وام بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی به 20 میلیون رسید؟| افزایش مبلغ وام بازنشستگان و مستمری بگیران + جزئیات جدید از دعوای بازنشستگان با دولت
، احمد اسفندیاری با اشاره به جمعیت چهار میلیون نفر مستمریبگیری این سازمان، آغاز فرایند پرداخت تسهیلات مالی ویژه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی و افزایش ۷۰ درصدی مبلغ وام نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به بازنشستگان و مستمریبگیران از سال ۱۳۹۹ تغییراتی داشته و امضای تفاهم نامهای با تکیه بر منابع داخلی سازمان و اعتبارات بانک رفاه کارگران در جهت همافزایی و ایجاد تعامل بیشتر، زمینهساز افزایش قابل توجه ظرفیت پرداخت تسهیلات به بازنشستگان شده است.
کانون عالی بازنشستگان پیگیریهای لازم را برای افزایش مبلغ وام بازنشستگان این سازمان انجام داده است. وام بازنشستگان به تعداد بیشتر از بازنشسته ها قرار است پرداخت شود. مبلغ وام بازنشستگان افزایش یافت. وام بازنشستگان شرایطی دارد. جزئیات مربوط به وام بازنشستگان را در این خبر دنبال کنید.
جزئیاتی از مبلغ وام بازنشستگان
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی از آغاز فرآیند پرداخت تسهیلات مالی ویژه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی و افزایش ۷۰ درصدی مبلغ وام نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: مبلغ وام با افزایش ۷۰ درصدی به ۱۲ میلیون تومان رسید.
به گزارش ایمنا به نقل از سازمان تأمین اجتماعی، احمد اسفندیاری با اشاره به جمعیت چهار میلیون نفر مستمریبگیری این سازمان، آغاز فرایند پرداخت تسهیلات مالی ویژه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی و افزایش ۷۰ درصدی مبلغ وام نسبت به سال گذشته، اظهار کرد: پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به بازنشستگان و مستمریبگیران از سال ۱۳۹۹ تغییراتی داشته و امضای تفاهم نامهای با تکیه بر منابع داخلی سازمان و اعتبارات بانک رفاه کارگران در جهت همافزایی و ایجاد تعامل بیشتر، زمینهساز افزایش قابل توجه ظرفیت پرداخت تسهیلات به بازنشستگان شده است.
وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته نزدیک به ۶۰۰ هزار فقره تسهیلات به مستمریبگیران پرداخت شده است، افزود: در سال ۹۹ بیش از ۳۳۰ هزار تسهیلات قرضالحسنه به بازنشستگان و مستمریبگیران به مبلغ پنج میلیون تومان و در سال ۱۴۰۰ نیز حدود ۳۰۰ هزار فقره تسهیلات با مبلغ هفت میلیون تومان پرداخت شده است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: در سال جاری ۴۱۶ هزار نفر از بازنشستگان و مستمریبگیران از این تسهیلات بهرهمند خواهند شد و مبلغ این تسهیلات ۱۲ میلیون تومان با اقساط ۲۴ ماهه و با کارمزد چهار درصد خواهد بود. سهمیههای تخصیصی به کانونهای بازنشستگان استانها با توجه به تعداد بازنشستگان هر استان و اعضای کانونها، تعیین و اعلام شده است و اولین مرحله تسهیلات قرضالحسنه به متقاضیان ثبتنام شده توسط کانونهای بازنشستگان پرداخت میشود.
دعوای بازنشستگان تامین اجتماعی و هیات دولت بالا گرفت!
در ادامه اختلاف روزهای اخیر بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی و هیات دولت بر سر نحوه افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح، روز گذشته مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیحاتی به خبرنگاران داد.
این توضیحات کوتاه در حاشیه جلسه هیات دولت داده شد و مطابق آن، مسعود میرکاظمی در صحبتهایی که به سختی قابل شنیدن است، گفت: قانون حکم کرده است که انجام بگیرد، بحث مربوط به صندوق تامین اجتماعی است و صندوق به دولت مربوط نیست. این بخش مربوط به هیات مدیره (هیات امنای) سازمان است و طبق مصوبات قانونی انجام میشود. ممکن است تاخیری اتفاق بیفتد اما در نهایت خارج از قانون نیست.
با توجه به کشدار شدن موضوع اختلاف افزایش حقوق بازنشستگی و ورود بحث برانگیز مجلس شورای اسلامی به ماجرا، در مجموع از صحبتهای روز گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه مطلب جدیدی بدست نمیآید و معلوم نمیشود که بلاخره دولت در مقابل این مسئله چه راهکاری در پیش گرفته است.
حرفهای نامعلوم رئیس سازمان برنامه
این نقل قول کوتاه به همراه توضیحاتی درباره طرح رتبه بندی معلمان از روز گذشته مدام درحال بازنشر و دست به دست شدن در شبکههای مجازی است. با وجود این همرسانی اما بازنشستگان معترض نیز از این توضیحات چیزی متوجه نمیشوند.
به صورت دقیقتر از شنیدن صحبتهای مسعود میرکاظمی معلوم نمیشود که آیا دولت اشتباه خود را پذیرفته است؟ آیا قرار هست مصوبه بحث برانگیز افزایش ۱۰ درصدی مستمریها تغییری بکند؟
در این رابطه علی دهقانکیا، مسئول کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان تهران گفت: صحبت اخیر رئیس سازمان برنامه و بودجه را به فال میگیریم، انتظار داریم منظور از قانونی که آقای میرکاظمی در مورد افزایش حقوق کارگران بازنشسته راجع به آن صحبت کردند همان ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی باشد که سالهاست مبنای تعیین دستمزد کارگران شاغل و مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی است.
نظر رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از این حیث حائز اهمیت است که از یکسو به دنبال استعفای حجتالله عبدالملکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اکنون زیر نظر سرپرست اداره میشود و از سوی دیگر نیز در ماههای گذشته پیشنهادات و توصیههای این سازمان نقش موثری در تغییر حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان داشته است.
دلیل اهمیت موضوع
دعوای بازنشستگان تامین اجتماعی و هیات دولت از زمانی آغاز شد که هیات دولت برخلاف مصوبه هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگان سایر سطوح بگیر را به جای ۳۸ درصد تنها ۱۰ درصد افزایش داد. واکنش سراسری بازنشستگان معترض باعث شد تا کمیسیون تطبیق مقررات مجلس موضوع را بررسی کند.
نتیجه این بررسی هفته گذشته منتشر شد و به موجب آن مجلس جانب بازنشستگان را گرفت و رای به ابطال مصوبه هیات دولت داد.
این وضعیت مبهم بعد از آن به وجود آمد که دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت مدعی شد: تا زمانی که شخص رئیس مجلس این موضوع را به صورت رسمی ابلاغ نکند، نظر هیات تطبیق مقررات جنبه مشورتی خواهد داشت و تغییر مصوبه به استناد این نظر الزام آور نیست.
پیش از ورود مجلس به ماجرا نیز شماری از بازنشستگان در اعتراض به این وضعیت شکایتهایی را در دیوان عدالت اداری ثبت کردهبودند.
دولت چه تصمیمی خواهد گرفت؟
عقب نشینی هیات دولت در برابر نحوه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی موضوعی است که برخی صاحب نظران با شک تردید به آن نگاه میکنند.
علیرضا حیدری، نائب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری پیش از این به تجارتنیوز گفت: به توجه رویکرد اقتصادی دولت و برنامه کنترل قدرت خرید، بعید است با نظر مجلس شورای اسلامی، دولت افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی را بازبینی کند.
در مقابل افرادی مثل محمد حسن زدا، معاون فنی و درآمد و سرپرست پیشین سازمان تامین اجتماعی نیز در صفحه اینستاگرام خود نوشت: با انتشار تصمیم کمیسیون تطبیق مقررات مجلس، دولت راهی غیر از عقب نشینی ندارد.