سرعت عکسبرداری به چه میزان در ثبت این لحظه بسیار حیاتی است و با پیشرفت تکنولوژی عکاسی از اجسام پرنده، تاکنون تصاویر معدودی از این واقعه علمی به ثبت رسیده است.
در ادامه تصاویر دیدنی جدیدی مربوط به شکستن دیوار صوتی توسط هواپیماهای اف 18 سی و سوپر هورنت ارتش ایلات متحده را می بینید:
اف 18 سی هنگام شکستن دیوار صوتی بر فراز ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز کارل وینسون
اف 18 سی هنگام شکستن دیوار صوتی بر فراز ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز کارل وینسون
اف 18 سوپر هورنت در حال شکستن دیوار صوتی در اطراف ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز آبراهام لینکلن
این پدیده در درس 3 واحدی دینامیک گازها برای بعضی از رشته های دانشگاهی مهندسی تدریس می شود. امواج ضربهای یا Shockwaves در حقیقت همان عامل اصلی ایجاد دیوار صوتی هستند. امواج ضربهای، تغییری ناگهانی در فشار و دمای یک لایه از هواست که میتواند به لایههای دیگر منتقل شده و به صورت یک موج فضا را بپیماید.
در سرعتهای نزدیک سرعت صوت، فرضیه غیر قابل تراکم بودن هوا رد شده و ضریب تراکم هوا به ۱۶٪ در میرسد، که مقداری غیر قابل چشم پوشی است. در این سرعتها هوای جلوی بال یا لبه حمله به شدت متراکم گشته و دما و فشار آن به طرز قابل توجهی افزایش مییابد، همین مسأله، یکی از عوامل ایجاد امواج ضربهای است.
امواج حاصله از حرکت هواپیما یا صدای تولید شده در اثر حرکت، هر بار در سرعتهای زیر سرعت صوت از هواپیما دور شده و به گوش شنونده میرسد. اما با رسیدن هواپیما به سرعت صوت، این صداها دیگر فرصت دور شدن از هواپیما را نداشته و کلاً در جلوی هواپیما جمع میشوند. با گذر از سرعت صوت، صدایی چند ده برابر شده از حرکت هواپیما باهم به گوش شنونده میرسد که مانند یک انفجار شدید یا صدای رعد و برقی بسیار قدرتمند است.
دیدگاه تان را بنویسید