مبلغ و رقم یارانه نقدی آذرماه دو برابر شد | تاریخ واریز یارانه نقدی اعلام شد |برای ثبت نام کالابرگ کلیک کنید
حذف یارانه نقدی و تبدیل آن به کالابرگ تا آخر سال منتفی است. پیش بینی ما آن است که تا آخر سال ۷۰ درصد بودجه محقق شود.
یارانه نقدی ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار تومانی از اردیبهشت به حساب خانوارها واریز می شود. یارانه نقدی آبان پرداخت می شود. یارانه نقدی از اردیبهشت 300 و 400 هزار تومانی شد. یارانه نقدی هر ماه در بیستم ماه پرداخت می شود. پیشبینی میشود که یارانه نقدی آبانماه هم بیستم همین ماه به حساب سرپرست خانوارها واریز شود.
اگر دولت بخواهد یک بسته جدید معیشتی سوای یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به افراد یا گروههایی بدهد آنجا میتواند برای این مورد خاص کالابرگ ارائه بدهد.
حذف یارانه نقدی و تبدیل آن به کالابرگ تا آخر سال منتفی است. پیش بینی ما آن است که تا آخر سال ۷۰ درصد بودجه محقق شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: وزارت اقتصاد هم گفته داریم روی کالا برگ کار میکنیم؛ اما اگر تعلل اتفاق بیفتد ما ناگزیریم ظرف دو سه هفته آینده با هماهنگی کمیسیون های مربوطه در این حوزه اقدام نظارتی انجام دهیم.
طرح کالابرگ الکترونیک تفاوتهایی با کوپن دهه شصت دارد و بیشتر شبیه به پرداخت کمک هزینه نقدی برای خرید کالاهای اساسی است.بحث کوپن یا کالابرگ الکترونیک از تابستان سال ۱۳۹۷ و با افزایش چشمگیر قیمت کالاهای اساسی مطرح شد.بر این اساس قرار اسـت همان کارت بانکی کـه افراد با آن یارانه می گیرند بـه کالابرگ الکترونیک تبدیل شود تا مردم با استفاده از آن از فروشگاهها سهمیه کالاهای اساسی خودرا دریافت کنند .بر اساس گمانه زنی ها کالابرگ الکترونیک هر چند ماه یکبار شارژ می شود.در ادامه به آخرین اخبار از کالابرگ الکترونیک می پردازیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: وزارت اقتصاد هم گفته داریم روی کالا برگ کار میکنیم؛ اما اگر تعلل اتفاق بیفتد ما ناگزیریم ظرف دو سه هفته آینده با هماهنگی کمیسیون های مربوطه در این حوزه اقدام نظارتی انجام دهیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در مورد عدم ارائه کالا برگ الکترونیک در اجرای طرح اصلاح قیمت ها، گفت: طبق قانون بودجه۱۴۰۱، دولت مکلف بود بعد از حذف ارز ترجیحی کالابرگ را به گونه ای پرداخت کند که قدرت کاهش یافته به نسبت شهریور ۱۴۰۰برای دهک های مشمول حفظ شود آلان این کار انجام نشده است.
عصرایران نوشت، احسان ارکانی با بیان این مطلب گفت: قرار بود ما به تفاوت افزایش قیمت کالاهای اساسی به نسبت شهریور ۱۴۰۰ با کالا برگ جبران شود؛ وزارت اقتصاد هم گفته داریم روی کالا برگ کار میکنیم؛ اما اگر تعلل اتفاق بیفتد ما ناگزیریم ظرف دو سه هفته آینده با هماهنگی کمیسیون های مربوطه در این حوزه اقدام نظارتی انجام دهیم.
وی افزود: ما باید ببینیم گیر این کار و دستگاهی که تعلل یا استنکافش عامل اصلی اجرایی نشدن کالابرگ الکترونیکی است، چیست؟ اگر بحث منابع مالی باشد به سازمان برنامه بودجه برمی گردد، اگر بحث زیرساخت های الکترونیکی و زیرساخت شبکه باشد قسمتی از آن به وزارت ارتباطات، قسمتی به وزارت صمت، قسمتی به وزارت اقتصادو قسمتی به وزارت جهاد کشاورزی برمی گردد و باید مسئولان مربوطه توضیح دهند که در چه مرحله ای هستند. اگر مشکلاتی که مانع ادامه کار شده مربوط به دستگاه مشخصی است توضیحات آنها را میشنویم و اگر قانع کننده نبود نسبت به سایر موارد اقدام میکنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیشترین افزایش قیمت را اقلام غذایی دارند. حدود ۶۰درصد تورم در لبنیات، گوشت قرمز وسفید، تخم مرغ، برنج و محصولات بر پایه آرد صنعتی و نان سفید داریم. در مجموع تورم برای همه کالاها در کشور سی درصد است اما آنچه که برای مردم مهم است قیمت میلگرد و مصالح ساختمانی نیست بلکه افزایش قیمت مواد غذایی است که حدود ۶۰درصد است.
ارکانی ادامه داد: این تورم را کالابرگ باید حذف میکرد. اگر در شهریور ۱۴۰۰ قیمت یک کیلو مرغ ۴۰ هزار تومان بوده الان کیلویی ۶۵هزارتومان شده است یعنی به قیمت مرغ ۲۵هزار تومان اضافه شده است باید ببینیم یک خانواده چهارنفره مصرف ماهیانه مرغش چندکیلوگرم بوده است بعد هزینه مازاد این را حساب کنیم و به آنها در قالب کالابرگ این ما به تفاوت را پرداخت کنیم که مرغ را با همان قیمت شهریور ۱۴۰۰تامین کنند.
نماینده مردم نیشابور در مجلس تصریح کرد: من با یارانه نقدی موافق نیستم یارانه نقدی که در حال حاضر پرداخت میکنیم به سرنوشت ۴۵هزار تومان قبلی دچار میشود. امسال ۳۰۰هزار تومان یارانه میدهیم که هنوز به پایان سال نرسیده این ۳۰۰هزار تومان به دلیل تورم ۶۰درصدی ارزشش ۱۲۰هزار تومان شده است و سال بعد این عدد اصلا ارزش ندارد شاید همه فکر کنند پول نقد مهم باشد درصورتی که در شرایط تورمی پول نقد مهم نیست و همه در این شرایط سعی میکنند پول نقدشان را به کالا تبدیل کنند که ارزشش را حفظ کند.
وی خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی بهترین راه جبران این تورم ارائه کالا برگ است چراکه هرسال با قیمت کالاها ارزشش حفظ میشود و اعتبارش بیشتر میشود اگر دولت این را اجرایی نکند مجلس باید بنشیند و فکر اساسی کند.
نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات گفت: با توجه به تصمیم دولت و مجلس تا پایان امسال یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهدشد و کالابرگی نیز صادر نخواهد شد.
او افزود: با توجه به اینکه مردم برای این رقم یارانه حساب کردند و یارانه را صرف کالای اساسی میکنند مثلاً خیلیها صرف هزینه آموزش، ایاب و ذهاب و در واقع برای آن برنامه ریزی کردند درحال حاضر حذف این رقم و تبدیل به کالابرگ در دولت منتفی و در مجلس نیز کسی به دنبال این موضوع نیست.
نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات ادامه داد: ما در قانون این اجازه را به دولت داده ایم فقط در یک صورت اگر دولت بخواهد بسته معیشتی جدید اضافه به مبالغ پرداختی کنونی تحت عنوان بسته معیشتی به افراد و گروههای خاصی بدهد میتواند کالابرگ برای این مورد خاص دوباره منتشر کند.
زنگنه بیان کرد: اما اینکه یارانه نقدی حذف و تبدیل به کالابرگ شود تقریباً در سال ۱۴۰۰ منتفی و همین بحث نقدینگی تا آخر سال با توجه به اینکه منابع مالی آن در مجلس پیش بینی شده است پرداخت خواهد شد.
مبلغ یارانه نقدی آذر ماه چقدر است؟
در این گزارش به توضیحاتی درباره اینکه یارانه آذر ماه چقدر است و کی واریز می شود؟ پرداخته شده است.
با توجه به اینکه قرار بود زیر ساخت های کالابرگ الکترونیک تا شهریور ماه آماده شود اما به دلیل اینکه چنین طرح عظیمی برای اینکه نتیجه مطلوب داشته باشد نیازمند یک زیر ساخت قوی و محکم می باشد، در حال حاضر اجرای این طرح امکان پذیر نیست. اما براساس فراهم نبودن زیر ساخت های این طرح یارانه مهر، نقدی پرداخت شد و آبان و آذر نیز احتمالا نقدی پرداخت می شود.
براساس گزارشات سخنگوی دولت اعلام کرد: با توجه به آماده نبودن زیرساخت های لازم برای پرداخت کالابرگ الکترونیکی، در حال حاضر یارانه ها بهصورت نقدی پرداخت خواهد داشت.
یارانه مهر ماه روز چهارشنبه ۲۰ مهر ماه به حساب خانوارها واریز شد، یارانه آبان ماه نیز مانند ماه های گذشته در روز پنجشنبه ۱۹ آبان ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
گفتنی است پیش تر نیز وزیر اقتصاد اعلام کرده بود که فعلا زیرساخت های طرح کالابرگ الکترونیک مهیا نشده است، بر همین اساس یارانه مرحله 142 آبان ماه ۱۴۰۱، مانند 7 ماهه نخست سال جاری، بدون تغییر روز چهارشنبه ۲۰ مهر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.
این در حالیست که در حال حاضر سازمان هدفمندی یارانهها اعلام نکرده است که یارانه آذر ماه مانند ماه های گذشته پرداخت می شود یا طرح کالابرگ الکترونیک اجرایی می شود.
زمان دقیق واریز یارانه نقدی آذر ماه
طبق بررسی های صورت گرفته بیش از ۷۰ هزار سرپرست خانوار به جمع یارانه بگیران افزوده شدند و خانوارهایی که دهک یک تا ۳ هستند، رقم یارانه آنها ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر فرد و خانواده های دهک ۴ تا ۹ مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر یارانه به حساب سرپرست خانوار واریز شد. زمان واریز یارانه نقدی آذر ماه یکشنبه 20 آذر ۱۴۰۱ خواهد بود.
براساس بررسی های پایگاه خبری صفحه اقتصاد، طی روزهای گذشته وزیر اقتصاد اعلام کرد زیر ساخت های طرح کالابرگ الکترونیک در حال حاضر آماده نمی باشد اما به گفته وزیر اقتصاد احتمال اجرای آزمایشی طرح کالابرگ الکترونیک نیز مطرح است.
بر اساس اعلام عضو هیأت مدیره بانک قرضالحسنه مهر ایران، برای دریافت وام با وثیقه سهام افراد باید با مراجعه به پیشخوان بانک فرآیند توثیق را به صورت آنلاین انجام دهند و بعد از دریافت کد مربوطه، می توانند از طریق شعبه و یا از طریق پیشخوان مجازی برای دریافت وام خود اقدام کنند.
هموطنان گرامی میتوانند به صورت غیرحضوری و از طریق تماس با تلفن گویا سازمان هدفمندسازی یارانههای کشور پاسخ پرسشها و راهنماییهای خود را دریافت کنند.
در تهران از طریق تماس با شماره تلفن ۴۳۸۵۷ و در شهرستانها با شماره تماس ۴۳۸۵۷-۰۲۱ در ۲۴ ساعت شبانه روز اطلاعات خود را کسب کنند.
ارتباط با سازمان برنامه و بودجه کشور
تلفنخانه مرکزی : ۳۳۲۷۱
همه چیز درباره اجرای کالابرگ الکترونیک
کالابرگ الکترونیک جایگزین مناسبی برای یارانه نقدی است؟ چگونه کالابرگ الکترونیک اجرایی می شود؟ زمان دقیق اجرای کالابرگ الکترونیک کی است؟ کالابرگ الکترونیک چیست؟
به دلیل فسادهای شکل گرفته ارز ۴۲۰۰ تومانی دولت سیزدهم تصمیم به حذف ارز ترجیحی و تخصیص آن به نحو دیگری را گرفت. اما باید سیاستهای حمایتی طوری اعمال شود تا معیشت خانوارها آسیب نبیند و سفره آنها کوچکتر نشود.
بنابر این دولت در ماههای ابتدایی سال جاری، با حذف ارز ترجیحی تصمیم گرفت یارانه نقدی را به ۹ دهک درآمدی بدهد تا زمانی که امکان زیرساخت کالابرگ الکترونیک فراهم شود و این طرح جایگزین یارانه نقدی شود.
گفتنی است که مبحث کالابرگ از سال ۹۷ مطرح شده و در قانون بودجه ۱۴۰۱ هم به آن اشاره شده است.
در خصوص اجرای کالابرگ الکترونیک، بنا به سخنانی که وزیر صمت اعلام کرده بود، هر خانوار با هر کارت بانکی که دارد برای خریدی که می خواهد انجام دهد، با کشیدن کارت بخشی از هزینه از کارت فرد و بخش دیگر از یارانه کسر خواهد شد.
در خبری دیگر نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عنوان کرده است که میزان شارژ اعتبار در کارت بانکی یا کارت یارانهای به اندازهی مابهالتفاوت قیمت شهریور سال قبل با قیمت جدید است.
در این صورت اگر قیمت کالایی ۳۰ هزار تومان بوده است با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۵۰ هزار تومان میرسد، و بیست هزار تومان مابهالتفاوت آن کالا در قالب یارانه به حساب سرپرست واریز می شود و فرد ۳۰ هزار تومان را از جیب خود پرداخت میکند و ۲۰ هزار تومان از اعتبار یارانه اش که مابه التفاوت است هزینه میشود.
به گفته مسئولین برای اجرای این طرح در مرحله اول باید اعتبار در کارت شارژ شده و سپس حذف ارز ترجیحی صورت گیرد.
بر اساس اخبار منتشر شده در رسانه ها با اجرا شدن طرح کالابرگ الکترونیک قیمت کالاهای ضروری معیشتی، به شهریور ۱۴۰۰ باز بر میگردد.
به نوعی طرح کالابرگ الکترونیک جدید طرح بهروزرسانی شده ی طرح کوپنی قدیم است که در سالهای اول انقلاب اجرا میشد.
اولین موردی که در خصوص کالابرگ الکترونیک مطرح است این است که کالابرگ فسادآفرین و و موجب ایجاد بازار سیاه می شود.
علاوه بر ایجاد بازار سیاه و فضای مناسب برای دلالی، با توجه بر اینکه امکان انتخاب کالاها از مردم گرفته شده است، اقدام خرید و فروش کالاها توسط مردم نیز آثار مخربی دارد.
در سال های گذشته نیز در طرح کوپن تخلفات بسیاری صورت گرفت که باعث شد در سال ۶۷ قانون منع خرید و فروش کوپن به تصویب برسد.
با توجه به اینکه در سال ۶۸ جمعیت کشور ۴۸ میلیون نفر بود، و در حال حاضر با جمعیت کنونی طرح کالا برگ نیازمند یک برنامه ریزی بسیار دقیق و جامع است تا موجب فساد و تخلف نشود.
و این اقدام نیازمند دستگاه نظارتی بسیاری قویای است که خیلی هزینهبر است. بنا بر این و بر اساس بررسی ها اگر مبلغ به صورت نقدی به قشر پردرآمد نیز پرداخت شود، بهصرفهتر از راه اندازی طرح کالابرگ الکترونیکی است.
یارانه نان هوشمندسازی شد؟
درست است که آرد امروز برای نانوایان دولتی است و قیمت آن افزایشی نداشته؛ اما تمام هزینههای تولید که آرد نیست؛ آرد تنها ۲۰درصد هزینههای ماست و ۸۰درصد باقی هزینهها، هزینههای جانبی است و نمیتوان تنها با پرداخت ۸ تا ۱۵درصد از فروش، این هزینهها جبران شود.
به گزارش اقتصادنیوز روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:
اقتصاددانان در ابتدا با طرح هوشمندسازی یارانه نان مخالف بودند و راه منطقیتر را پرداخت یارانه به مصرفکنندگان میدانستند.
به عقیده آنها ثابت نگهداشتن قیمت نان، مساوی با قیمتگذاری دستوری است و آفت قیمتگذاری دستوری نیز به جان تولیدکننده خواهد افتاد و در درازمدت نیز هم تولیدکننده، هم مصرفکننده و هم اقتصاد را نابود خواهد کرد. موضوعی که بدان توجهی نشد و حال آثار آن بهتدریج در حال نمایانشدن است و نانوایان سنتی، از شکست طرح در فاز اول سخن میگویند.
دولت زمانیکه میخواست هوشمندسازی یارانه نان را اجرا کند، با مشکلاتی مواجه بود که میتوان فراهمنبودن زیرساختها را از اهم این مشکلات دانست؛ اگر سیاستگذار میخواست مابهالتفاوت قیمت آرد را باتوجه به تعداد نانهایی که نانوا فروخته، بپردازد، نیازمند کارتخوانهایی مخصوص بود که در آن زمان همه نانواییها به این کارتخوانها مجهز نبودند، بنابراین تصمیم بر آن شد که طرح در دو فاز اجرا شود؛ اما فاز اول طرح، چیزی جز قیمتگذاری دستوری نان نبود؛ نتیجه قیمتگذاری دستوری نیز سالهاست که در اقتصاد ایران نمایان است.
بیژن نوروزیمقدم، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران، در پاسخ به این پرسش که آیا هوشمندسازی یارانه نان تا به امروز نتایج مثبتی برای این صنف بهدنبال داشته، گفت: زمانیکه قرار شد طرح هوشمندسازی یارانه نان به مرحله اجرا درآید، صحبت بر سر این بود که نان قیمت واقعی خود را پیدا کند و از سوی دیگر برای اینکه نانی که بهدست مردم میرسد، با افزایش قیمت همراه نباشد، مابهالتفاوت قیمت به نانوا پرداخت شود، یعنی قرار بود ما آرد را آزاد بخریم و دولت مابهالتفاوت قیمت نان و آرد را به ما پرداخت کند، اما این طرح عملی نشد.
بهزاد نبوی: امیدوارم حکومت زودتر به عقلانیت برسد/ از اعمال خشونت و خونریزى اجتناب کنید
او افزود: از ماه دوم تا به امروز قیمت آب، برق، گاز، دستمزد کارگر و... افزایش داشته است؛ اما دولت بدون توجه به افزایش هزینههای تولید، تمام این افزایش هزینهها را با پرداخت ۱۰ تا ۱۵درصد از فروش کل به ما جبران کرد؛ یعنی اگر برای مثال، روزی دومیلیون تومان نان بفروشیم، دولت برای نان نوع دو (سنگک) ۱۰درصد کل فروش که دویستهزارتومان میشود را به نانوا پرداخت میکند و برای نان نوع یک (لواش و بربری) نیز ۱۵درصد این مبلغ.
نوروزیمقدم اظهار کرد: درست است که آرد امروز برای نانوایان دولتی است و قیمت آن افزایشی نداشته؛ اما تمام هزینههای تولید که آرد نیست؛ آرد تنها ۲۰درصد هزینههای ماست و ۸۰درصد باقی هزینهها، هزینههای جانبی است و نمیتوان تنها با پرداخت ۸ تا ۱۵درصد از فروش، این هزینهها جبران شود؛ این موضوع اصلا صرفه اقتصادی برای نانوا ندارد و قیمت نان با هزینههای نانوا همخوانی ندارد. حتی اگر دولت همین الان تصمیم بگیرد تا قیمت نان را افزایش دهد و آن را واقعی کند، بازهم ما ضرر کردهایم، زیرا ۸ماه از سالرا با قیمتهایی غیراقتصادی نان فروختیم.