امنیت منطقه‌ای برآیند یک ارتباط

کد خبر: 1239477
امنیت منطقه‌ای برآیند یک ارتباط

مهدی گیوه‌کی | مدیر مسئول روزنامه جام جم در یادداشتی نوشت: ۱ــ روابط حسنه ایران و عربستان از اتفاقات مهم و تأثیرگذار در منطقه غرب آسیاست که تأثیرات آن محدود به روابط دو کشور نیست. سفر وزرای خارجه دو کشور نشان از عزم جدی برای بازسازی روابط و همچنین گسترش روابط اقتصادی دارد. تاکید بر نقاط اشتراک به‌جای نقاط افتراق سبب بیشتر شدن همگرایی می‌شود.

​​​​​​​۲ــ بازگشایی سفارت‌های دوکشور در تهران و ریاض پس از سال‌ها کدورت، گام مهمی در راستای تقویت روابط دو کشور است. این گام‌ها سبب شده فضای کلی منطقه خلیج‌فارس نسبت به گذشته آرامش بیشتری را تجربه کند و همین‌طور از سوی دیگر موجب ناکامی صهیونیست‌ها در رسیدن به برخی اهداف خود شده است. بعد از توافق ایران و عربستان، صهیونیست‌ها که در ماه‌های اخیر با مشکلات عدیده داخلی و خارجی روبه‌رو هستند و مسیر رو به افول را با شتاب بیشتری طی می‌کنند، به‌شدت دچار انزوای سیاسی شده‌اند و بسیاری از طرح‌های این رژیم برای گسترش حوزه نفوذی‌اش در خلیج‌فارس نقش بر آب شده  است. از همین رو صهیونیست‌ها به‌دنبال ضربه‌زدن به احیای روابط دو کشور مسلمان هستند و در این مسیر از هیچ اقدام تخریبی دریغ نخواهند کرد.

۳ــ اقدامات تروریستی گروهک داعش در حرم شاهچراغ و همچنین اخباری که توسط نهادهای امنیتی بعضا منتشر می‌شود، نشان از فعال شدن گروهک تروریستی داعش دارد. همان‌طور که سید حسن نصرا...، دبیرکل حزب‌ا... لبنان به مناسبت سالگرد پیروزی در جنگ ۳۳‌روزه تاکید کرد، آمریکا تصمیم گرفته است بار دیگر گروه تروریستی داعش را به صحنه برگرداند. در برهه کنونی، هر دو کشور ایران و عربستان برای بومی‌سازی امنیت در غرب آسیا برنامه و اراده جدی دارند. اقدامات ریاض برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای و همچنین برخی اقدامات کشورهای حاشیه خلیج‌فارس حاکی از آن است که فضای جدیدی بر منطقه حاکم شده و این فضا به بومی سازی امنیت کمک خواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران نیز همان‌طور که در سال‌های گذشته توانسته جلوی پیشروی داعش را ـــ‌ که از حمایت همین کشورهای منطقه برخوردار بود ـــ‌ بگیرد، این بار نیز به مدد دیپلماسی فعال و ایجاد بلوک ضدداعش، امنیت را به منطقه هدیه خواهد داد و برنامه‌های آمریکا و صهیونیست‌ها برای باز تولید تروریسم به محاق خواهد رفت.

۴ــ همان‌طور که رهبر انقلاب فرمودند، آمریکا «صلاحیت» اظهارنظر درباره امنیت منطقه را «ندارد» و امنیت خلیج‌فارس باید به‌دست کشورهای منطقه تأمین شود، از همین رو امنیت آینده قطعا یک امنیت بومی و پایدار با مشارکت همه کشورهای منطقه خواهد بود و ایران در تامین این امنیت تنها نخواهد بود و کشورهای عرب منطقه در راستای بومی‌سازی امنیت در خلیج‌فارس و غرب آسیا مشارکت خواهند کرد که اگر خلیج‌فارس امن باشد، همه کشورهای منطقه از این امنیت بهره‌مند خواهند شد اما اگر خلیج‌فارس ناامن شود برای همه کشورهای منطقه ناامن خواهد بود؛ قاعده‌ای مسلم که شبهه‌ای درخصوص آن وجود ندارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد