دریادار سیاری: دفاع مقدس جلوه ای از مدیریت جهادی بود
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش گفت: دوران دفاع مقدس سراسر جلوه مدیریت جهادی در کشور بوده و این مدیریت جهادی بود که کشور را به پیش برد.
باشگاه خبرنگاران جوان: امیر دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش شامگاه سه شنبه ٢۶ آذرماه در ششمین همایش مدیریت جهادی که در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد، گفت: دوران دفاع مقدس سراسر جلوه مدیریت جهادی در کشور جلوه داشت و این مدیریت جهادی بود که کشور را به پیش برد.
او ادامه داد: من در دهه ٧٠ که فرمانده ناوگان شمال در دریای خزر بودم یکی از کشورهای شمال ایران از ما برای شرکت در رزمایش در دریای خزر دعوت کرد، اما ما در آنجا به غیر از چند ناو آموزشی هیچ شناور دیگری نداشتیم. من خدمت فرمانده معظم کل قوا رفتم و این مطلب را به ایشان عرض کردم و پاسخ ایشان این بود که بروید و کشتیهای خود را به شمال منتقل کنید و با آنها رزمایش انجام دهید.
دریادار سیاری گفت: ما قصد داشتیم تا ناوهای خود را از دریای سرخ به سوی دریای سیاه و رود ولگا منتقل کنیم که آنها اجازه ندادند. فرمانده معظم کل قوا حتی گفتند که آنها میخواهند شما را تحقیر کنند پس ناو را با تریلر و یا با جداسازی قطعات به شمال منتقل کنید تا این رزمایش انجام شود. اما گفتیم که این کار ممکن نیست و به همین دلیل حرکت کردیم تا ناوشکن رزمی را طراحی کرده و بسازیم.
او افزود: ساخت ناوشکن نیاز به فناوری پیشرفتهای دارد که ما از آن در ساخت ناو موشک انداز کلاس پیکان استفاده کردیم. این در حالی بود که هیچ اطلاعی از ساخت ناوشکن و فناوری آن را نداشتیم. اما این کار با غیرت و همت انجام شد و در سال ٨٢ نتیجه آن را در ناوگان شمال با حضور فرمانده کل قوا رونمایی و الحاق کردیم.
فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش در ادامه با اشاره به سایر موفقیتهای نیروی دریایی ارتش، اظهار کرد: این موفقیتها تا جایی ادامه پیدا کرد که سه سال بعد از ساخت ناو موشک انداز پیکان، ناو درفش، سه سال بعد ناو جوشن، سه سال بعد ناو دماوند و سپس ناوهای زره و سپر ساخته و الحاق شد.
او افزود: فرمانده کل قوا در سال ٧۶ که از نمایشگاه دستاوردهای نیروی دریایی ارتش در بندرعباس بازدید کردند، گفتند که باید ناوشکن با قابلیت حمل موشک و بالگرد داشته باشد، این کار ١٢ سال بعد در سال ٨٨ با ساخت ناوشکن جماران محقق شد. البته برای این کار با دشواریهای هم همراه بودیم که ساخت شافت و گیربکس ناوشکن از مهمترین آنها بود که به ترتیب اولی در سازمان صنایع دفاع و دومی هم در یک مجموعه شخصی طراحی و ساخته شد.
معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه این موفقیتها همگان را متعجب کرده است، تصریح کرد: هنگامی که در جمع فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند حضور داشتم. یکی از آنها از من پرسید که آیا ناوشکن جماران ساخت شما حقیقی است یا خیر؟ من به او گفتم که شما اکنون در خلیج عدن و دریای سرخ دریانوردی میکنید و ۶٠ روز بعد جماران را در آنجا مشاهده خواهید کرد. جماران رفت و در آنجا حاضر شد.
او ادامه داد: بعدها در جایی دیگر که آن فرمانده با من دیدار داشت از این کار تعجب کرد و گفت که این توان شما را باور کردم. امروز حتی ناوشکنهای ساخت ایران در اقیانوس آرام هم حضور دارند.
دیدگاه تان را بنویسید