پبشنهاد سبزعلیپور برای رفع مشکل بدهکاران با تعطیلی بانک‌ها و ادارات

کد خبر: 982061

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران پیشنهاد داد، برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و همچنین حل مشکل بدهی کسبه، ادارات و بانک‌ها هم تا ۱۵ فروردین تعطیل شوند و کار‌های اداری مردم از طریق الکترونیکی و دورکاری انجام شود.

پبشنهاد سبزعلیپور برای رفع مشکل بدهکاران با تعطیلی بانک‌ها و ادارات

خبرگزاری تسنیم: محمدرضا سبزعلیپور اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران نسبت به شیوع سریع "ویروس کرونا" و افزایش تعداد مبتلایان و درگذشتگان در سراسر ایران واکنش نشان داد و طی یادداشتی خواستار تدابیر ویژه و ضربتی "دولت روحانی" جهت حفظ جان مردم شریف ایران و جمع کردن "بحران کرونا" در کوتاه‌ترین زمان ممکن شد.

وی گفت: قریب به یکماه است که بحث شیوع "ویروس کرونا" در ایران از جانب دولت و مقامات مسئول علنی و رسانه‌ای شده و از آن تاریخ تا به امروز طبق آمار رسمی دولت، کل مبتلایان به این بیماری در سراسر ایران به بیش از ۹۰۰۰ نفر رسیده و متأسفانه تاکنون ۳۵۴ نفر نیز به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ در کشورمان جان خود را از دست داده اند.

این درحالیست که طبق آخرین اظهارات مسئولین "ستاد مبارزه با کرونا" و برخی از اعضاء "شورای عالی امنیت ملی" بحران کرونا روز به روز گسترش خواهد یافت و فروردین سال آینده اُوج شیوع "ویروس کرونا" در ایران خواهد بود. فلذا با استناد به این اطلاعات باید تدابیر ویژه‌ای در سطح ملی از جانب دولت و ملت و سایر دستگاه‌های کشوری و لشگری اندیشیده شود تا حدالامکان از افزایش آمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در کشور جلوگیری شود و سعی بر این باشد تا آمار بیماران و فوتی‌ها روز به روز کاهش یابد.

علیپور تصریح کرد: هر چند که به اعتقاد اینجانب، دولت و مقامات مسئول در روند اطلاع رسانی، پیشگیری به موقع و اِتخاذ تصمیمات ویژه جهت مبارزه با "کرونا" اشکالات و نقاط ضعف مهمی داشته و میتوانستند با اقدامات سریع، این بحران را بهتر و سریعتر کنترل و تحت مدیریت خود درآورند و حتی به جرأت می‌توانم بگویم که میشد تعداد مبتلایان را نیز کاهش داد.

برخی از عمده‌ترین اشکالات و ایرادات کار بشرح زیر می‌باشد:

* تفویض مسئولیت ریاست "ستاد بحران کرونا" به وزیر بهداشت

* عدم حضور محسوس و ملموس رئیس جمهور در صحنه اجرا و مبارزه با "کرونا"

* شروع کُند ضدعفونی شهر‌ها و جلوگیری از تردد مسافران برون شهری

* آغاز دیرهنگام آموزش مردم نسبت به ضدعفونی و رعایت اصول بهداشتی

* عدم مدیریت و نظارت صحیح و بموقع "توزیع" و "فروش" کالا‌ها و لوازم بهداشتی و ضدعفونی.

اما در این راستا اقدامات صحیح و قابل تقدیری نیز در جهت کاهش مبتلایان و جلوگیری از گسترش بیماری کرونا انجام شده که نباید از کنار آن‌ها به سادگی عبور کرد.

به چند مورد از اقدامات صحیح و قابل تقدیر بشرح زیر می‌توان اشاره کرد:

* تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی

* تعطیلی نماز‌های جمعه و نماز‌های جماعت در مساجد

* تعطیلی و به تعویق انداختن جشن‌ها و عروسی ها، گردهمایی ها، مسابقات ورزشی و هرگونه مراسمی که موجب اجتماع مردم شود

* کنترل مسافران برون شهری و جلوگیری از سفر‌های غیر ضروری مردم

* تمدید اعتبار کارت‌های بانکی، معاینه فنی خودروها، بازپرداخت اقساط برخی از وام‌ها و... مواری از این دست

* افزایش سقف مبالغ دریافت‌ها و حواله‌ها از طریق دستگاه‌های خودپرداز

* موافقت امام خامنه‌ای با "شهید خدمت" خواندن کادر پزشکی، پرستاران، نیرو‌های بهداشتی و خدماتی که در راه خدمت رسانی به بیماران آلوده به "کووید ۱۹" مبتلا به "ویروس کرونا" شده و جان خود را در این راه از دست بدهند

* تأکید و موافقت رهبر انقلاب با ریاست روحانی بر ستاد مقابله با کرونا در جهت سرعت بخشیدن به خدمات بهداشتی و مقابله با بیماری کرونا

* و... چند مورد دیگر

سبزعلیپور اظهار داشت: با این وجود هنوز آنطور شایسته و بایسته میباشد همکاری و هماهنگی خوبی بین مردم و دولت مشاهده نمی‌شود که حتی باید تأکید کنم که برخی از هموطنان موضوع ویروس کرونا و این بیماری عالم گیر را بخوبی درک نکرده و حتی آنرا به شوخی گرفته و برخی نیز در این راستا اقدام ساخت جُوک‌ها و طنز‌های کرونایی نموده و همه روزه این جُوک‌ها را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند و برخی از افرادی که با دولت و یا با نظام اختلاف دارند نیز به زَعم خود تصور می‌کنند تا با گوش نکردن به توصیه‌های بهداشتی و حضور در خیابانها، رفتن به مسافرت و یا برعکس عمل کردن به دستورات "ستاد مقابله با کرونا" بنوعی مبارزه منفی میکنند؟! غافل از اینکه با تصورات غلط شان با جان خود و با جان خانوادۀ خویش بازی میکنند؟! که دستگاه‌های ذیربط باید این عزیزان را نیز از طُرق صحیح و با فرهنگ سازی درست آگاه نموده و به همکاری و اجرای توصیه‌ها و دستورات بهداشتی ترغیب نمایند.

وی در ادامه به حضور مردم در منازل و عدم تردد غیر ضرور آنان در خیابان‌ها اشاره کرد و گفت: عقل سلیم حکم میکند که هر کسی برای در اَمان از خطرات "ویروس کرونا" باید کمتر از منزل خود خارج شود و حدالمقدر از ارتباط با مردم کوچه و خیابان نیز پرهیز نماید که در این راستا عدۀ زیادی از مردم شریف ایران به این نکته توجه داشته و از منازل خود خارج نمی‌شوند.

بر همین اساس دولت محترم نیز دائماً به مردم تأکید میکند که از منازل خود خارج نشوند، اما در این مسیر مشکلی وجود دارد که نه تنها در این مسیر خلل ایجاد کرده و دستورات دولت را خود بخود خنثی میکند بلکه مردم را هم بطور طبیعی جهت انجام کارهایشان به خیابان‌ها می‌کشاند و آن اینکه ادارات دولتی و بانک‌ها طبق روال گذشته و با همان ساعت کار و سَبک و سیاق قبلی باز میباشند و مثلاً به خدمت رسانی به مردم مشغول هستند؟! آیا وقتیکه ادارات و بانک‌ها باز میباشند، میتوان به مردم تکلیف کرد که در خانه بمانید و کار‌های بانکی و اداری خود را انجام ندهید؟

قطعاً بخشی از جمعیت کشورمان علیرغم توصیه‌های بهداشتیِ دستگاه‌ها و مقامات مسئول، سهواً و یا عمداً برای انجام امورات اداری و بانکی خویش راهی خیابان‌ها و ادارات و بانک‌ها می‌شوند که همین اَمر، درصد آلودگی مردم به "ویروس کرونا" را در طی روز افزایش میدهد ولیکن ضرر و مکافات اینطور انجام دادن کار‌های اداری و بانکی خیلی بیشتر از سود و منفعت آن برای خودِ شخص و حتی برای کشورمان میباشد.

علیپور گفت: حال این پرسش برای عموم مردم پیش می‌آید که چرا و به چه دلیلی دولت بانک‌ها و ادارات را حداقل تا ۱۵ فروردین سال آینده تعطیل نمی‌کند؟

وقتیکه مجلس شورای اسلامی تعطیل است و برخی از دستگاه‌های وابسته به دولت و حتی مجموعه‌های خصوصی و غیردولتی نیز تقریباً تعطیل و یا نیمه تعطیل میباشند، پس چرا دولت به باز بودن و فعالیت بانک‌ها و ادارات در این ایام بحرانی اصرار می‌ورزد؟ این یک اَمر طبیعی است تا وقتیکه بانک‌ها و ادارات کار میکنند مشتری و ارباب رجوع هم داشته باشند، اما اگر حَسَب دستور رئیس جمهور ادارت و بانک‌ها موقتاً تعطیل شوند، خیال مردم نیز راحت میشود که دیگر هیچ اداره و بانکی باز نیست پس کسی از منزل خارج نمی‌شود.

وقتیکه بانک‌ها در این ایام و در این روز‌های بحرانی که کسب و کاری وجود ندارد باز باشند، طلبکاران چِکهای بدهکاران را جهت وصول به بانک‌ها می‌برند و، چون بدهکار کسب و کاری نداشته در نتیجه نمی‌تواند چِک طلبکار را پاس کُند و همین امر سرآغاز دعوای طلبکار و بدهکار و شروع درگیری‌های روحی و روانی در خانواده‌ها میشود؟! اما چنانچه بانک‌ها در این روز‌های بحرانی تعطیل باشند دیگر هیچ طلبکاری هم نمیتواند چک و یا چک‌های کسبه بی پول را برای وصول به بانک ببرد و در نتیجه مجبور میشود تا بازگشایی بانک‌ها صبر کند و به همین خاطر دیگر نمیتواند به بدهکار یا بدهکاران خود نیز فشار کند که این روند آنهم در این ایام بحرانی کاری منطقی و درست به نظر میرسد که امیدوارم دولت محترم به آن توجه و آنرا اجرایی کنند.

سبزعلیپور اظهار داشت: باتوجه باینکه اخیراً به بانک‌ها دستور داده شده که پول نقد به مردم ندهند، همچنین امسال توزیع پول نو به مردم نیز منتفی شده، سقف حواله پول از طریق دستگاه‌های خودپرداز برای هر روز به ۱۰ میلیون تومان و سقف دریافت پول نیز از همین طریق در طی روز به ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته، پس فلسفه باز بودن شعب بانک‌ها در این ایام چیست؟ اگر قرار است که شعب باز باشند، چرا دستورات فوق از طریق بانک مرکزی جهت سوق دادن مردم بسمت انجام امور بانکی از طریق بانکداری الکترونیکی صادر شده است؟

بر همین اساس ضروری میباشد تا مسئولین دولتی تصمیمات جدید و منطقی را وصف حال امروزِ جامعه و برای این ایام بحرانی اتخاد و سریعاً به مرحله اجرا درآورند.

وی افزود: جدای از موارد فوق که به آن‌ها تا حدودی پرداخته شد باید تأکید کنم که با وجود جنگ اقتصادی دشمن و اِعمال تحریم‌های شدید همه جانبه و همچنین مشکلات اقتصادی داخلی که غالباً بدلیل سوءمدیریت ظهور کرده، شیوع بیماری کرونا نیز به یکباره مزیدی بر علت شده و شرایط سخت اقتصادی قبل را به اوضاع بحرانی مبدل کرده است، هرچند "بیماری کرونا" بحرانی جهانی و عالم گیر شده، اما در کشور خودمان ایران باعث گردیده تا عده‌ای از مردم متضرر و جمعی دیگر نیز ضعیف‌تر گذشته بشوند و سطح معیشت آنان بطور چشمگیری اُفت کند؟!

به همین خاطر ضروری میباشد تا از طرف دولت محترم و سایر دستگاه‌های مسئول اقدامات خاص و اساسی را جهت جبران ضرر و زیان کسبه و همچنین بهبود معیشت خانواده‌های ضعیف و کم درآمد اندیشیده و سریعاً به مرحله اجرا درآورند.

درخصوص جبران ضرر و زیان کسبه الزامیست تا بانک‌ها بازپرداخت اقساط مشتریان خود را تا چند ماه آینده و بلندمدت به تعویق بیاندازند و در صورت امکان نسبت به ارائه تسهیلات مضاربه و یا تنخواه آنهم با بهره‌های پایین‌تر به کسبه و مشتریان قدیم و جدید خوداقدام کنند.

سازمان امور مالیاتی نیز ایام بحرانی حال حاضر را در اخذ مالیات لحاظ کرده و نبود کاسبی طی چند ماه را با گرفتن مالیاتِ کمتر از مؤدی جبران نماید. دولت و دستگاه‌های وابسته، طلب اشخاص، شرکت‌ها و پیمانکاران را سریعاً تسویه نمایند تا همین امر موجب دلگرمی و بهبود اوضاع کسب و کار آنان شود. در صورت امکان دولت ترتیبی اتخاذ نماید تا وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های وابسته به دولت، خرید‌های خود را در این ایام از شرکت‌های داخلی و بازار انجام دهند تا این خرید‌های دولتی کمی موجب رونق کسب و کار گردد؛ و کار‌هایی از این دست می‌تواند بخشی از ضرر و رکود بازار را جبران نماید.

علیپور اضافه کرد: به لحاظ اینکه در این یکی دو ماه آینده دست غالب مردم از نقدینگی خالی میباشد، ضروری و پسندیده میباشد تا دولت پرداخت قبوض آب، برق، گاز و تلفن را تقریباً ۲ الی ۳ ماهی تمدید و به تأخیر بیاندازد تا مردم بمرور زمان پرداخت‌های خود را انجام داده و بتوانند دَخل و خرج خود را مدیریت نمایند.

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در خاتمه از جناب آقای روحانی بعنوان رئیس جمهور و همچنین رئیس "ستاد مقابله با کرونا" درخواست کرد تا در جهت پیشگیری و کنترل اوضاع بحرانی و "کرونا" زدۀ کشورمان اقدامات اساسی و ضروری را سرلوحه امور قرار داده و از این نگران نباشند که چنانچه جایی را تعطیل کنند و یا جاده‌ای را ببندند این دستور و عمل رئیس جمهور نشانۀ ضعف و بی ثباتی و خطرناکی اوضاع ایران تعبیر خواهد شد بلکه عدم انجام بموقع این کار‌ها بنوعی ضعف دولت قلمداد میشود.

از همین رو از محضر جنابعالی خواهش میکنم تا در این ایام پایانی سال جهت کاهش ابتلا مردم به "ویروس کرونا"، دستور فرمائید ادارات و بانک‌ها و حتی برخی از مراکز پُر تردد تعطیل شوند تا انشاالله در ابتدای سال جدید با سلامتی مردم و بهبود مبتلایان و همچنین خبر‌های خوش به استقبال بهار برویم و جبران این ایام بحرانی را با دلخوشی و دلگرمی و همکاری و همدلی دولت و مردم انجام دهیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت