صالحی: پیشرفت علم وفناوری مدیون دوران وزارت هاشمی گلپایگانی است
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اگر امروز در کشور ایران شاهد رشد علم و فناوری هستیم به خاطر تلاشها و مدیریت دوران وزارت هاشمی گلپایگانی است.
خبرگزاری فارس: علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم نکوداشت پدر علم مهندسی پزشکی ایران که بعداز ظهر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: نزدیک به ۴۱ سال از همکاری بنده با استاد فرهیخته هاشمی گلپایگانی میگذرد که در واقع از ابتدای انقلاب در کنار ایشان به فعالیتهای علمی پرداختم واکنون همه موفقیتهای خود را مدیون ایشان هستم. وی افزود: در زمان وزارت استاد بنده رئیس دانشگاه شریف بودم که به عنوان معاون آموزشی وزارت خانه انتخاب شدم و توانستم در کنار ایشان نه تنها رشد کرده بلکه در سیاستهای نظام آموزش عالی نقشآفرینی کنم. صالحی تصریح کرد: بهترین دوران خدمت من در ۴ سال وزارت استاد هاشمی گلپایگانی بود که کارهای بزرگی برای پیشرفت علم و فناوری کشور انجام شد به طوری که ایشان آن زمان برای پیاده سازی طرحها و ایدهها به معاونان خود اختیار تام داده بودند در واقع بسیاری از رشد علمی امروز کشور مدیون فعالیتهای این استاد فرهیخته است. وی ادامه داد: اگر امروز شاهد موفقیتهای چشمگیر در حوزههای علوم جدید هستیم مربوط به بینش مدیریتی این استاد دانشمند است به طوری که ما در مدیریت دارای ۲ گروه مدیر هستیم که یکی مدیران ماکرو و میکرو که دسته دوم به خاطر پرداختن به جزئیات به نتایج قابل توجهی نمی رسند اما مدیران ماکرو همچون استاد هاشمی گلپایگانی باعث رشد علمی می شوند. صالحی اضافه کرد: یکی از کارهای مهم در دوران وزارت این استاد فرهیخته طرح اساتید معین بود که خدمات علمی آنها در کشور های خارجی وارد کشور شود. وی در پایان گفت: الگو قرار دادن شخصیت و فعالیتهای علمی استاد هاشمی گلپایگانی میتواند مسیر راه روشنی برای دانشجویان و نسل دانشگاهی جامعه باشد.
نظام ما یک نظام فرهنگی است
عضو شورای انقلاب فرهنگی گفت: کشور ما و فرهنگ ایرانی فراتر از قانون است که در سیره بزرگان قابل ملاحضه است نظام ما یک نظام فرهنگی است
محمد رضا عارف عضو شورای انقلاب فرهنگی در مراسم نکوداشت پدر علم مهندسی پزشکی ایران که بعداز ظهر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه امیر کبیر برگزار شد، گفت: کشور ما و فرهنگ ایرانی فراتر از قانون است که در سیره بزرگان قابل ملاحظه است. باید نگاه فرهنگ ایرانی تقویت شود البته در این راستا متاسفانه الگو سوزی می شود به طور مثال باید ۲۰ دانشگاه برتر کشور اساتید نخبه خود را معرفی کنند که در الگوی نسل آینده تاثیر گذار است. عارف گفت: امروز ما جوان را در یک وضعیت خاکستری رها کردیم که باید در این زمینه گامهای موثری برداشته شود و جوانان باید مسیر علمی و الگوهایی مانند فرهیخته دانشگاهی استاد هاشمی گلپایگانی را مورد توجه قرار دهند. وی افزود: باید از حالت بی اعتنایی دست کشیده شود و باید خارج از فضای باندی و سیاسی که دامن جوانان ما را گرفته فعالیتهای علمی با سرعت و الگوبرداری از اساتید فرهیخته دانشگاهی استفاده کنند. عضو شورای انقلاب فرهنگی ادامه داد:این مراسم همزمان با روز تولد این استاد است نقش ایشان در توسعه مقطع دکتری در سالهای اولیه انقلاب از دستاوردهای خوب این استاد است. عارف تصریح کرد: خود اتکایی علمی و آموزشی در شرایطی مطرح شد که در داخل کشور تعداد دانشجویان کمتر از دانشجویان خارجی بود همچنین وابستگی صنعتی به خارج از کشور مسأله مهمی بود که این استاد پایهگذار ارتباط صنعت با دانشگاه در اوایل انقلاب بود.کاربردی کردن رشتههای مهندسی جهت گیری بود که در زمان اوایل انقلاب تلاشهای زیادی شد که استاد هاشمی گلپایگانی این موضوع را پیگیری میکردند. وی خاطر نشان کرد: تعهد و شخصیت خستگی ناپذیر ایشان از ویژگیهای این استاد دانشگاه بود. البته نگاه دقیق به مسائل علمی و مسؤولیت پذیرفتن وزارت فرهنگ و ارشاد از دیگر خصوصیات این دانشمند ایرانی است که باید جوانان تلاش کنند از این استاد الگو برداری کنند.
دیدگاه تان را بنویسید