تبعیض عجیب بین حقوق بگیران دولتی و خصوصی در سال ۹۹

کد خبر: 981203

افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارمندان دولت در کنار مجوز افزایش ۵۰ درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات دولتی و همچنین تعیین حداقل حقوق ۲.۸ میلیون تومانی حقوق بگیران دولت، می‌تواند زمینه ساز نوعی تبعیض میان کارکنان بخش خصوصی و دولتی شود.

تبعیض عجیب بین حقوق بگیران دولتی و خصوصی در سال ۹۹

خبرگزاری تسنیم: در روز‌های اخیر بحث افزایش حقوق به چالش مهم واحد‌های تولیدی، کارگران و حقوق بگیران بخش خصوصی و دولتی تبدیل شده است. در یک نگاه کلی به نحوه افزایش حقوق کارکنان بخش دولتی و بخش خصوصی نشان می‌دهد، رفته رفته با تضعیف بخش خصوصی یک تبعیض قابل ملاحظه درباره پرداخت حقوق ماهیانه در حال شکل گیری است.

نکته اول اینکه هم اکنون حدود ۲.۵ میلیون نفر به شکل رسمی، پیمانی و قراردادی در استخدام دولت هستند، این درحالی است که امروز حداقل ۱۴ میلیون دفترچه بیمه برای کارگران (کارکنان بخش خصوصی) صادر شده و به استناد آمار اشتغال ۲۴ میلیون نفری مرکز آمار ایران، حدود ۲۰ میلیون نفر به صورت آزاد در واحد‌های مختلف تولیدی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی مشغول به کار هستند.

هرچند پدیده حقوق‌های نجومی، طی سنوات اخیر در میان برخی مدیران دولتی به یکی از چالش‌های مهم نظام حقوق و دستمزد کشور تبدیل و فاز جدید تبعیض در پرداخت‌ها را شکل داد، اما به نظر می‌رسد با تصمیمات جدید دولت و مجلس شاهد نوع دیگری از تبعیض میان حقوق بگیران دولتی و بخش خصوصی خواهیم بود.

در حال حاضر با تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه که این تصمیم به عنوان مصوبه نهایی مجلس به شورای نگهبان نیز رفته است، حداقل حقوق کارکنان دولت در سال آینده ۲.۸ میلیون تومان تعیین شده است، این موضوع جدای از ۱۵ درصد افزایش حقوق در نظر گرفته شده برای تمامی کارکنان است.

از طرف دیگر سازمان برنامه و بودجه در آخرین روز بهمن ماه امسال یک بخشنامه مهم صادر کرد که واکنش‌های بسیار مثبت کارکنان دولتی را در پی داشت. بر اساس این بخشنامه مجوز افزایش ۵۰ درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری برای کلیه کارکنان دولتی از جمله نیرو‌های قراردادی صادر شد. هنوز اطلاعات دقیقی از میزان اثر مستقیم این بخشنامه روی افزایش حقوق ۲.۵ میلیون نیروی مستخدم دولت منتشر نشده است، اما گزارش‌های واصله حاکی از افزایش قابل توجه حقوق و مزایا کارمندان بعد از اعمال این مصوبه است.

نکته جالب توجه اینکه این امتیازات مختلف کارکنان دولت حتی شامل برخی کارکنان رسمی سازمان تامین اجتماعی نیز نشده است. بعد از پیگیری‌های تسنیم در خصوص اعمال افزایش ۵۰ درصدی امتیازات فصل دهم تعدادی از مستخدمین این سازمان نیز در تماس با تسنیم از عدم تغییر حقوق در احکام اسفند خود خبر داده‌اند.

بر این اساس افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارمندان دولت در کنار مجوز افزایش ۵۰ درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات دولتی و همچنین تعیین حداقل حقوق ۲.۸ میلیون تومانی حقوق بگیران دولت، میتواند زمینه ساز نوعی تبعیض میان کارکنان بخش خصوصی و دولتی شود. به هر حال با توجه به شرایط اقتصادی کشور نا توانی بخش خصوصی در افزایش همتراز حقوق کارگران یک امر پذیرفته شده است. به عنوان مثال آیا این امکان وجود دارد که حداقل حقوق کارگران نیز به مانند کارکنان دولت در سال ۱۳۹۹ دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شود؟

در ادامه برخی نظرات ارسالی مخاطبان تسنیم در این رابطه را می‌خوانید:

محمد: خبرگزاری محترم تسنیم خواهشمندم پیگیری بفرمایید این افزایش حقوق برای کارمندان کتابخانه‌های عمومی نیز اجرا شود چرا که در این جور مواقع به ما می‌گویند شما کارمند دولت نیستید و مشمول شما نمی‌شود ... ببخشید انسان که هستیم ماهم در این مملکت زندگی میکنیم آیا گرانی برای ما نیست خواهش میکنیم گزارش تهیه کنید ... وقتی پیگیر می‌شویم آقایان میفرمایند میتوانید استعفا بدید و بروید مگه ما عمر خودمون را صرف خدمت نکرده ایم چرا چرا ... طرح همسان سازی حقوق کجاست چرا ما باید جزو پایینترین حقوق بگیر‌ها باشیم ...

حمید: من یه کارمند قراردادی هستم. حکم جدید من صادر شده بدون یک ریال اضافه شدن. فقط به کارمندان رسمی و پیمانی پنجاه درصد فصل دهم اضافه شده است.

ناشناس: اصلا هم درست اجرا نکردن برای کارکنان قراردادی.

مهدی: این دستورالعمل نهایت تبعیض و بی عدالتیه. خصوصا در حق قراردادیا! میگید نه برید حکمشون رو بررسی کنید. افزایشی نداشتن هیچ کمم شده! بعد منت افزایش رو میذارن رو سر آدم.

حسین عابد: چرا کارکنان قراردادی رو الکی دلخوش میکنین نهاد ما کارکنان رسمی یه روز اعمال و اجراش کردن حالا هم میگن معلوم نیست مال شما کی اجرا بشه؟ ما هی بگیم هی غصه بخوریم نه از اولش هم میدونستم نمیشه، ولی خوب نیست این کار رو با ما نکنین دیگه زشته بخدا ما اصلا چیزی گفتیم چیزی خواستیم. یا علی

محمد: سلام ما چی بدبخت قرارداد معین، ولی شرکت خصوصی کارمیکنیم تکلیف ما چی حقوق کارگری ن حقوق ثابت نداریم سر ماه تکلیف ما چی شرکت خصوصی؟ تو را خدا پیگیری کنید؟

محسن: این افزایش برا اموزش و پرورش فقط بار منفی داشت دو بار مراحل رتبه بندی مربوط به سال ۹۴ و ۹۸ رو حذف کردن و در مقابل این عدد رو اضافه کردن که برا بسیاری از همکارن نه تنها افزایش نداشته بلکه باعث کاهش حقوق و یا افزایش در حد ۲۵ هزار تومان شده

محمد: سلام و خسته نباشید من تا امروز حدود ۱۵ سال سابقه قرارداد گارگری با دانشگاه علوم پزشکی دارم با دو تا مدرک فوق لیسانس و کار مرتبط هم انجام میدم و خدا شاهده تمام هم دوره ای‌های من تو دیگر دوایر دولتی چند سال پیش استخدام شد و تا سه برابر من هم حقوق میگیرن حالا تو این دانشگاه علوم پزشکی معلوم نیست ما تا به کی در این وضعیت باید بمونیم و اصل مطلب اینه که این افزایش برای قرارداد‌های کار معین تعلق میگیره و ما دو باره سرمون بیکلاه میمونه تو رو خدا پیگیری کنین ما هم زن و بچه داریم و تو این مملکت داریم زندگی میکنیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد