پایان رسانههای تروریستی
مهدی گیوهکی | مدیر مسئول روزنامه جام جم نوشت: ۱- دشمن سال۱۴۰۱ یک برنامه کامل، جامع و عملیات ترکیبی دقیقی را علیه مردم ایران طرحریزی کرد که قرار بود ایندفعه باتوجه به حجم عملیات و نیروهای عمل کننده در رسانه و میدان و کشورهای حمایت کننده و سوئیچ بودن همه این عوامل روی همدیگر، کار جمهوری اسلامی تمام شود ولی خب نشد آنچه را در سر پرورانده بودند.
۲- جنگ جهانی رسانهای علیه ایران با دروغی بزرگ در مورد فوت رهبرانقلاب در شهریور توسط نیویورک تایمز کلید خورد و پس از آن بنا بر مستندات کتابی که اخیرا توسط خبرگزاری فارس انتشار یافته است در مدت زمان ۴۶روز، ۳۸هزار دروغ در مورد اتفاقات پاییز۱۴۰۱ منتشر کردند. عملیات پاییز آنقدر برایشان اهمیت داشت که اعتبار رسانهای نیویورک تایمز را قربانی یک دروغ بزرگ کنند و پس از آن بهبهانه فوت فردی به نام مهسا امینی، اجرای عملیات اصلی را کلید بزنند.
۳- فیکنیوز، خبر دروغ یا خبرجعلی از واژههای پرکاربرد در جهان امروز رسانه است. اخبار دروغ و جعلی از قدیم وجود داشت اما پس از گسترش شبکههای اجتماعی بهویژه از شش،هفت سال اخیر زیادتر و تأثیرگذارتر شده است. فیک نیوز سه ویژگی دارد: الف)حاوی اطلاعات نادرست است. ب)پس از انتشار، کسی مسئولیت تولید آن را بهعهده نمیگیرد و ج)شکل ظاهری آن شبیه اخبار واقعی است.
۴- معروف است «تا حقیقت پاشنه کفش خود را بکشد، دروغ به مقصد رسیده است». اخبار جعلی، القائات مصنوعی هستند که با ذائقه مخاطبان هماهنگ است. آمارها میگوید فیک نیوز ۷۰درصد بیشتر از اخبار واقعی گسترش پیدا میکند. به عبارت دیگر هر خبر واقعی هفت برابر دیرتر از خبر دروغ به دست افراد میرسد.
۵- اخبار جعلی که سال گذشته در ماجرای دروغ بزرگ زن، زندگی، آزادی منتشر شد، غالبا در حوزه اخبار سیاسی بود. در انتشار، گسترش و باورپذیر کردن اخبار جعلی چهار عامل نقش اساسی دارد: اول تولیدکننده خبر دروغ، دوم منتشرکننده آن، سوم مخاطبان زودباور که تسلیم اخبار دروغ میشوند و چهارم رباتهای ضریبدهنده به فیکنیوز که اخبار دروغ را لایک، وایرال و القا میکنند که خبر مذکور در فضای رسانه گسترش داشته است.
۶- آنچه در اغتشاشات سال گذشته در رسانههای معاند مشهود بود و سبب شد اخبار جعلی بهسرعت در فضای مجازی گسترش و ضریب پیدا کند، سه تکنیک بود؛ تکنیک دروغ بزرگ، تکرار و حرکت از پله دوم که در حجم بالایی از اخبار جعلی به کار گرفته شده بود. در تکنیک دروغ بزرگ، آنقدر یک دروغ بزرگ است که نقض و تکذیب آن سخت و تقریبا ناممکن است، مثل دروغ بزرگی که گفتند دختری معصوم را کشتند. در این تکنیک یک دروغ، خشت اول میشود و دروغهای دیگر را روی آن میچینند. آنقدر حجم بمباران خبری زیاد میشود که فیکنیوز غیرقابل تکذیب میشود.
۷- رسانههای معاند روش ثابت و یکسانی دارند، زیرا یک بار از این روش یعنی دروغپراکنی جواب گرفتهاند و هنوز هم دنبال آن هستند که خوشبختانه سیستم رسانهای کشور نسبت به سال قبل هوشمندتر شده و درحال مقابله با فیکنیوز است اما رسانههای معاند دوباره در چندوقت اخیر تکنیکهای قبل را آغاز کردهاند. بهعنوان مثال، بیبیسی کلیدواژههای ضربوشتم و تجاوز به زندانیان سیاسی زن را به مخاطب القا میکند و آنقدر این کلیدواژهها تکرار میشود تا مخاطبان را در یک دیگ جوشان پر از دروغ به نقطه جوش برسانند، بهگونهای که وقتی به آنها میگویند به خیابانها بیایید، چشم بسته میآیند!
۸- این روزها پس از گذشت یکسال از آشوبهای۱۴۰۱ جریان غربی حامی رسانههای آشوب فهمیده که در بدجایی سرمایهگذاری کرده است. رسانه اصلی فتنه مجبور شد از شدت فشار و تهدیدها، انگلیس را رها کند و به آمریکا برود. در حالیکه کارفرمایش، عربستان وارد مذاکرات و توافق جدید با ایران شد و افشاگریهای اخلاقی خبرنگارانش کار را به جایی رساند که نه از زن اثری ماند و نه از زندگی و آزادی! سایر رسانههای این جریان که کارفرمایان بهایی، انگلیسی و آمریکایی دارند نیز وضعیتی بهتر از اینترنشنال ندارند و آنها متوجه شدهاند که اپوزیسیون و رسانههایش امروز با ابتکارات صورت گرفته توسط جمهوری اسلامی در میدان در دوران افول و پایانی خود قرار دارند و اگر هم این روزها این رسانهها در حال فعالنمایی هستند بیشتر برای راضی کردن کارفرمایان جدید خود برای ادامه مسیر است که آن نیز راه به جایی نخواهد برد.
۹- اسرائیل که این روزها در نقش کارفرمای جدید رسانههای آشوب و ترور ظاهر شده است، آنقدر در درون خود مشکلات دارد که بهزودی متوجه خواهد شد که بازکردن جبهه جدید رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران بیشتر به ضرر خودش خواهد بود تا ایران و رسانههای تروریستی و عوامل بیوطن آن عاقبتی بهتر از منافقین نخواهند داشت. منافقین که روزی در ایران، عراق، فرانسه و آلبانی علیه مردم ایران توطئه میکردند، امروز آوارهتر و نابودتر از همیشه منتظر پیداکردن صاحب جدید هستند، غافل از اینکه دیگر کسی به این راحتیها آنها را گردن نمیگیرد و رسانههای تروریستی و عوامل بیوطن آنها نیز این روزها در حال طی این مسیر هستند.
۱۰- در پایان باید گفت حالا که توطئه رسانهای برای ایجاد توهم فروپاشی در ایران شکست خورده و غبار دروغ از چهره حقیقت پاک شده، خوب است دستگاههای تصمیمگیرنده با تقویت شبکههای رسانهای داخلی و افزایش سرمایهگذاری بر رسانهها، نه فقط جلوی تکرار سناریوهای مشابه را در آینده بگیرند، بلکه خط حائل رسانهای جبهه انقلاب را برای رسوا کردن توطئههای جهانی رسانههای غربی تقویت کنند. اینکه در روزهای اخیر دولت آمریکا مجبور شد سه رسانه انقلابی را در ایران تحریم کند، نشان از این واقعیت داشت که جبهه استکبار از اثرگذاری رسانهای ایران هراس دارد و این هراس با رشد شبکه مویرگی رسانههای داخلی در آینده بسیار بیشتر خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید