آخرین خبر/ مختار سائقی با انتشار این عکس نوشت:ابوالفضل عزیزم برادرم ، خدارو شکر که حالت خوبه و به زودی بر میگردی
خبرداری که رفاقتمون چهل ساله شد
ابوالفضل پورعرب بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون که از چندی پیش بهدلیل بروز یک حادثه در فرآیند تولید پروژهای مستند در بیمارستان بستری شده است، در گفتگوی کوتاهی درباره این حادثه گفت: مشغول ساخت یک فیلم مستند-داستانی با نام «سگ» بودم که کارگردانیاش را هم خودم انجام میدهم. در محل تصویربرداری به دلیل حادثهای پایم زخمی شد و به دلیل همین جراحت الان پایم دچار عفونت شده است که امیدوارم در مراحل درمانی بهبود حاصل شود.
وی با تأکید بر اینکه مشکل بهوجود آمده تنها مربوط به همین عفونت میشود، درباره زمان ترخیص خود از بیمارستان هم گفت: همچنان در بیمارستان بستری هستم و احتمالاً تا دو الی سه روز دیگر با نظر پزشکان مرخص شوم.
بیوگرافی ابوالفضل پورعرب
ابوالفضل پورعرب بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر متولد 4 آذر سال 1340 در تهران است. او فارغ التحصیل رشته بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشکده و دانشسرای هنر است.
او یکی از بازیگران معروف و سوپراستارهای دهه هفتاد سینمای ایران است و در فیلم های زیادی ایفای نقش کرده است.
ازدواج و همسران سابق
ابوالفضل پورعرب تا به حال سه ازدواج ناموفق داشته است. او از ازدوج اول و دومش یک پسر به نام پوریا و دختری به نام رعنا دارد.
او در سال 1370 با بازیگر زن آنا نعمتی ازدواج کرد. حاصل ازدواج یک دختر به نام رایکا است. پس از ازدواج با آنا نعمتی با بازیگری او مخالف بود و فقط در یک سریال به نام مسافر در سال 1379 در کنارش ایفای نقش کرد. در انتها هم از هم جدا شدند.
بیوگرافی آنا نعمتی آخرین همسر ابوالفضل پورعرب
آنا نعمتی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون متولد 20 تیر سال 1356 در شاهرود است. او بازی در سینما را در سال 75 شروع کرد. پس از گذراندن کلاس های بازیگری زیر نظر حمید سمندریان،، برای نخستین بار در نقش کوتاهی در فیلم هیوا بازی کرد. بازی در سریال مسافر باعث شد که مشهور شود.
شروع فعالیت بازیگری
او در ابتدا به عنوان دستیار کارگردانی کارش را شروع کرد. در فیلم دزد محصول سال 1364 دستیار کارگردان و نویسنده بود.
او با بازی در فیلم عروس در سال 1369 به صورت حرفه ای وارد عرصه بازیگری شد و می توان گفت که دهه هفتاد برای او، دوران طلایی بازیگری بود و در این دهه به عنوان چهره اول فیلم های زیادی شناخته شده بود.
نخستین فیلم
فیلم عروس محصول سال 1369 به کارگردانی بهروز افخمی است. ایوالفضل پورعرب در این فیلم در کنار نیکی کریمی ایفای نقش کرده است.
مرتضی آوینی دربارهٔ این فیلم گفته است: «عروس فیلمی است استادانه و نمونهای از سینمایی مطلوب. اصل مطلب این است که افخمی سینما را همانطور که باید باشد دیده است نه بیشتر و نه کمتر. انتخاب پورعرب برای این نقش بسیار عالی و بازی او بینقص است، چه جایزه بگیرد و چه نگیرد. تماشاگر همهچیز را باور میکند و هیچ لکه تاریکی نمییابد تا به تعارض میان واقعیت با آنچه در فیلم میگذرد پیشبرد. موسیقی فیلم آنقدر خوبروی فیلم نشسته بود تا آخر به یاد نیاوردم که فیلم موسیقی دارد. در فیلم «عروس»، عشق بین زن و مرد نیز صورتی واقعی داشت؛ نه صورتی افسانهای آنسان که در روانشناسی اعماق طرح میشود و نهحالتی اروتیک، آنسان که در فیلم «نوبت عاشقی». همهچیز واقعی بود و درعینحال، واقعیتی عظیمتر از پس همه وقایع جلوه داشت.»
داستان فیلم عروس: حمید پسری است که تازه از دانشگاه فارغالتحصیل شده و شغل و درآمدی ندارد و عاشق دختری به نام مهین میشود که خانواده او از وضعیت مالی خوبی برخوردارند و اختلاف طبقاتی باعث میشود که پدر عروس با ازدواج آنها مخالفت کند. حمید برای رسیدن به دختر مورد علاقه اش وارد قاچاق دارو میشود و رضایت پدر عروس را بدست میآورد. حمید و مهین برای ماه عسل به شمال سفر میکند و در بین راه با زنی تصادف میکند و حمید از ترس مجازات علیرغم مخالفت مهین فرار میکند، چون حمید برای کمک به مصدوم برنمی گردد مهین خودش برای کمک به مصدوم به بیمارستان مراجعه میکند و در طی این مدت متوجه کارهای غیرقانونی حمید میشود و قصد جدائی از حمید را دارد. حمید توضیح میدهد که کارهای غیرقانونی او به خاطر او و پدرش بوده و حالا برای رهایی از مشکلات باید به او کمک کند…
بیماری سرطان
ابوالفضل پورعرب به دلیل بیماری سرطان در دی ماه سال 1389 در بیمارستان بهمن تهران بستری شد و تحت درمان قرار گرفت و بعد از مدت ها خانه نشینی در مراسم تجمع هنرمندان برای محکومیت اهانت به پیامبر اسلام در مقابل دوربین قرار گرفت. او بسیار لاغر و نحیف شده بود و به همین دلیل بسیار مورد توجه قرار گرفت.
وی از اینکه در دوران بیمارش هیچکدام از مسئولین به عیادت وی نرفته بودند شاکی است و میگوید: اگر واقعاً ستاره بودیم چرا زمانی که سرطان داشتم و در بیمارستان بودم هیچکس سراغم نیامد؟ چرا گفتند معتاد شده؟ چرا گفتند ایدز گرفته؟ چرا همین آقای ضرغامی حالی از ما نپرسید؟ همان موقع وضعیت سفید را کار میکردم اما یک نفر از همین سریال سراغ ما نیامد. البته مردم لطف داشتند و پشت در بیمارستان بودند اما همکاران من چه سینمایی چه تلویزیونی هیچکدام نیامدند!
شایعه اعتیاد
مدتی پس از اینکه عکس های او در هنگام بیماری منتشر شد، در فضای مجازی شایعه شد که او معتاد شده است. ابوالفضل پور عرب هم واکنش نشان داد و این مشکلات جسمی را به دلیل بیماری سرطانش ربط داد.
عفونت شدید پا
ابوالفضل پور عرب مهر ماه سال 1401 سر صحنه ساخت فیلم مستند-داستانی «سگ» از ناحیه پا دچار جراحت شد و این جراحت در اثر کم توجهی دچار عفونت و متاسفانه عفونت به استخوان و خون او هم وارد شده است و در بیمارستان بستری شد.
کارنامه هنری ابوالفضل پورعرب
سینما
عروس (۱۳۶۹)
قربانی (۱۳۷۰)
نرگس (۱۳۷۰)
آواز تهران (۱۳۷۰)
رابطه پنهانی (۱۳۷۱)
مهاجران (۱۳۷۱)
سوظن (۱۳۷۱)
دوروی سکه (۱۳۷۱)
نیش (۱۳۷۲)
چهره (۱۳۷۴)
بهشت پنهان (۱۳۷۳)
در کمال خونسردی (۱۳۷۳)
بیقرار (۱۳۷۳)
مرضیه (۱۳۷۳)
مردی شبیه باران (۱۳۷۵)
قاصدک (۱۳۷۵)
حماسه قهرمانان (۱۳۷۶)
غریبانه (۱۳۷۶)
باد و شقایق (۱۳۷۷)
جوانی (۱۳۷۷)
مردی از جنس بلور (۱۳۷۷)
عشق کافی نیست (۱۳۷۷)
معصوم (۱۳۷۷)
دستهای آلوده (۱۳۷۸)
رقص شیطان (۱۳۷۸)
زندانی ۷۰۷ (۱۳۷۸)
تو را دوست دارم (۱۳۷۹)
همسر دلخواه من (۱۳۷۹)
تیک (۱۳۸۰)
به خاطر سوگند (۱۳۸۴)
چند میگیری گریه کنی (۱۳۸۴)
پسران آجری (۱۳۸۵)
مجنون لیلی (۱۳۸۶)
سربلند (۱۳۸۶)
دلواپسی (۱۳۸۷)
زمهریر (۱۳۸۹)
سایههای موازی (۱۳۹۳)
کاناپه (۱۳۹۵)
تلویزیون
۱۳۹۵ روزهای بیقراری
۱۳۹۰ وضعیت سفید
۱۳۸۸ آخرین سرقت
۱۳۸۷ جاده در دست تعمیر
۱۳۸۶ یک وجب خاک
۱۳۸۵ زیرزمین
۱۳۸۴ تا غروب
۱۳۸۲ عروس
۱۳۸۱ همراز
۷۹–۱۳۷۸ مسافر
۱۳۷۶ تنهاترین سردار
مجموعه نمایش خانگی
شهرزاد (۱۳۹۴)
جوایز و افتخارات ابوالفضل پورعرب
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم عروس در نهمین دوره جشنواره فیلم فجر
برنده بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم عروس در جشنواره بینالمللی فیلم پیونگ یانگ
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم نرگس در دهمین دوره جشنواره فیلم فجر
برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم مردی شبیه باران در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر
نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم غریبانه در هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر
نامزد تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم دستهای آلوده در دوره چهارم جشن خانه سینما
دیدگاه تان را بنویسید