سرلشکر صفوی: عراق و سوریه مکمل‌های استراتژیک ایران هستند

کد خبر: 943361

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: محور ایران، عراق، سوریه مدیترانه یک محور اقتصادی سیاسی امنیتی و دفاعی در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا است.

سرلشکر صفوی: عراق و سوریه مکمل‌های استراتژیک ایران هستند

خبرگزاری تسنیم: سرلشکر سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا به همراه اساتید و دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی از زیرساخت‌های اقتصادی استان خوزستان و مناطق عملیاتی دفاع مقدس بازدید کرد.

سرلشکر صفوی با حضور در حاشیه رودخانه کارون (محل عبور لشکر ۳ زرهی عراق در منطقه پل مارد و حفار برای تصرف آبادان) و یادمان عملیات والفجر ۸ و شلمچه، ضمن زیارت از مزار شهدای دفاع مقدس، عملیات‌های ثامن الائمه (شکستن حصر آبادان)، بیت المقدس (آزادسازی خرمشهر)، والفجر، ۸ کربلای ۴ و کربلای ۵ را تشریح کرد.

سرلشکر صفوی در جلسه با برخی مسئولان استان خوزستان و دانشجویان دانشگاه عالی دفاع ملی حاضر در این برنامه با اشاره به ظرفیت‌های استان خوزستان و لزوم رویکرد توسعه محوری در روابط اقتصادی گفت: محور ایران، عراق، سوریه مدیترانه یک محور اقتصادی سیاسی امنیتی و دفاعی در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا است. عراق و سوریه مکمل استراتژیک ایران هستند و بازار ۶۰ میلیون نفری عراق و سوریه می‌تواند برای صادرات ایران هدف باشد و ظرفیت صادراتی ۱۰ میلیارد دلاری ایران در سال گذشته می‌تواند به ۲۰ میلیارد دلار فقط برای عراق برسد.

وی افزود: استان خوزستان پس از تهران دومین منطقه حیاتی ایران است، مفهوم مناطق حیاتی آن است که اگر آن منطقه از دست رفت ادامه حیات سیاسی دولت و حکومت سخت می‌شود.

این استاد جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک دانشگاه جامع امام حسین (ع)، با تأکید به لزوم تدوین راهبرد سی ساله مناطق آزاد افزود: سرمایه گذاران خارجی برای مدت زمان کوتاه بدنبال سرمایه گذاری در منطقه خوزستان نیستند، اگر می‌توانید راهبرد سیاسی و اقتصادی و زیرساخت‌های لازم را برای سرمایه گذاری آماده کنید.

مشاور عالی مقام معظم رهبری با بر شمردن پتانسیل‌های تجاری و اقتصادی در روابط با کشور عراق افزود: گستردگی مرز زمینی ایران با عراق و همچنین تردد میلیونی زائران از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران به اماکن مقدس در عراق ظرفیت‌ها و پتانسل‌های خوبی برای توسعه تجارت با کشور عراق است. احتمالا زائران اربعین امسال چه ایرانی و چه از کشور‌های پاکستان، افغانستان و آذربایجان به دو برابر خواهد رسید و حتی شاید مجموعه زائران عراقی و غیر عراقی اربعین به بیش از ۲۰ میلیون نفر برسد بنابر این امکانات استان خوزستان هم باید افزایش یابد.

وی افزود: ایران و عراق بیش از ۱۶۰۰ کیلومتر مرز دریایی و خشکی دارند که ۶۰۰ کیلومتر ان در استان خوزستان است (۴۰۰ کیلومتر مرز خشکی و ۲۰۰ کیلومتر مرز آبی)، مرز خشکی محور دزفول به سمت عراق، اهواز به سمت عراق، و خرمشهر و آبادان به عراق می‌تواند محور صادراتی باشد. همچنین اگر بتوانیم راه آهن را از مرز خسروی به بغداد و یا خرمشهر به بصره متصل کنیم در حقیقت کشور‌های آسیای میانه را از محور ایران، عراق - سوریه به مدیترانه متصل می‌کنیم این یک مفهوم ژئواکونومیک دارد که میلیارد‌ها دلار حق ترانزیت را نصیب کشور می‌کند.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به مدیریت بحران سیل اخیر در استان خوزستان گفت: مردم غیور و سلحشور استان خوزستان همان طور که در جنگ با دشمن بعثی در دوران دفاع مقدس از خود حماسه و جانفشانی نشان دادند، در جنگ با آب در بحران سیل اخیر نیز مسئولان، مدیران، فرماندهان و مردم ارزشمند استان خوزستان خوش درخشیدند و بحمدالله با تدبیر، انسجام و همت جهادی و انقلابی بحران سیل در استان خوزستان مدیریت شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد