مشارکت ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در ساخت S. ۳۰۰ روسی

کد خبر: 908556

جانشین وزیر دفاع با بیان اینکه ما با ۴۸ دانشگاه و ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان همکاری می‌کنیم، گفت: در روسیه چیزی حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در ساخت سامانه اس ۳۰۰ مشارکت می‌کنند.

مشارکت ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در ساخت S. ۳۰۰ روسی

خبرگزاری تسنیم: سردار قاسم تقی‌زاده، جانشین وزیر دفاع، صبح امروز در همایش تامین زنجیره دفاعی طی سخنانی اظهار داشت: در ابتدای هشت سال دفاع مقدس آنچه از صنعت دفاعی طلب می‌شد تولید آر پی. جی و کاتیوشا بود، اما در پروژه‌ای بنا شد برای مقابله با توان زرهی عراق موشک‌های تاو آمریکایی را مهندسی معکوس کنیم.

وی افزود: به ما گفته شد باید این پروژه در شش ماه به انجام برسد. درخواست کردیم امکانات و مواد لازم در اختیار ما بگذارند تا بتوانیم پروژه را انجام دهیم. در ابتدا پنج نفر بودیم، ولی در ادامه به هزار و پنجاه نفر رسیدم و آن پروژه شش ماهه پس از ۱۲ سال با کیفیت مطلوب تولید شد.

سردار تقی زاده ادامه داد: در دهه شصت خرید تجهیزات و جذب نیروی انسانی مهندسی معکوس در دستورکار ما قرار داشت. در دهه هفتاد مشابه همین کار در استفاده از تکنولوژی‌های خارج از کشور انجام شد.

جانشین وزیر دفاع تصریح کرد: در دهه هشتاد به این جمع‌بندی رسیدیم که در کنار صنایع دفاع، ظرفیت‌هایی در کشور وجود دارد. وقتی در دهه هشتاد تجربه بیشتری پیدا کردیم، فهمیدیم باید پدیده نوع آوری باز را اجرایی کنیم.

وی گفت: براساس این طرح قرار شد در وزارت دفاع ابتدا نیاز‌ها از نیروی مسلح احصا شود وپس از آن، امکان سنجی در وزارت دفاع صورت گیرد و برای تولید تحویل صنایع تولیدی شود. همچنین قرار شد بسیاری از کار‌ها به شرکت‌های دانش بنیان واگذار شود.

سردار تقی‌زاده ادامه داد: در سال ۸۸ یک هسته متشکل از نخبگان را در وزارت دفاع ایجاد کردیم. اهمیت تشکیل این هسته را زمانی که در دادگاه لاهه به دنبال احقاق حقوق ایران از آمریکا بودیم، فهمیدیم که مثلا آمریکا برای ساخت موشک تاو، ۲۸۰ شرکت دانش بنیان را به کار گرفته است. بعدا متوجه شدیم که آن‌ها در مورد موشک‌های هاگ و ماوریک هم همین کار را کردند.

جانشین وزیر دفاع تصریح کرد: از آن زمان به بعد با ۴۸ دانشگاه و سه هزار شرکت دانش بنیان ارتباط داریم که حتی دقیق‌ترین قطعات موشک‌ها را هم می‌سازند. این موضوع در سایر کشور‌ها هم وجود دارد. مثلا در روسیه چیزی حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در ساخت سامانه اس ۳۰۰ مشارکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه زنجیره تامین دفاعی همسو با اقتصاد مقاومتی است، گفت: این زنجیره تحریم‌شکن و اشتغال زا است. همچنین با ورود صنایع دفاعی به کارخانجات کشور سطح علمی صنعت کشور هم ارتقا پیدا کرده است.

سردار تقی زاده عنوان کرد: ما در زنجیره تامین دفاعی می‌توانیم تکنولوژی‌های برتر را از شرکت‌های خصوصی طلب کنیم و در لبه علم و تکنولوژی حرکت کنیم. در این مسیر باید برای سرمایه گذاران اعتماد و اعتبار لازم را ایجاد کنیم تا شرکت‌های معتبر و قابلیت ساز داشته باشیم. مباحث این چنینی را در وزارت دفاع مورد حمایت قرار می‌دهیم و از تمام شرکت‌های دانش‌بنیان برای شرکت در پروژه‌های دفاعی استقبال می‌کنیم. ما هرگز آغاز کننده هیچ جنگی نبوده‌ایم، اما روزی که دشمن بخواهد تحرکی علیه ما کند ما با استعداد برتر و با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌ها آماده دفاع کشور هستیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد