اخبار سهام عدالت / اخبار سهام عدالت در دولت سیزدهم
دارندگان سهام عدالت امروز غافلگیر شدند/ارزش سهام عدالت چقدر بالا رفت؟
ارزش سهام عدالت، ۰.۹درصد افزایش یافت.
سهام عدالت را همه مردم ثبت نام نکرده اند. سهام عدالت فعلا خرید و فروش نمی شود.ارزش سهام عدالت هر روز اعلام می شود. سود سهام عدالت هر چند وقت یکبار واریز می شود. سهام عدالت در چند سال اخیر طرفدار زیادی داشته.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ در پایان معاملات امروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت در مقایسه با روز دوشنبه (۱۲ اردیبهشت ماه)، ۰.۹درصد افزایش یافت و ارزش سبد ۵۳۲هزار تومانی، یک میلیون تومانی و ۴۹۲هزار تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۴ میلیون و ۵۹۶هزار تومان، ۲۷ میلیون و ۴۹۲هزار تومان و ۱۳ میلیون و ۵۳۱هزار تومان رسید. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰درصد قابل فروش سبد ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت به ۸ میلیون و ۷۵۷هزار تومان رسیده است.
سود سهام عدالت کی پرداخت میشود؟
طبق اعلام وزارت اقتصاد قرار است تا پایان این ماه سودهای باقی مانده از سهام عدالت سال قبل پرداخت شود. همچنین به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به بیش از چهار میلیون جامانده سهام عدالت واگذار میشود.
ذبیح الله سلمانی، معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی به تسنیم اعلام که تمامی سودهای باقی مانده از سهام عدالت تا عید فطر پرداخت شود. اگر این پرداخت انجام نشد مردم تا پایان اردبیهشت ماه منتظر باشند.
از سوی دیگر رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از آغاز فرآیند اختصاص سهام عدالت به جاماندگان خبر داد. این موضوع در حالی رخ میدهد که چند روز پیش مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی با تکذیب انتشار برخی اخبار مبنی بر آغاز ثبتنام مشمولان جدید از مشخص نشدن سازوکارهای فرآیندهای اجرایی این طرح خبر داد.
روند صعودی بازار سرمایه باعث افزایش ارزش واقعی سهام عدالت نیز شده و درحالی که ارزش واقعی سهام ۲۹۲ هزار تومانی در اواسط فروردین ماه بیش از ۱۱ میلیون تومان بود، طبق آخرین امار به بیش از ۱۲ میلیون تومان رسیده است.
پس از آزادسازی سهام عدالت، مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، میتوانند با مراجعه به سامانه www.samanese.ir ارزش واقعی سهام و جزییات دارایی خود را مشاهده کنند. این ارزش یکسان نیست و تحت تاثیر نوسانات بازار افزایشی یا کاهشی میشود. برای مثال، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه یک میلیون تومانی در ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۹، ۱۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان قیمت داشت، در حالی که قیمت این سهام در ۱۶ تیرماه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش یافته بود. سهامی که در روزهای نخستین آزادسازی سهام عدالت یعنی اردیبهشت ماه و خرداد ماه سال ۱۳۹۹ بیش از ۲۰ میلیون تومان قیمت داشت.
در این راستا، در یازدهم مهرماه سال گذشته ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در ۲۸ آبان ماه حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت داشت. اما روند نزولی در بورس باعث کاهش این ارزش شد. به طوریکه ارزش واقعی سهام عدالت به ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی در ۲۹ بهمن ماه سال گذشته، ۱۰ میلیون و ۳۵۱ هزار تومان قیمت داشت.
در نهم فروردین ماه سال جدید ارزش واقعی این سهام با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با توجه به صعود بازار در روزهای گذشته، این رقم به حدود ۱۲ میلیون و ۲۷۵ هزار تومان رسیده است.
البته همچنان امکان فروش این سهام برای مشمولان وجود ندارد و این افراد همچنان باید منتظر تصمیم مسئولان برای تعیین تکلیف سهام عدالت باشند./ایسنا
سود سهام چه کسانی کامل واریز نمیشود؟
براساس اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی از ۳۶ شرکت بورسی سهام عدالت، ۷ شرکت هنوز سود سهام عدالت سال ۹۹ را واریز نکردهاند. آن هم در حالی که حدود ۷ ماه از مهلت قانونی واریز سود گذشته است.
مخابرات، گروه صنعتی مپنا و صنایع سیمان دشستان سه شرکتی هستند که هنوز هیچ مبلغی را به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردهاند. فولاد مبارکه اصفهان، شرکت پالایش نفت بندرعباس، فولاد خوزستان و پالایش نفت تبریز هم تنها بخشی از سود سهام خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز کردهاند.
به همین دلیل میتوان گفت افرادی که سهامدار این هفت شرکت هستند، نباید منتظر دریافت سود سهام عدالت خود به صورت کامل باشند. اما بقیه دارندگان سهام عدالت میتوانند امیدوار باشند که سود خود را به صورت کامل دریافت کنند.
سود سهام عدالت
سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی ابعاد موضوع سود سهام عدالت بر اساس عملکرد سال ۱۳۹۹ را تشریح کرد و گفت: سود شناسایی شده قابل تقسیم سهام عدالت برای سال مالی ۱۳۹۹ به طور متوسط ۶۰۰هزار تومان برای هر سهامدار است؛
علی اکبر حیدری، با اعلام خبر خوب شناسایی وصول و تخصیص سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت به سهامداران که توسط رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام شده بود، گفت: پرتفوی سهامداران سهام عدالت یکمیلیون تومانی و پانصدهزار تومانی است. در نظر داشته باشید که تعداد سهامداران یکمیلیونی تقریبا ۱۲درصد از کل ۴۹میلیون نفر است. اگر کسی سهام عدالت یکمیلیون تومانی داشته باشد، سود متعلق به آن حدود یکمیلیون و ۱۰۰هزار تومان بوده و اگر هم سهامدار عدالت ۵۳۲هزار تومانی باشد حدود ۶۰۰هزار تومان سود دریافت میکند، اما همانطور که اشاره شد این که برای سهامداران از هر دو گروه چه مبلغی را میتوان تا پایان سال وصول کرد و چه مبلغی از میزان وصول شده را میتوان توزیع کرد به مولفههای مختلفی بستگی دارد. حیدری بیان کرد: خبرهای قبلی به نوعی منعکس شده که گویا این مبلغ به طور کامل و قطعی از شرکتهای سرمایهگذار استانی وصول شده و تا پایان سال توزیع خواهد شد. در حالی که این مبلغ تنها در مجامع سرمایهپذیر بورسی و غیربورسی به عنوان سود قابل تقسیم « شناسایی » عنوان شده است. او تاکید کرد: در نظر داشته باشید که فرآیند وصول این مبالغ همچنین تجمیع و توزیع آن به طور قطع زمان بیشتری نسبت به پایان سالجاری میطلبد؛ همانطور که مبالغ سود عملکرد سال ۹۸ نیز هنوز وصول و توزیع نشده است، این موضوع حتی در مورد سالهای قبل از سال ۱۳۹۸ هم همچنان وجود دارد. سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی ادامه داد: از طرفی دیگر در نظر داشته باشید که به طور معمول تمام مبالغی که شناسایی میشوند، وصول نمیشود. موارد متعددی و ملاحظاتی در این رابطه با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور وجود دارد که سبب میشود برخی شرکتها با وجود شناسایی سود، موفق به تامین نقدینگی موردنیاز برای انتقال این دارایی به صاحبان سهام را نداشته باشند. او افزود: از طرفی به طور معمول فرآیندهای وصول سود و توزیع آن هم مترتب بر این نیست که کل مبلغ شناسایی شده به مردم تخصیص پیدا خواهد کرد، زیرا در راستای صیانت و حفاظت از حقوق سهامداران عدالت گاهی نیاز میشود که بخشی از این مبالغ در قالب افزایش سرمایه برای فعالیتهای توسعهای استفاده شود./ دنیای اقتصاد
تصمیم جدید سازمان بورس برای سهام عدالت
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگر درمورد سهام عدالت نیز گفت: مسیری که در سال گذشته در این راستا طی شد، ابهامات و ایرادات اساسی داشت که برای حل این ابهامات کارگروهی تشکیل شده تا ساختار فرایند اجرایی سهام عدالت مورد بررسی قرار بگیرد که این دارایی ارزشمند به نحو احسن مدیریت شده و به مالکان اصلی آن داده شود.
چالش پالایشگاهها، صادرات محصولات توسط دولت است
وی در ادامه با بیان اینکه چالشهای بازار سرمایه مشخص است، عنوان کرد: این بی انصافی است که بگوییم در حوزه حذف قیمتگذاری دستوری اقدامی انجام نشده است. در چند سال گذشته این اتفاق در صنایع مختلف از جمله فولاد و پتروشیمی رخ داد. این مسیر باید برای سایر محصولات نیز ادامه پیدا کند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: البته دلیل همه چالشها قیمتگذاری دستوری نیست. گاهی فرایندها مشکل دارد. برای مثال پالایشگاهها خصوصی شدهاند اما محصولات آنها توسط دولت صادر میشود.
آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس
عشقی درمورد آخرین وضعیت عرضه خودرو در بورس نیز توضیح داد: سیاستگذاری عرضه خودرو در بورس بر عهده سازمان بورس نیست اما شرایط پذیرش در بورس کالا فراهم است. اما تصمیم نهایی را باید وزارتخانه مربوطه اخذ کند. این موضوع درحال مذاکره است.
قرارداد جدید با صندوق توسعه ملی برای تزریق مداوم منابع
وی در ادامه با اشاره به مصوبه تزریق منابع از صندوق توسعه ملی به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه گفت: صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه برای حمایت از بازار تشکیل شده است و دولت برای گسترش آن عزم جدی دارد. این تصمیم وجود دارد که مبلغی به صورت مداوم به این صندوق واریز شود و در لایحه بودجه سال آینده برای نخستین مرتبه مبلغی برای این موضوع دیده شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: تصمیم دولت این است که علاوه بر ۲۰۰ میلیون تومانی که سال گذشته برای تزریق به صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه تصویب شد، مبلغ جدیدی تصویب و به صورت ماهیانه و مداوم واریز شود. در این راستا با صندوق توسعه ملی قراردادی امضا خواهد شد.