شمخانی: در تامین منافعمان هرگز فریب نخواهیم خورد
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان امشب (سهشنبه) در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به تشریح ابعاد سیاسی و امنیتی پایان سیطره داعش بر سوریه و عراق و آخرین تحولات مربوط به این رویداد در سطح منطقهای و بینالمللی پرداخت.
خبرگزاری فارس: دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: مقابله با داعش در عراق،لبنان و سوریه یکی از پیچیدهترین پروندههای سیاسی، نظامی و امنیتی کشور است.
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان امشب (سهشنبه) در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به تشریح ابعاد سیاسی و امنیتی پایان سیطره داعش بر سوریه و عراق و آخرین تحولات مربوط به این رویداد در سطح منطقهای و بینالمللی پرداخت.
وی در ابتدای این گفتوگو عنوان کرد: من خدمت ملت ایران سرتا پا تعظیم میکنم، هم به دلیل حضور اربعینیشان و هم حضور پشتیبانی کننده و دلگرم کنندهشان از زلزله زدگان، به مردم کرمانشاه قهرمان، سرپل ذهاب و ... تسلیت گفت و به خانواده شهدای مدافع حرم درود فرستاد و تبریک گفت که در بخشی از تاریخ ایران نقشی مظلومانه و امروز قهرمانانه را ایفا کردند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: سه سال پیش در کنار هجمههای زمینی داعشیان چه سؤالاتی ذهن ملت ایران را مشغول میکرد که مدافعان حرم چه میگیرند و میروند؟ ولی همانطور که در فضای مجازی به دلیل مقدس بودن مبارزه، ملت ایران بر حاشیهسازیهای تهی پیروز شدند.
شمخانی افزود: الحمدالله امروز پیروزی را جشن گرفتند و نه یک شجره خبیثه، یک نطفه گلخانهای خبیث را که توسط دیگران علیه منافع ملتهای منطقه و اسلام کاشته شده بود، به همت دلیرمردان ایرانی، لبنانی، افغان، سوری، عراقی تحت عناوین مختلف ارتش، حشد، حزبالله و با درایت، خویشتنداری، ملاطفت و قاطعیت مقام معظم رهبری و همراهی کلیت نظام با این امر و به کارگیری مجموعه توانمند شده از این همراهی توسط سردار قهرمان سردار سلیمانی به وضعیت امروز تبدیل شد.
وی ادامه داد: یادمان نرود ژانویه 2011 این فضا در منطقه ما بود که ظرف یک ماه آینده دمشق سقوط خواهد کرد، ما نمیتوانیم و نمیشود و ارزش آن را ندارد ولی امروز ثابت شد که میتوانیم، توانستیم و شد.
به گزارش فارس، دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: اهداف آرمانی و منافع ملی ما منطبق بر هم توانست نام ایران و رزمندگان ایران و دفاع سرسختانه ملت ایران از اسلام و تمامیت ارضی و حیثیت جهان اسلامی اسلام را طوری وارد معرکه کند که 66 کشور تحت عنوان ائتلاف مبارزه با داعش نمیتوانند در کتاب گزارششان مفهومی به نام اقدام موثر را ثبت کنند.
وی افزود: این جای سپاس از درگاه خدا و جای عزتمندی برای ملت ایران و هم جای احساس اوج دارد برای همه ملتهایی که امروز تحت عنوان مقاومت در منطقه گستردهای از غرب تهران تا غرب مدیترانه سامان خوبی پیدا کردند به این امید که به حول و قوه الهی و به مدد دعای خانواده شهدا، جاده اربعین حسینی که بسیار بنیادیتر، کهنتر و قدیمیتر است بتواند جادهای معروفتر از جاده ابریشم را در تاریخ منطقه رقم بزند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی درباره شکست داعش و تاثیرات آن بر ایران و کشورهای اسلامی خاطرنشان کرد: فرض کنید داعش به اهدافش میرسید. وضع منطقه ما در این صورت چه میشد؟ اگر این بیخردان، ریش بلندان و دیشداشه کوتاهها امروز در دمشق، اربیل، بغداد و بیروت بودند، وضع مسلمانی و سایر اقلیتهای دینی در جهان اسلام چگونه بود، امنیت برای زنان چگونه بود؟ اوضاع اقتصادی منطقه به چه شکل حرکت کرد و قدرت تاثیر غرب برای پیشبرد راهبردش در حمایت از بقای نامشروع رژیم صهیونیستی چگونه پر شدتتر ادامه مییافت. همین تصاویر در کنار هم قرار داده شود، اگر این حادثه رخ میداد وضع نابسامانی داشتیم.
