واکنش جهاد کشاورزی به معدوم کردن جوجه های زنده
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه صحنههایی که از معدوم سازی جوجه ها در فضای مجازی منتشر شده قابل قبول نیست، گفت: قرار نبود جوجههای یک روزه معدوم شوند، قرار بود تولید تخم مرغ نطفه دار محدود شود.
خبرگزاری تسنیم: مرتضی رضایی، درباره ماجرای معدوم کردن جوجههای یک روزه اظهار کرد: در چند ماه قبل، تولید گوشت مرغ بالا بوده و در ماههای مختلف حدود 200 تا 240 هزار تن و سالانه 2 میلیون و 600 هزار تن گوشت مرغ تولید میشود که برای تولید این حجم از مرغ نیاز است تا ماهانه 120 میلیون قطعه جوجه یک روزه پرورش داده شود که پس از 45 روز تبدیل به گوشت مصرفی مرغ میشود.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی شیوع بیماری کرونا و تعطیلی دانشگاهها و مراسمها، مصرف مرغ کاهش یافت و باعث افت شدید قیمت مرغ شد.
رضایی ادامه داد: فشار سنگینی به مرغداران ایجاد شد و یکی از راهکارهای کاهش این فشار، محدودیت در تولید جوجه یک روزه بود که در ستاد تنظیم بازار مصوب شد که ماهانه به جای 125 میلیون قطعه پرورش جوجه یک روزه 115 میلیون تولید شود بر همین اساس مرغداران موظف بودند تولید مرغ را در شرایط کرونایی کاهش دهند.
معاون امور تولیدات دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه صحنههایی که در فضای مجازی منتشر شده است قابل قبول نیست، گفت: قرار نبود جوجههای یک روزه معدوم شوند، قرار بود تولید تخم مرغ نطفه دار محدود شود.
وی افزود: به دلیل افت قیمت جوجه، جوجههایی که در جوجه کشی عمر آنها از 24 ساعت گذشته باشد مرغدار مجبور است معدوم کند، چون باعث انتشار آلودگی در محیط مرغداری میشود این روال طبیعی در صنعت مرغداری در تمام دنیا است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط کنونی صنعت مرغداری روزانه میلیاردها تومان ضرر میکند گفت: معدوم سازی روش متداولی است. ماهی 3 میلیون قطعه جوجه خروس در کشور معدوم میشود؛ ویدئویی هم بیرون نمیآید، اما صحنههایی که در فضای مجازی از معدوم سازی جوجهها منتشر شد، قابل قبول نیست و با دادستانی صحبت شده است تا بررسی شود به چه انگیزهای این تصاویر منتشر شده است.
جوجههای یک روزه اضافی، امکان زنده ماندن ندارند
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: همانطور که از نام جوجههای یک روزه بر میآید، آنها از نظر توان بدنی تنها یک روز شانس زنده ماندن دارند و بعد از آن میمیرند.
غلامعلی فارغی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در صنعت مرغداری چه در ایران و چه در بسیاری از کشورهای جهان رویه امحای جوجههای یک روزه همواره وجود داشته است. برای مثال با توجه به نیاز واحدهای مرغداری تخمگذار به جوجه مرغ، در همان مرحله ابتدایی بر اساس تشخیص صورت گرفته، جوجههایی که مرغ هستند وارد واحد میشوند و جوجه خروسها جدا میشوند.
به گفته وی، در واحدهای تولیدکننده گوشت مرغ نیز رویه همین است و جوجهها از یکدیگر جدا میشوند و یکی از گزینهها، امحای جوجههای باقی مانده است.
این عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه عمر جوجههای یک روزه محدود است، بیان کرد: همانطور که از نام این جوجهها بر می آید، آنها از نظر توان بدنی تنها یک روز شانس زنده ماندن دارند و بعد از آن میمیرند. اگر در این مدت، جوجه به واحد مرغداری انتقال پیدا کند و تحت مراقبت قرار گیرد، میتواند زنده بماند اما در غیر این صورت خیر.
فارغی ادامه داد: در بازار جوجههای یک روزه، کل فرایند کار در همان یک روز اجرایی میشود و امکان نگه داری جوجههای یک روزه و فروش آنها در روزهای بعد وجود ندارد.
وی با اشاره به مشکلاتی که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا در صنعت مرغ کشور به وجود آمده، بیان کرد: با توجه به تعطیلی مراسمها، مصرف مرغ در کشور بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافته و تحت تاثیر همین مسئله قیمت این محصول پایین آمده و بسیاری از مرغداران کشور با ضرر و زیان فراوان مواجه شدهاند که در مرحله بعدی به کاهش سفارش در حوزههایی مانند جوجه یک روزه منجر میشود. اگر برای این صنعت فکری جدی صورت نگیرد و حمایت لازم رخ ندهد، بسیاری از فعالان این بخش ورشکست خواهند شد.
عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است، فیلمی که اخیرا از امحای جوجههای یک روزه منتشر شده؛ با هدف فشار آوردن به صنعت تولید مرغ کشور منتشر شده و نوعی شیطنت در آن وجود دارد.
به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته فیلمی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان از امحای تعدادی از جوجههای یک روزه در واحدهای تولیدی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید