سرنوشت قیمت دلار در 1401 | دلار پایین می آید
به اعتقاد حجت قندی، اقتصاددان احتمال ثبات قیمت ارز در محدوده فعلی در کوتاهمدت بیشتر است اما شوک ارزی بعدی نیز چندان دور نیست.
قیمت دلار در صرافی ملی با افزایش ۱.۰۲ درصدی نسبت به ۵ روز پیش، ۲۴,۹۹۴ تومان معامله شد. قیمت دلار در بازار متشکل با افزایش ۰.۴۴ درصدی نسبت به ۵ روز پیش، ۲۴,۸۰۳ تومان معامله شد. قیمت دلار در سامانه سنا با افزایش ۰.۷۱ درصدی نسبت به ۶ روز پیش، ۲۴,۸۱۶ تومان معامله شد. قیمت دلار کانادا با کاهش ۰.۳۵ درصدی نسبت به ۶ روز پیش، ۲۰,۷۰۸ تومان معامله شد.
قیمت دلار در سال گذشته نوساتاتی داشت و حتی در میانههای سال از ۳۰ هزار تومان هم گذشت. اما انتشار اخبار مثبت از مذاکرات، قیمتها را در بازار ارز کاهشی کرد. در این شرایط، قیمت دلار در سال ۱۴۰۱ به چه سمتی میرود؟
به اعتقاد حجت قندی، اقتصاددان احتمال ثبات قیمت ارز در محدوده فعلی در کوتاهمدت بیشتر است اما شوک ارزی بعدی نیز چندان دور نیست.
ثبات قیمت دلار در محدوده فعلی
به اعتقاد او، عوامل خارجی و داخلی بر قیمت دلار اثرگذار هستند. قندی به تجارتنیوز توضیح میدهد: دسته نخست متاثر از درآمدهای ارزی کشور و دسته دوم شامل سیاستهای دولت در رابطه با بازار ارز و تجارت است. برای مثال اگر تجارت تسهیل شود، میزان واردات و توان خرید مردم افزایش مییابد و قیمت ارز در همین محدوده فعلی باقی میماند.
او میافزاید: احتمالا دولت در سال آینده انگیزه خواهد داشت که حتی در صورت افزایش درآمدهای ارزی، از کاهش قابل توجه نرخ ارز جلوگیری کند.
این اقتصاددان ادامه میدهد: بهترین حالت وجود ثبات نسبی در بازار ارز است که شرایط لازم برای تحقق آن وجود دارد. دولت در کوتاهمدت و برای بازه یک تا دو ساله میتواند قیمت ارز را تا حدودی کنترل کند. احتمالا قیمت دلار در بازار آزاد در همین محدوده فعلی ۲۵ و ۲۶ هزار تومان باقی میماند.
قیمت دلار| شوک ارزی بعدی دور نیست
قندی در عین حال معتقد است: واقعیتهای اقتصادی ایران نشان میدهد که فاصله میان شوکهای ارزی کاهش یافته است. پیش از این، بالاترین فاصله میان ورود دو شوک افزایشی به قیمت دلار، حدود سالهای ۷۳ تا ۸۸ بود.
او میافزاید: از ۸۸ به این سو، چند شوک دیگر اتفاق افتاده و با توجه به نرخ فزاینده تورم، آن فاصله زمانی ۱۵ ساله دیگر بعید است ایجاد شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر تماشای ویدئوی پیوست و خواندن گزارش پیشبینی قیمت دلار در ۱۴۰۱ پیشنهاد میشود.
بازار ارز تهران در سال 1400 شاهد پستی و بلندی های زیادی بود.
بیشترین و کمترین قیمت دلار در سال 1400
بازار ارز تهران در سال 1400 شاهد پستی و بلندی های زیادی بود. قیمت دلار که در فصل بهار در کانال 24 هزار تومان بود در فصل پاییز با شدت گرفتن بدبینی ها به نتایج مذاکرات برجام توانست کانال 30 هزار تومان را هم فتح کند و حتی تا پشت کانال 31 هزار تومان هم پیشروی کرد.
میانگین نرخ ماهانه دلار در سال 1400
بررسی ها نشان می دهد که میانگین نرخ دلار در اردیبهشت ماه سال گذشته با 22 هزار و 755 تومان به عنوان کمترین میانگین 12 ماه ثبت شده است. اما در ماه آذر به دلیل ناکامی در مذاکرات وین میانگین قیمت دلار تا نزدیک کانال 30 هزار تومان حرکت کرد و قیمت 29 هزار و 828 تومان را به خود اختصاص داد.
دلار به مرز 31 هزار تومان نزدیک شد
همچنین براساس بررسی های انجام شده از نرخ دلار در سال گذشته، کمترین قیمت دلار در نیمه اول فصل بهار بوده است. در تاریخ 15 اردیبهشت ماه قیمت دلار با 20 هزار و 800 تومان معامله شد. این اسکناس آمریکایی در نیمه آذرماه بالاترین قیمت 1400 را ثبت کرد. نرخ دلار در 16 آذر ماه با 30 هزار و 920 تومان مبادله شد و به دنبال تصرف کانال 31 هزار تومان بود.
خبر بد از وین به بازار ارز تهران
در ماه یاد شده خبرنگار روزنامه والاستریت ژورنال خبر داد که دیپلماتهای ارشد سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) مدعی شدهاند که پیشنهادهای ایران با برجام مغایر بوده است.این دیپلماتها مدعی شده بودند که پیشنهادهای ایران در این نشست، با متن مذاکره شده در شش دور قبلی مذاکرات وین تغییر داشته و باعث ایجاد نگرانی و ناامیدی شده است. معامله گران بازار ارز تهران با این سیگنال ها تصور می کردند که مذاکرات برجام به هسته سختی رسیده و احتمال رسیدن به توافق هسته ای را دور از انتظار می دانستند.
قیمت دلار در سال 1400
بیشترین و کمترین تغییر قیمت دلار درسال 1400
طبق تحلیل های انجام شده بیشترین و کمترین تغییر قیمت دلار هم در ماه اردیبهشت و آذر بوده است. نرخ دلار در 12 اردیبهشت ماه بیش از 1 هزار تومان کاهش را تجربه کرد و با 21 هزار و 970 تومان مبادله شد و در 13 آذر قیمت دلار بالاترین افزایش روزانه را داشته است. در این روز نرخ دلار بیش از 800 تومان بر ارزش خود افزود و با 30 هزار و 180 تومان نرخ گذاری شده بود.