نسبت به روز گذشته، امروز به 303 میلیون تومان رسید.
قیمت پراید | پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
محمدرضا حامدی، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارتنیوز گفت: وزارت صمت اعلام میکند که افزایش قیمت خودرو در بازار کاذب است. اما مشاهدات در بازار نشان میدهد که خودرو در بازار همواره در حال افزایش است و ادعای وزارت صمت صحت ندارد.
او افزود: افزایش قیمت در بازار خودرو به قدری سرعت گرفته است که تغییرات قیمتی به صورت ساعتی اعمال میشود و جنین افزایشی به هیچ وجه منطقی نیست.
این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: به نظر میرسد بازار به این روند خود تا پایان سال ادامه دهد. البته اگر خودروسازان عرضه محصولات خود را به بازار افزایش دهند و نرخ ارز نیز در کنار آن کاهش پیدا کند، میتوان انتظار کاهش قیمت خودرو را نیز داشت.
طرح های مجلس و دولت به گونه ای طراحی شده که بخش عمده ای از تیراژ خودروسازان بلعیده می شود و از دسترس مصرف کنندگان خارج خواهد شد.
به گزارش اقتصادنیوز، سخنگوی وزارت صمت اخیرا از نقشه راه شرکت های خودروساز برای عرضه محصولاتشان خبر داد. براساس اظهارات امید قالیباف ۲۰درصد عرضه خودروسازان به دارندگان خودروی فرسوده، ۵۰درصد به طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و ۳۰درصد باقی مانده هم در بورس عرضه میشود.
مسیرهای جدید برای فروش خودرو
مسیرهای تعیین شده برای فروش خودرو نشان می دهد مصرف کنندگان عادی دیگر جایی در لیست خودروسازان برای تحویل خودرو ندارند. بنابراین آن دسته از متقاضیان خودرو که نه مادر دارای دو فرزند و بیشتر هستند و نه در دسته دارندگان خودروی فرسوده قرار می گیرند برای خرید خودرو از کارخانه باید به بورس کالا بروند.
قیمت خودرو در بورس کالا
بنا به گزارش اکوایران، نکته ای که باید در ارتباط با فروش خودرو در بورس مورد توجه قرار گیرد اینکه قیمت خودروهای عرضه شده قیمت کارخانه ای نیست و قیمت خودروهایی که روی تابلوی بورس کالا می رود بر اساس مکانیزمی شبیه به عرضه و تقاضا تعیین می شود. بحث دیگر، تیراژ و نوع محصولات عرضه شده از سوی خودروسازان در جاده بورس کالا است.
پشت پرده تغییر برنامه عرضه خودروسازان
اما چرا برنامه عرضه خودروسازان تغییر کرد؟ ریشه اصلی این مساله را باید در طرح هایی جست و جو کرد که نمایندگان مجلس به شرکت های خودروساز تحمیل کردند.
نمایندگان در 19 آبان ماه سال گذشته طرحی را تحت عنوان طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تصویب کردند. این طرح به دنبال این بود تا با دادن مشوق هایی خانواده ها را به فرزند آوری تشویق کند.
تحویل خودرو به قیمت کارخانه به مادرانی که فرزند دوم خودشان را بعد از تاریخ تصویب این طرح به دنیا بیاورند. آن طور که مجلیسان تصویب کردند شرکت های خودروساز 50 درصد تیراژ تولید خود را باید به مادران دارای دو فرزند و بیشتر تحویل دهند.
در کنار این طرح، دولت نیز در لایحه بودجه پیشنهادی برای سال جاری از تخصیص 10 درصد تیراژ تولید خودروسازان به از رده خارج کردن خودروهای فرسوده اختصاص دادند.
این پیشنهاد با استقبال نمایندگان مجلس مواجه شد و آن را مصوب کردند. اما از انجایی که دولت در نیمه اول سال این مساله را رعایت نکرده بود برنامه ریزی کرد تا در نیمه دوم سال 1401 تحویل خودرو به دارندگان خودروهای فرسوده دو برابر کند بنابراین درصد تخصیص یافته به دارندگان خودروهای فرسوده از 10 درصد به 20 درصد افزایش یافت.
30 درصد باقیمانده نیز همان طور که قالیباف گفت به مصرف کنندگان عادی اختصاص پیدا می کند اما با این تفاوت که این خودروها بر خلاف مادران دارای دو فرزند و دارندگان خودروهای فرسوده با قیمت تعیین شده در بورس کالا مشخص می شود.
طرح های فروش فوری و فوق العاده لغو شد؟
سخنگوی وزارت صمت با ذکر مثالی تشریح کرد: در زمان حاضر برنامه عرضه خودرو اینگونه است که اگر خودروسازی قرار است یکهزار دستگاه خودرو عرضه کند, باید ابتدا 20 درصد از آن را به دارندگان خودروی فرسوده و 50 درصد به طرح جوانی جمعیت اختصاص دهد؛ باقیمانده یکهزار دستگاه یعنی 30 درصد هم در بورس عرضه میشود بنابراین عرضه خودرو در بورس اختلالی در عرضه خودرو به دارندگان خودروی فرسوده و مادران دارای 2 فرزند ایجاد نمیکند.
با توجه به برنامه ریزی جدید خودروسازان دیگر محصولات آنها از مسیرهایی مانند طرح های فروش فوری و فروش فوق العاده یا پیش فروش و مشارکت در تولید به مشتریان عادی واگذار نمی شود و آنها باید برای خرید خودرو به بورس کالا بروند.
بنابراین طرح های مجلس و دولت به گونه ای طراحی شده که بخش عمده ای از تیراژ خودروسازان بلعیده می شود و از دسترس مصرف کنندگان خارج خواهد شد.