برای رفع خطر جنگ باید تسلیم شد/ نقوی حسینی: عاقل بر سر توان دفاعی مذاکره نمی‌کند/ خرم: آمریکا با مذاکره به‌ بهانه‌گیری‌هایش پایان نمی‌دهد

کد خبر: 747040

با شروع بد عهدی‌ های آمریکا در قبال برجام که از همان ماه‌های ابتدایی اجرایی شدن این سند آغاز شد. برخی از دلسوزان و منتقدان داخلی هشدار دادند که آمریکایی‌ها با بدعهد‌های خود در برجام و به نوعی گروگان گرفتن آن به دنبال بستن برجام‌های بعدی با ایران در موضوعات حقوق بشری، موشکی و .. است.

برای رفع خطر جنگ باید تسلیم شد/ نقوی حسینی: عاقل بر سر توان دفاعی مذاکره نمی‌کند/ خرم: آمریکا با مذاکره به‌ بهانه‌گیری‌هایش پایان نمی‌دهد
سرویس سیاسی فردا؛ جعفر برزگر: با شروع بد عهدی‌ های آمریکا در قبال برجام که از همان ماه‌های ابتدایی اجرایی شدن این سند آغاز شد. برخی از دلسوزان و منتقدان داخلی هشدار دادند که آمریکایی‌ها با بدعهد‌های خود در برجام و به نوعی گروگان گرفتن آن به دنبال بستن برجام‌های بعدی با ایران در موضوعات حقوق بشری، موشکی و .. است؛ احتمالی که با برخی سخنان و موضع گیری مقامات دولتی از جمله رئیس جمهور دور و بعید به نظر نمی‌رسید به عنوان مثال روحانی در پیام نوروزی خود در عید سال ۹۵ گفت: «ملت ما با همدلی برجام را به فرجام مطلوب رساند، زنجیر‌های تحریم را پاره کرد و زمینه را برای فعالیت در زمینه‌های اقتصادی مهیا نمود. تحریم‌های بانکی، مالی، پولی، نفتی، پتروشیمی، بیمه، حمل و نقل و همه تحریم‌های هسته‌ای برداشته شد و شرایط برای فعالیت اقتصادی مردم ما آماده‌تر شد... آنچه برای همه ملت ما مهم است اشتغال پایدار است و این کار در سال آینده با «برجام دو» ان‌شاءالله شروع خواهد شد.»
اینجا بخوانید: نتیجه دیپلماسی انفعالی با ژست تنش زدایی؛ هسته‌ای رفت تحریم‌ها ماند!
باز هم آدرس غلط اصلاح طلبان به مردم/ برای رفع خطر جنگ برجام موشکی را باید امضا کنیم!!!
هر چند روحانی از اشتغال به عنوان برجام دو نام می‌برد، اما در همین سال در سخنرانی‌های معتدد خود اشتغال را در گرو جذب سرمایه گذاری خارجی و پذیرش نظارت‌های مالی کشور‌های اروپایی و آمریکایی تحت عنوان «اف‌ای تی اف» قرار داد. واکنش رهبر انقلاب به مطرح شدن برجام‌های ۲ و ۳ با مطرح شدن لزوم مذاکره با آمریکا بر سر موضوعاتی، چون موشکی، حقوق بشر و فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی که مسئولان از آن‌ها تحت عنوان برجام دو و سه و چهار نام می‌بردند رهبر انقلاب در دیدار‌ها و جلسات عمومی خود، نسبت به این مواضع واکنش نشان دادند. رهبر انقلاب در دیدار نورزی خود با مردم مشهد در سال ۹۵ گفتند «.. لکن اگر لازم شد، ما باید تنازل کنیم تا مشکلات را برطرف کنیم؛ تا در نتیجه کشور بتواند از ظرفیت‌های خود استفاده کند و مثلاً به یک اقتصاد برجسته‌ای مبدّل بشود. حرفشان این است؛ بنابراین در قضیه هسته‌ای توافق شد و اسم این را گذاشتیم «برجام»؛ برجام دیگری در قضایای منطقه، برجام دیگری در قضایای قانون اساسی کشور؛ برجام ۲ و ۳ و ۴ و الی غیرذلک بایستی به وجود بیاید تا ما بتوانیم راحت زندگی کنیم.» رهبری با اشاره به منطق طرح این بحث‌های از سوی برخی مسئولان ادامه دادند «معنای این حرف این است که جمهوری اسلامی از مسائل اساسی‌ که به حکم اسلام و به حکم برجستگی‌های نظام جمهوری اسلامی پایبند به آن‌ها است، صرفِ نظر کند: از مسئله فلسطین صرف نظر کند، از حمایت از مقاومت در منطقه صرفِ نظر کند، از مظلومان منطقه -مثل ملّت فلسطین، مثل مردم غزّه، مثل مردم یمن، مثل مردم بحرین- پشتیبانی و حمایت سیاسی نکند، و نظام جمهوری اسلامی با تعدیل خواسته‌های خود، خود را به آنچه طرف مقابل یعنی آمریکا به دنبال تحقّق آن است، نزدیک بکند» با این سخنان و موضع گیری رهبر بحث تلاش برای مذاکره در حوزه‌های موشکی و حقوق بشری با آمریکا‌هایی تا امسال کم فروع شد، تا اینکه دوباره با روی کار آمدن ترامپ و مواضع تند و تیز او علیه فعالیت‌های موشکی کشورمان دوباره این بحث‌ها مطرح شد.
آقای روحانی! به جای آسمان به چاه پیش‌رویتان بنگرید اینجا بخوانید
تهدید‌های ترامپ جواب می‌دهد؟ ترامپ در سخنرانی ۲۱ مهر خود گفت: « دستور دادم تا بازبینی راهبردی را درباره ایران انجام دهند. این بازبینی کامل است و من راهبرد خودمان را به همراه چند گامی که باید برداشته شوند را اعلام می‌کنم، ایران همچنان حامی اصلی تروریست در دنیاست و به طالبان، القاعده، حماس و حزب‌الله کمک می‌کند... با تکثیر موشک و تسلیحات ایران مقابله می‌کنیم و تمامی مسیر‌ها برای دست‌یابی به سلاح اتمی را قطع خواهیم کرد.»
ترامپ این مواضع را در حالی بر زبان می‌آورد که قبلا سپاه پاسداران را تحریم و مادر تحریم‌ها یعنی کاتسا را علیه کشورمان اعمال کرده بود سخنان ترامپ که با هدف ترساندن ایران و کشاندن کشورمان به موضوعات دیگر برای مذاکره و دادن امتیازات گسترده همانند برجام هسته‌ای بیان شد گویا در حال جواب دادن است از این رو امروز احمد نقیب زاده استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و عضو شورای مرکزی حزب کار گزاران سازندگی در مقاله‌ای که برای روزنامه اصلاح طلب آرمان نوشته، ایران را توصیه به شروع مذاکرات موشکی با اروپایی‌ها کرده است «اروپایی‌ها همان‌طور که بار‌ها اعلام کردند در قبال ایران و بر سر موضوع برجام با آمریکا اختلاف نظر دارند و در زمینه موشکی ایران با آمریکا موافقت‌هایی دارند. برجام را که بار‌ها گفته‌اند قابل مذاکره مجدد نیست، ولی بر سر بحث موشکی ایران، خواهان مذاکره هستند، اما نه، چون آمریکایی‌ها که می‌خواهند بدون مذاکره و اخطار قبلی، دست به اعمال تحریم‌های جدید بزنند یا بخواهند این برنامه را از بیخ و بن باطل کنند و از ایران بخواهند دست از این موضوع بردارد. البته آن‌ها هم گفته‌اند در صورت عدم رسیدن به نتیجه در این مورد، ممکن است تحریم‌های جدیدی وضع کنند... بهتر است که ما هم با آغاز مذاکره خطر جنگ و تحریم را از سر بگذرانیم. اگر مذاکره نکنیم ممکن است که اروپایی‌ها مواضع تند و تیز آمریکایی‌ها را در این مورد همراهی کنند»
علی خرم اصلاح‌طلب
آمریکا با مذاکره به‌ بهانه‌گیری‌هایش پایان نمی‌دهد علی خرم از فعالین سیاسی اصلاح طلب، نماینده پشین ایران در سازمان ملل و کارشناس مسائل هسته‌ای در مورد مذاکرات موشکی به فردا گفت: «بحث موشکی را باید از دو منظر نگاه کنیم اولا ایران شروع به توسعه توانمندی موشکی خود کرده است و امکان ندارد آن را متوقف کند از سوی دیگر این مذاکرات نمی‌تواند نتیجه مستقیمی روی برجام هسته‌ای داشته باشد در واقع آمریکا با این مذاکرات بهانه‌ های خود را پایان نمی‌دهد و گرنه ما می‌رفتیم مذاکره می‌کردم و قضیه تمام می‌شد.» خرم با بیان اینکه هیچ کدام از طرفین به دنبال مذاکره بر سر این موضوع نیستند و ترامپ هم به دنبال مذاکره در این زمینه نیست بلکه او با فعالیت های منطقه ای ایران مشکل دارد افزود «بحث موشکی بهانه است و دعوا بر سر نقش منطقه‌ای ایران است که آمریکا به دنبال محدود کردن آن است اگر اراده ای از سوی دو طرف وجود داشت ما مذاکره می کردیم و محدودیتی هایی در حوزه موشکی می پذیرفتیم تا قضیه تمام شود.».
اینجا بخوانید: ادعای‌جدید آمریکا درباره‌ توان‌ موشکی‌ایران
دکتر نقوی حسینی
آدم عاقل بر سر توان دفاعی مذاکره نمی‌کند
نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس هم در واکنش به مطرح شدن مذاکره در حوزه موشکی به فردا گفت: «مگر در هسته ای مذاکره کردیم چه چیزی نصیبمان شد؟ کسانی که دوباره و با این تجربه برجام می خواهند به آمریکا اعتماد کنند واقعا چه توجیهی دارند؟ کدام آدم عاقلی بر سر امنیت خود با دشمن مذاکره می کند؟» بنظر می‌رسد این زمزمه‌ها جهت تلاش برای دادن آدرس غلط به مردم جهت شروع مذاکره در حوزه موشکی و محدود کردن فعالیت های دفاعی کشورمان صورت می گیرد یعنی دقیقا همان مسیری که در برجام شروع شد و ابتدا چرخیدن زندگی مردم را منوط به مذاکره کردند و با همین استدلال خسارت برجام را برای مردم و کشور به ارمغان آورداند تا جای که امروز همه از بی اثر بودن آن سخن می‌گویند و چرخ زندگی مردم به اندازه ی سابق هم نمی چرخد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت