نصب عابر بانک در فضای اختصاصی تخلف است؟
معاون وزیر اقتصاد گفت: تا پایان سال هزار شعبه بانکی ادغام میشود.
خبرگزاری فارس: عباس معمارنژاد در نشست خبری با حضور خبرنگاران در رابطه با اصلاح بودجه شرکتها اظهار داشت: قرار است یک ماه زودتر از بودجه عمومی کشور بودجه شرکتها به مجلس ارائه شود. یکی از تکالیف هیات مدیره شرکتها و بیمههای یاد شده در مجامع این است که بودجه را حداکثر تا 15 مهرماه تنظیم و در مجمع مصوب کرده و در اختیار سازمان برنامه قرار دهند و نهایتا 15 آبان به مجلس برود.
معاون بانک، بیمه و شرکتهای وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه آیتمهای اطلاعاتی جدیدی از سوی سازمان برنامه به منظور ارائه بودجه شرکتها درخواست شده و چارچوب نهایی اطلاعات تا 31 شهریور که مجامع شرکتها برگزار شده تهیه شده است و در این راستا طی روزهای آینده جلساتی برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال فارس که چه تعداد شرکت دولتی وجود دارد و چه تعداد از آنها نیز قرار است واگذار شود، تصریح کرد: در حال حاضر 73 شرکت مادر تخصصی داریم که 370 شرکت زیرمجموعه دارند که بالای 50 درصد آنها دولتی هستند در مجموع 440 تا 450 شرکت تشکیل میدهند. عمده شرکتهای دولتی کار تصدیگری دولت را انجام میدهند زیانده بوده و کاری نمیتوان برای آنها کرد مثل شرکت بازرگانی دولتی که گندم را گران میخرد و آرد کرده و ارزانتر در اختیار نانوا قرار میدهد.
معمارنژاد ادامه داد: در سالهای 94 و 95 حدود 10 شرکت زیانده در بودجه دولت وجود داشت در حال حاضر تعدادی از شرکتها در لیست واگذاری هستند برخی از دستگاهها میگویند این شرکتها کار حاکمیتی میکنند. مجددا کارگروهی سه جانبه متشکل از وزارت اقتصاد،سازمان برنامه و دستگاه متولی تشکیل و نحوه واگذاری و کار تصدی آنها یا حاکمیتی بودن آن را بررسی میکند. اگر تغییری در واگذاری وجود داشته باشد هیات وزیران مصوب خواهد کرد. در حال حاضر 600 شرکت در لیست واگذاری هستند شاید سهم دولت در آنها تا بیش از 50 درصد هم باشد.
معاون بانک، بیمه و شرکتهای وزارت امور اقتصادی و دارایی در مورد تعیین تکلیف شرکت هپکو اراک نیز گفت: یکی از راهکارها این است که مجددا این شرکت به ایدرو بازگردد مگر اینکه مشتری اهلیتداری پیدا شود. هنوز برای این موضوع تصمیمگیری نشده است.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس مبنی بر وضعیت اصلاح نظام بانکی نیز گفت: برنامه اجرایی اصلاح نظام بانکی تهیه و از سوی وزیر اقتصاد به ریاست جمهوری ارسال شده است که در سه حوزه راهکار و برنامهها تدوین شد. بخش مالی،بخش ساختاری و سومین موضوع قوانین و مقررات است که در این بخشها راهکارهایی در نظر گرفته شده است مثلا در بخش مالی کاهش داراییهای منجمد، بانکها در قالب فروش اموال و داراییها است که 60 هزار میلیارد تومان برای فروش و واگذاری دارایی شرکتهای زیرمجموعه بانکها پیشبینی میشود. در این راستا شرکت گروه سرمایهگذاری امید که 22 هزار میلیارد تومان ارزش دارایی آن است 23 مهر ماه در بورس عرضه میشود. گروه توسعه ملی، شرکت صنایع شیمیایی، کشت و صنعت کارون و سیمرغ نیز به تدریج در بورس عرضه خواهند شد.
وی در پاسخ به این سوال فارس که تاکنون چه میزان از اموال و داراییهای مازاد بانکها فروخته شده گفت: از ابتدای سال 96 تاکنون 14 هزار میلیارد تومان از این اموال مازاد فروخته شده که البته مقاومتهایی نیز از سوی بانکها در فروش وجود دارد. چارچوب مدون و مشخصی برای ارزشگذاری و عرضه وجود نداشت که در این رابطه چارچوبی تنظیم شد که بانکها میتوانند براساس آییننامهها و دستورالعملهای هیات واگذاری اصل 44 برای تعیین ارزش، نحوه واگذاری و تقسیط وجوه از آن استفاده کنند.
معاون بانک، بیمه و شرکتهای وزارت امور اقتصادی و دارایی یکی دیگر از اقدامات این بخش را متوجه کاهش شعب بانکها دانست و گفت: تا پایان سال هزار شعبه بانکی ادغام میشود و در مجموع نیز 10 هزار مورد از شعب بانکها در سطح کشور مازاد است که باید واگذار شود و از این محل 80 هزار میلیارد تومان از دارایی بانکها آزاد میشود.
معمارنژاد درمورد تعیین تکلیف بدهی دولت به بانکها نیز گفت: پیشنهادی در ستاد اقتصادی دولت دادیم که از ظرفیت بودجه نیز استفاده شود و تبدیل بدهی به اوراق یکی از این پیشنهادات است. طبق حسابرسی انجام شده تا پایان سال 96 بدهی دولت به بانکها 107 هزار میلیارد تومان است و معمولا معادل سود آن برای سال 97 افزایش یافته و رقم جدیدی به آن اضافه نشده است.
وی یکی از راهکارها در رابطه با اصلاح نظام بانکی را اصلاح نرخ کارمزد خدمات بانکی دانست و افزود: طی سالهای اخیر هیچ تغییری در این نرخ ایجاد نشده و لازم است افزایش یابد البته این موضوع در حد برنامه بوده و هنوز زمان اجرای آن مشخص نیست.
معمارنژاد در پاسخ به این سوال فارس مبنی بر اینکه برنامه اجرایی اصلاح بانکی با آنچه در مجلس و در لایحه دوقلوی وظایف بانک مرکزی و اصلاح نظام بانکی وجود داشت متفاوت است و بیشتر در رابطه با مباحث اجرایی است گفت: طرح مجلس سه بخش دارد که شامل وظایف بانک مرکزی،عملیات بانکداری و بانکداری توسعهای است که جلسات آن در مجلس پیگیری میشود و ما نیز در آن شرکت میکنیم و حتی وظایف مربوط به بانک مرکزی نسخه آن چاپ شده و در اختیار نمایندگان قرار گرفته است.
وی درمورد اینکه یکی از بانکهای دولتی در رابطه با وام ازدواج جوانان سود یکساله آن را پیش از سررسید برداشته و عملا این موضوع نرخ تسهیلات 4 درصدی قرضالحسنه را افزایش میدهد گفت: وام ازدواج جوانان بند قانونی دارد و آنچه مقرر شده عینا باید از سوی بانکها انجام شود. اگر موردی خلاف مصوبه بانک مرکزی وجود داشته باشد پیگیری میکنیم و شما نیز آن را به ما ارائه کنید.
معاون بانک، بیمه و شرکتهای وزارت امور اقتصادی و دارایی درمورد صحبتهای وزیر مبنی بر فساد در صنعت بیمه نیز گفت: این موضوع متوجه سوء استفاده از بیمههای شخص ثالث و نظایر آن است که در گذشته با صحنه سازی مبالغی از بیمه اخذ میشدو حتی با جعل مدارک پزشکی سوء استفاده صورت میگرفت که اکنون کمابیش تخلف و فساد وجود دارد و اگر ارتباط الکترونیک میان دستگاه وجود داشته باشد میتوان از آن جلوگیری کرد. سال 97 حق بیمه تولیدی 51 تا 52 هزار میلیارد تومان بود و ضریب نفوذ آن 2.4 درصد شده است.
معمارنژاد در مورد حسابهای اجارهای که منجر به فرار مالیاتی و پولشویی میشود نیز گفت: این موضوع به تمام بانکها و نظام بانکی ابلاغ شده و قطعا تمام حسابهای بدون هویت یا با هویت نامشخص بسته شده است. اینکه از حسابهای اجارهای سو استفاده میشود موضوع دیگری است.
وی درمورد تسهیلات تولید در سال جاری نیز گفت: در چهار ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 25 درصد مبلغ تسهیلات پرداختی به تولید افزایش یافته است که سهم سرمایه در گردش از این تسهیلات 61 بوده است.
معاون بانک، بیمه و شرکتهای وزارت امور اقتصادی و دارایی در مورد سود مرکب توضیح داد این موضوع در اییننامه امهال تسهیلات بانکی در شورای پول و اعتبار تصویب شده که به زودی به بانکها ابلاغ میشود.
وی درمورد اینکه در فضای مجازی عکسی منتشر شد که در یک رستوران دستگاه خودپرداز وجود داشت تا مشتریان از آن پول نقد گرفته و هزینههای خود را حساب کنند گفت: قطعا بانکها در جایی که فضای اختصاصی و بسته باشد و کار پوز یا کارتخوان را انجام دهد این کار را نمیکنند. این موضوع مقررات خاص دارد و باید توسط بانکها رعایت شود. اگر وجود دستگاه خودپرداز کار پوز یا دستگاه کارت خوان را در یک فضای اختصاصی انجام دهد این موضوع تخلف است.
دیدگاه تان را بنویسید