وی افزود: اگر غفلت میشد و اگر برخی نواهای فاقد برد راهبردی یا عمق تفکری ما را وادار میکرد که بگوییم که ما در تهران چه ربطی داریم به تغییر حاکمیت در عراق و توسعه داعش، این وضع، مصیبتباری را ایجاد میکرد که الحمدالله با ورود ما به درخواست دولتهای منطقه این وضعیت را تغییر داد و اجازه ترسیم این وضعیت تلخ و سیاه را نداد.
شمخانی درباره اینکه چه خطری تشخیص داده شد که ایران در این زمینه دخالت کرد؟ گفت: ما هزینههای سنگینی اعم از مادی و انسانی پرداخت کردیم، ولی دستاوردهای عظیمی پیدا کردیم و این دستاوردها عظیمتر شد زمانی که امروز این مقایسه در ذهن ملتهای منطقه شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه دو دستگاه در مقابله با تروریسم وجود داشت، عنوان کرد: یک دستگاه مدرن با 66 کشور یک دستگاه غیرمدرن مبتنی بر توان ذاتی، بومی و مقاومتی مردم منطقه. وقتی اینها را مقایسه میکنند و هزینهها و پروپاگاندا را مقایسه میکنند، هر دو دستگاه را در یک رده قرار میدهند، این دستاورد کمی نیست که ناشی از هوشمندی و اقدامات پیشدستانه فراتر از مرز، ایران را در این وضعیت قرار داد.
به گزارش فارس، دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره کمکهای مستشاری ایران به سوریه و عراق نیز گفت: ما با همه توان وارد نشدیم، گام به گام و مطابق نیاز وارد شدیم و به مرحله دخالت فرماندهی هم رسیدیم، ولی اگر ما از روز اول با همه توان وارد میشدیم، صحنه را سریعتر رقم میزدیم.
شخانی افزود: میخواستیم شبهههای سیاسی در داخل کشور ایجاد نشود و علاوه بر آن ما یک تجربه جنگی و نهضتی داشتیم، اینها در کنار هم همان توان مستشاری را در به کارگیری قابلیتهای ناشناخته آنچنان برجسته کرد که بسیاری از توانمندیهایی که گوشه و کنار ولی ناشناخته بود امروز به توانمندیهای قابل اتکا تبدیل شده است.
وی گفت: اگر دخالت حمایت گرانه غرب و برخی کشورهای عربی منطقه از تروریسم و داعش به شکل آشکار، مستقیم و غیرمستقیم نبود، خیلی سریعتر و با هزینه کمتری، آزادسازی سرزمینهای اشغالی را به ارمغان میآورد. ولی متاسفانه دخالتهای قابل اثبات فراوانی وجود دارد، تحلیل نیست، سند مکتوب و حتی سند فیلمی وجود دارد که چگونه یک توانمندی هوایی که مدعی مبارزه با داعش است در لحظه تصمیمگیری هجوم از هوا به زمین دستور میگیرد که حمله نکند. اگر این حمایتها نبود، خیلی سریعتر و با هزینه کمتری پیروزی حاصل میشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی بیان کرد: متاسفانه امروز آثار خرابی که در سوریه و برخی شهرهای تصرف شده عراق است و میخواستند همین بلا را سر لبنان بیاورند.
شمخانی با بیان اینکه داعش و تروریسم هزینههای هنگفتی را به دنبال داشت، گفت: 600 هزار نفر سوری کشته شدند، 6 میلیون نفر آواره شدند، 600 میلیارد دلار هزینه بازسازی سوریه است و اینها دستاورد افراط گری کشورهای عربی منطقه و جاه طلبی آنها و به کارگیری هدایت شده تروریسم توسط غرب در منطقه برای تقویت رژیم صهیونیستی است.
* بحران ژانویه 2011 شروع شد، روسها 2015 وارد عمل شدند
دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره نقش ایران و روسیه در این زمینه نیز عنوان کرد: حتما روسها نقش موثری هم در حوزه سیاسی و هم در مقابله با اقدامات بینالمللی علیه سوریه در سازمان ملل و هم نقش میدانی به مفهوم هوایی داشتند. فراموش نکنیم، بحران ژانویه 2011 شروع شد، روسها 2015 وارد عمل شدند. در آن 4 سال ایران، سوریه و مقاومت و انرژیهای پنهان دیده ناشده تنها بودند، ولی اهداف تروریستها در ساقط سازی دولت بشار اسد ناکام ماند.
*ما و روسها به اهداف خود رسیدیم، ولی ما در دفاع از منافعمان هرگز فریب نخواهیم خورد
وی گفت: برخی سوالهایی که امروز مطرح میشود از دو منظر شیطنت آمیز مطرح میشود به دنبال این هستند که الان پیروزی حاصل شده و حلاوت پیروزی میتواند همکاریهایی را در منطقه سامان دهد، این به ثمر ننشیند و یک نوع رقابت منفی را در فضای تبلیغاتی تعریف کند و از طرف دیگر برخی عناصر درونی خودمان نیز هستند که همواره این ذهنیت را دارند که روسها شما را فریب میدهند. ما و روسها به اهداف خود رسیدیم، ولی ما در دفاع از منافعمان هرگز فریب نخواهیم خورد.
*مقابله با داعش یکی از پیچیدهترین پروندههای کشور
به گزارش فارس، شمخانی درباره فرجام داعش و تروریسم نیز خاطرنشان کرد: موضوع داعش و مقابله با آن در عراق،لبنان و سوریه یکی از پیچیدهترین پروندههای سیاسی، نظامی و امنیتی کشور ماست و ناگفتههای فراوانی دارد که برخی از آنها را هنوز هم نمیشود بیان کرد.
وی افزود:آنچه تحت عنوان داعش در سوریه بود، اکثرا از ملیتهای دیگر بود، در یک رصد فنی نظامی واقع است که کاروان مشخص نظامی داعش بر روی یک جاده معین در ساعت مشخص با رهگیری هوایی یک کشور مثلا معتقد به اقتدار غربی دارد رصد میشود، خلبان دستور میخواهد که کاروان را هدف قرار دهد از مراکز دوردست فرامنطقهای دستور میگیرد که این کار را انجام نده، در این زمینه سند وجود دارد و مکتوب و فیلم است.
شمخانی ادامه داد: اگر حمایتها از داعش نمیشد سریعتر فروپاشیده میشد. امروز داعش در این کشورها حذف فیزیکی به مفهوم جغرافیایی شد. داعش مخفف حکومت اسلامی در شام و عراق است و باید یک جغرافیا داشته باشد. القاعده و داعش هر دو دست ساز یک دستگاه است و کماکان طالبان اولیه نیز دست ساز همان دستگاه بود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه تهدید داعش هنوز خاتمه نیافته است، گفت: این تهدید به سمت امنیتی شدن ، یعنی ناامنی شدن در همان سرزمینها حرکت میکند تا استیصال کامل. حتما دستگاه امنیتی آن کشورها به این سمت میروند که از فاز نظامی به سمت امنیتی شدن این را تحت کنترل قرار دهند. خیلی از آنها از کشورهای غربی و آسیای میانه هستند و به کشورهایشان برخواهند گشت، تجربهای را پیدا کردند و حتما ناامنیهایی را ایجاد خواهند کرد و این ناشی از خود بد کردن غرب است.
به گزارش فارس، وی افزود: ما در کشورمان منهای یک حادثه که در مجلس و مرقد رخ داد و تاثیری نداشت و حادثه بسیار بی اهمیتی بود و سنگ انداختند و علت اینکه امروز بر این مسئله سیطره داریم، به خاطر یک راهبرد مشخص، مبارزه در بیرون مرزها، سازمانهای تبلیغاتی قوی و تجربه ناشی از مبارزه با منافقین و حضور و هوشیاری مردم برای جلوگیری از هر گونه تحرک مشکوک است. توطئههای فراوانی به کمک مردم خنثی شد.
وی با بیان اینکه تهدید امنیتی وجود دارد، اظهار داشت: یک تهدید دیگر هم هست، حرکت به کارگیری رایگان مزدور برای ناامن سازی منطقه که راهبرد ثابت کشورهای فرامنطقهای است، اینکه منطقه خاورمیانه نباید بی چالش بماند، اگر بی چالش شد تمرکز بر موضوع مهم منطقه و مسئله اصلی جهان عرب و اسلام یعنی فلسطین میشود. حتما از این افراد در جغرافیای دیگری استفاده میشود
شمخانی گفت: این نیاز هوشیاری منطقهای است. نه در عراق و سوریه بلکه در جای دیگر.
*برخی کشورهای منطقه ما کارخانه تولید داعش دارند
دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره اعلان حمایت علنی برخی کشورهای منطقه از داعش نیز خاطرنشان کرد: برخی کشورهای منطقه ما کارخانه تولید داعش دارند و کارخانه داعش سازی و تروریست سازی دارند. 70 درصد جمعیتشان جوان است ولی حکومت در آن کشور خاندانی و خانوادگی است، جوان سرخوردهای که تا دیروز همسرش حق رانندگی نداشت، آزادی سیاسی و اجتماعی ندارد و حس میکند برادران فلسطینیاش تحت فشار هستند، دچار سرخوردگی میشود و این سرخوردگی را کجا باید خالی کند.
وی گفت: در اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهیر شوروی باعث شد طالبان شکل بگیرد تا زمانی این کارخانه از بین نرود این تهدید امنیتی وجود دارد.
به گزارش فارس، شمخانی با اشاره به راهپیمایی 20 میلیونی اربعین و اینکه کدام رسانه غربی این راهپیمایی را منعکس کرد؟ گفت: خوداتکایی دفاعی و مقاومتی راهحل مشکلات منطقه است. وقتی موصل سقوط کرد چه الم شنگهای به پا کردند در جااندازی خلافت داعش.
دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: دو برگ رو کردند چون میدانستند مسیر داعش میرا است. برگ ثابت و دائمی آنها تهدید و تحریم ایران است. آن دو برگ یکی فعال سازی تجزیه عراق و اقلیم که شکست خوردند و دوم برهم زدن امنیت و ثبات در لبنان با گرفتن استعفای اجباری از حریری که شکست خوردند.
وی افزود: فکر میکردند با استعفای اجباری همه چیز در لبنان به هم خواهد خورد ولی عقلهایی با درایت بود که اجازه نداد از یک برگ استفاده فرصت طلبانه کنند. این برگها هست ولی ظرفیتهای خنثی سازی در مقایسه با قبل قابل قیاس نیست. توانمندی ایجاد شده علاوه بر هوشیاری تودهها در سامان وضعیت مقاومت در مقایسه با 2011 نیست. نه حزبالله امروز حزبالله دیروز است.
شمخانی خاطرنشان کرد: نه حشد الشعبی امروز دستگاهی است که پیش از این بوده و امروزه وجود دارد و نه ارتش سوریه ارتش قبلی است و نه سایر ملتهای پراکندهای که در مسیر دفاع از حرم شکل گرفتند، امروز داشتهای است که دیروز در اختیار مقاومت بود. اینها پتانسیل بالایی است. درست است مرتب توسط وزرای اسرائیلی و سردمداران عرب هست که قرابت با این رژیم رو به زیاد است ولی این هزینهای زلزلهآمیز است.
وی گفت: الان به دنبال تعطیل کردن دفتر مردم فلسطین در آمریکا هستند.
به گزارش فارس، دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص تحرکات متهورانه سعودیها در منطقه و جنگ تحمیلی علیه مردم یمن نیز عنوان کرد: سعودیها به صدام پول دادند به نام دفاع از جبهه شرقی عربی که شکست خورد و طالبان را شکل دادند و به سفارت ما در مزار شریف و بیروت حمله کردند. در جنوب غرب ما اقدامات امنیتی صورت دادند. فهرست اقدامات امنیتی عربستان علیه ایران گسترده است، ولی ما خوشیتنداری کردیم. فهرست اقدامات علیه منطقه و مقاومت گسترده است. شش سال تروریست ها را در سوریه تقویت مالی و تسلیحاتی کردند.
وی افزود: صدام را تحریک کردند ایران را ساقط کند الان ما کجاییم و صدام کجا!
به گزارش فارس، شمخانی با اشاره به مقاله یک تحلیلگر که نمیشود سعودیها را آموزش داد، خاطرنشان کرد: این دشمنی (عربستان) جدید نیست بسیاری از آن به ثمر نرسیده و حاصل نابخردی است و بحرانهای داخلی ناشی از انتقال قدرت در این کشور را پوشش میدهد و اجرای رایگان دستورات آمریکاست.
وی درباره بیانیه اتحادیه عرب گفت: مثل اینکه فلسطین عرب نیست. کاری که علیه مردم فلسطین توسط اسرائیل صورت میگیرد نباید در بیانیه دید. این فهرست اقداماتی که میگویند مگر اولین بار است. مگر میشود با اسرائیل همدست شد و با ایرانی که به آشکار میگوید از مردم فلسطین دفاع میکند، صدر بیانیه اتحادیه عرب بوده باشد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به آماتور و جوان بودن برخی از حاکمان فعلی خاندان آل سلمان، بیان کرد: در عربستان این سؤال مطرح است که سعودی از یک جوان کوچک خط میگیرد و راهبرد اجرا میکند بعد میخواهد توفیق یابد؟
شمخانی به نارضایتی اجتماعی و اقتصادی، بیکاری و رقابت خاندانی و خانوادگی، دخالت بیگانگان و دوشیدن بیشتر سعودی اشاره کرد و گفت: این نگرانی هست که ادامه این مسیر میتواند به فروپاشی سعودی بینجامد.
وی تصریح کرد: ما دنبال فروپاشی هیچ کشوری نیستیم. اگر تفکر داعشی سر کار بیاید چه میشود؟
دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره گردهمایی روسای ستاد کل ارتشهای ایران و ترکیه و روسیه در سوچی گفت: ما از روز اول بحثمان این بود که راهحل مشکل سوریه، سیاسی است نه نظامی، امروز دشمنان سوریه نیز همین را میگویند، دیپلماسی سران و اجلاس سه جانبه بین سه کشور در سوچی تسریع در روند سیاسی سوریه را کلید میزند و نقش دولت فعلی سوریه در ترسیم آینده سوریه را دنبال میکند و حضور روسای ستاد ارتش این سه کشور هم در همین راستاست.
شمخانی افزود: برای رسیدن به یک هدف نیاز به انسجام است این پیروزی امروز ناشی از این اقدامات است. پیروزی امروز پاکسازی فیزیکی داعش از عراق، سوریه و لبنان به ما دیکته میکند راه هر نوع پیروزی در کنار هم بودن، انسجام ملی و پرداختن به ایدههایی است که تاکنون توسط رهبری انقلاب بیان شده و به نتیجه رسیده است. این میتواند ما را به حل مشکلات دیگر ببرد.
وی گفت: ما که قادریم مشکل داعش و صدام و برد موشکی خود را حل کردیم، حتما قادریم مشکل اقتصادی مردم را حل کنیم اگر در کنار هم و روی یک نقطه واحد تمرکز کرده و از حواشی بپرهیزیم.
دیدگاه تان را بنویسید