یک مقام مسول: افزایش وام مسکن نتیجه عکس میدهد
مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن گفت: در سه ماهه نخست امسال دریافت تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم در تهران کاهش یافته است.
خبرگزاری مهر: مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن گفت: در سه ماهه نخست امسال دریافت تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم در تهران کاهش یافته است.
به گزارش بانک عامل بخش مسکن، ابوالقاسم رحیمی انارکی با بیان اینکه مجموع عملکرد بانک در طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حوزه پرداخت تسهیلات مثبت است، اظهار داشت: بر اساس آمار سه ماهه نخست امسال مجموع تسهیلات پرداختی حدود ۸ درصد نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته از رشد مواجه بوده به طوری که بخش قابل توجهی از این تسهیلات در بخش مسکن بوده است.
وی با اشاره به برنامههای این بانک برای احیای قدرت خرید متقاضیان و خانه اولیها در حوزه تسهیلات مسکن گفت: بر اساس آماری که مربوط به سه ماهه نخست امسال میشود در حوزه دریافت تسهیلات خرید مسکن از صندوق پس انداز مسکن یکم تغییرات محسوسی مشاهده نمیشود و این نشان میدهد که تسهیلات این صندوق همچنان مورد استقبال قرار میگیرد و جذابیت دارد.
مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن ادامه داد: البته یک تغییری که در تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم مشاهده میکنیم آن است که در سه ماهه نخست امسال دریافت این تسهیلات در تهران اندکی کاهش یافته، اما در مقابل در مراکز استانها، شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر و شهرهای زیر ۲۰۰ هزار نفر میزان استقبال خانه اولیها از تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم با افزایش مواجه بوده است.
رحیمی انارکی افزود: با توجه به اینکه بر اساس گزارش تیرماه بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تعداد معاملات مسکن در تهران حدود ۶۵ درصد کاهش پیدا کرده، بنابراین کاهش جزیی استفاده از تسهیلات خرید مسکن در تهران نیز طبیعی به نظر میرسد. اما با این حال نشان میدهد که صندوق پس انداز مسکن یکم همچنان ابزاری مؤثر در بازار مسکن برای پاسخگویی به نیاز مالی خانه اولیها و زوجهای جوان است.
وی با تاکید بر اینکه متوسط قیمت مسکن در تهران به استناد گزارش بانک مرکزی در تیرماه در چند منطقه از تهران کاهش پیدا کرده، گفت: این یک سیگنال مثبت به بازار مسکن است.
مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن با اشاره به برنامههای این بانک برای حمایت از متقاضیان و خانه اولیها گفت: یکی از راهها و روشهای مدنظر مردم و متقاضیان خرید مسکن برای افزایش قدرت خرید این است که سقف تسهیلات خرید مسکن را افزایش دهیم، اما در بین کارشناسان اقتصادی این حوزه یک نگرانی وجود دارد مبنی بر اینکه افزایش سقف ریالی تسهیلات آثار روانی منفی به همراه داشته باشد و منجر به افزایش قیمت شود و عملا روند کاهشی قیمت را متوقف کند؛ بنابراین برای جلوگیری از افزایش قیمت مسکن در این مقطع نمیتوان افزایش سقف تسهیلات را به عنوان روش مناسبی برای تحول آفرینی مثبت در نظر گرفت چرا که ممکن است اثر معکوس داشته باشد.
رحیمی انارکی افزود: علاوه بر این همزمان با افزایش سقف تسهیلات مسکن، میزان اقساط نیز افزایش مییابد در حالی که رشد میزان اقساط پرداختی برای اقشار میان درآمدی جامعه با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی، سخت و مشکل است.
این مقام ارشد شبکه بانکی تأکید کرد: بانک عامل بخش مسکن در حوزه کاهش قیمت تمام شده مسکن طرح بازار تعهدی مصالح ساختمانی را در دستور کار دارد تا بخشی از قیمت تمام شده ساخت را کاهش دهد. در این میان باید بیشتر از ابزارهای کاهنده قیمت تمام شده مسکن استفاده کنیم تا از این طریق اثر جهش یک سال گذشته قیمت مسکن را برای تقاضای مصرفی به خصوص خانه اولیها جبران کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید